ورود افغانستان به بازارهای بین‌المللی از بندر چابهار
 

زاهدان ـ خبرنگار اطلاعات: محمد سمیع والی نیمروز افغانستان در راس هیاتی وارد سیستان و بلوچستان شد و در محل پایانه مرزی میلک شهرستان هیرمند مورد استقبال معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان قرار گرفت.

وی در بدو ورود از کارخانه سیمان سیستان بازدید کرد.

در این بازدید که مهندس علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز حضور داشت، علی‌رضا احسان‌فر مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان در سخنانی از آمادگی این کارخانه برای سرمایه‌گذاری در کشور دوست و برادر افغانستان خبرداد.

وی گفت: پارسال ۱۷۵ هزار تن سیمان از مرز میلک به کشور افغانستان صادر شد که نسبت به سال ۹۳ کاهش محسوسی داشت.

وی علت کاهش صادرات سیمان را اخذ عوارض بالا از کامیونداران ایرانی توسط دولت افغانستان اعلام کرد و گفت: به‌دلیل مقرون به صرفه‌نبودن حمل کالا، صادرات کاهش یافته است.

مهندس محمد سمیع والی نیمروز نیز با اشاره به روابط دیرینه افغانستان و ایران، گفت: اعلام آمادگی جمهوری‌اسلامی ایران برای کمک‌رسانی به مردم ولایت‌ نیمروز افغانستان جای قدردانی دارد.

وی هدف از سفر هیات نیمروز به ایران را بررسی روابط تجاری و توسعه آن اعلام کرد و افزود: امید است گام‌های ارزشمندی از سوی ایران و افغانستان در رفع موانع اقتصادی برداشته شود.

او با تاکید بر این‌که تعامل منطقی و عقلانی در فضای مناسب و اسلامی مدنظر است گفت: ولایت نیمروز افغانستان برای اجرای تفاهمنامه همکاری اقتصادی با ایران تمامی تلاش خود را به کار می‌گیرد. مهندس سمیع یادآور شد: افغانستان تمایل دارد برای دست‌یابی به بازارهای بین‌المللی از موقعیت استراتژیک استان سیستان و بلوچستان در دریای عمان در چابهار استفاده کند.

بنا به این گزارش مهندس علی اوسط هاشمی نیز در نشست ۲ جانبه با والی ولایت نیمروز افغانستان گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران بر این است تا ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خود را ابتدا در اختیار کشور دوست و همسایه افغانستان قرار دهد.

وی گفت: مثلث ایران، افغانستان و پاکستان در کنار یکدیگر می‌توانند به قطب اقتصادی تبدیل شوند و به تمامی بازارهای بین‌المللی دسترسی داشته باشند. به گفته استاندار سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی تمامی توانمند‌ی‌های خود را در اختیار ولایت نیمروز افغانستان قرار می‌دهد تا با استفاده از ظرفیت بندر چابهار به آب‌های آزاد دست یابد.

وی با اعلام حمایت دولت جمهوری اسلامی از توسعه روابط میان سیستان و بلوچستان و ایالت نیمروز افغانستان، تاکید کرد: تمامی موانع ارتباط باید از طریق ۲ کشور برداشته شود.

مهندس اوسط هاشمی گفت: بندر چابهار با ظرفیت ۵ر۸ میلیون تن در اختیار ولایت نیمروز افغانستان است تا از آن برای حضور در بازارهای بین‌المللی استفاده کند.

وی با اشاره به این که برای دسترسی به بازارهای بین‌المللی می‌توان خط کشتیرانی مشترک راه‌اندازی کرد، افزود: هیچ مشکلی در مسیر مشارکت و راه‌اندازی خط مشترک کشتیرانی وجود ندارد و باید در آینده‌ای بسیار نزدیک شاهد راه‌اندازی آن باشیم. استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اراده ایران بر این است تا دوران پسا تحریم

‌بتواند نهایت استفاده را از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود ببرد. لذا تمامی ظرفیت‌های خود را در اختیار سرمایه‌گذاران خارجی به‌ویژه سرمایه‌گذاران کشور همسایه خود افغانستان قرار می‌دهیم.

وی افزود: ظرفیت‌های گسترده جمهوری اسلامی فرصتی برای افغانستان است که باید از موقعیت‌های پیش آمده نهایت استفاده را در راستای منافع دو کشور ببریم.

مهندس اوسط هاشمی همچنین با اشاره به وزش طوفان و پدیده ریزگردها در دو کشور تاکید کرد: ما می‌خواهیم مردم افغانستان و شمال استان سیستان و بلوچستان از هوای پاک بهره‌مند شوند و با بهره‌گیری از توانمندی‌های زیاد هر دو کشور در این زمینه و نیز استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی می‌توانیم از این مشکل هم عبور کنیم.

وی تاکید کرد: کانون‌های بحران ریزگردها در ایران و افغانستان باید شناسایی شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به این‌که دریاچه هامون ۶ منطقه است، افزود: هر دو کشور باید برای احیای این تالاب بین‌المللی تفاهمنامه امضا کنند.

وی در پایان اعلام کرد: سیستان و بلوچستان آمادگی دارد تا با ولایت نیمروز افغانستان در تمامی عرصه‌های اقتصادی همکاری داشته باشد.

نسخه مناسب چاپ