لاریجانی: سازمان انرژی اتمی طرح غنی‌سازی را آماده کند
سرویس سیاسی- اجتماعی: رئیس مجلس با هشدار به آمریکا به دلیل اقدامات‌ایذایی در مقابل توافق هسته‌ای، از سازمان انرژی اتمی‌خواست تا طرح راه اندازی کارخانه هسته‌ای برای غنی سازی در درجات مورد نیاز را آماده کند.

به گزارش‌ایرنا، علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی روز گذشته مجلس با انتقاد از بیانیه اخیر سازمان ملل درباره فعالیت‌های هسته‌ای تصریح کرد: مجلس با کمال تاسف از اقدام دبیر کل سازمان ملل به دولت آمریکا و مجلس نمایندگان و سنا هشدار می‌دهد اقدامات‌ایذایی در مقابل توافق هسته‌ای به نقطه‌ای رسیده که راهی جز مقابله برای‌ایران باقی نمانده است. لازم است سازمان انرژی اتمی‌مطابق قانون مربوطه طرح راه اندازی کارخانه هسته‌ای برای غنی سازی در درجات مورد نیاز کشور را آماده کند و مجلس را در جریان قرار دهد.

وی با اشاره به گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت درباره توافق هسته‌ای و اظهارات برخی از نمایندگان ۱+۵ در شورای امنیت گفت:‌این گزارش گرچه از نظر حقوقی حاوی تعهدی برای‌ایران نبود، اما از جهات مختلف خطاهایی را دربرداشت که برای جایگاه دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت نوعی سقوط آزاد محسوب می‌شود.

لاریجانی افزود: از طرفی دبیر کل سازمان ملل در گزارش خود پایبندی‌ایران به تعهدات را دلگرم کننده می‌داند و از طرفی دیگر هیچ اشاره‌ای به نگرانی‌های‌ایران و شکایت‌ایران از عدم اجرای همه تعهدات طرف ۱+۵ نمی‌کند.

وی با طرح‌این سئوال که آیا دبیرکل مأمور بود که گزارش کامل از اجرای تعهدات دو طرف بدهد یا مأمور ناظر ۱+۵ در‌این ماجرا ست و اظهار داشت: آقای بان کی مون در گزارش خود پرتاب موشک بالستیک‌ایران را مخالف روح توافق هسته‌ای دانسته، اما قضاوت در تخطی را به عهده شورای امنیت گذاشته، سئوال‌این است که پرتاب موشک با کدام قسمت از توافق هسته‌ای ناسازگاری دارد؟

عضو شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر‌این که روح برجام امر سیالی نیست که مجالی برای دبیرکل‌ایجاد کند تا هر حرف بی ربطی را به آن نسبت دهد، اظهار داشت: در توافق هسته‌ای هیچ اشاره‌ای به موضوع موشک بالستیک وجود ندارد. فقط در قطعنامه ۲۲۳۱ آن هم در ضمیمه آن به‌این امر اشاره شده است که‌ایران از ساخت موشک‌هایی که طراحی آن برای حمل سلاح هسته‌ای باشد، پرهیز کند. مگر‌ایران چنین طراحی انجام داده است که آقای دبیرکل آن را با روح برجام در تغایر اعلام کرده است؟

لاریجانی اضافه کرد: آقای دبیرکل در استدلال خویش بیان کرده اند چون بالقوه می‌تواند باعث افزایش تنش در منطقه شود؛ واقعا تعجب آور است دبیرکل سازمان ملل مطالب خود را بر چنین پایه سستی قرار داده است.

وی افزود: اگر چنین مبنایی را بپذیریم‌ایران حتی نباید دو میلیون بشکه نفت هم بفروشد، چون برخی از کشورهای منطقه آن را دستاویز تنش قرار می‌دهند. اگر دیگران دنبال تنش در منطقه هستند، چه ربطی به قدرت دفاعی‌ایران دارد؟

‌رئیس قوه مقننه خطاب به دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت:آقای دبیر کل!تنش رادر منطقه کسانی‌ایجاد کرده اند که یک سال و نیم یمن را به خاک و خون کشیده‌‌اند و شما با وقاحت بی سابقه حتی حاضر نشدید از منظر حقوق بشری برای کودکان قربانی جمله‌ای درباره آنها اظهار کنید.

وی افزود: تنش را در منطقه کشورهایی‌ایجاد می‌کنند که از رهبر دینی خود سلب تابعیت می‌کنند، تنش را کسانی در سوریه پنج سال ادامه دادند و موشک‌های تاو به دست تروریست‌ها رساندند و علی القاعده شما می‌دانید‌این موشک‌ها ساخت کجاست،‌این موشک‌ها شماره سریال دارند و شما می‌توانید

‌بفهمید به دست چه کسانی داده شده است و هیچ گاه در‌این باره سخنی نگفتید.

رئیس مجلس ادامه داد: آقای دبیرکل! از توافق هسته‌ای تاکنون ۵۲ لایحه و قطعنامه در کمیته‌های مختلف مجلس نمایندگان و سنای آمریکا علیه کشور ما طرح شده که اکثر قریب به اتفاق آن کاملا با روح برجام مخالف است، گرچه همه آنها تاکنون مسیر تصویب را طی نکرده است.

لاریجانی تاکید کرد:سه مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا آنقدر صراحت در مخالفت با برجام دارد که مقامات کاخ سفید هم با آن اعلام مخالفت کرده اند، چطور در‌این زمینه‌ها سکوت کرده‌اید؟ آیا مصوبه مجلس آمریکا در مورد روادید، مخالف روح برجام نبود؟ چرا در گزارش خود ذکر نکردید؟

وی خاطر نشان کرد: سبک تر از‌این دعاوی، اشاره دبیرکل و برخی اعضای شورای امنیت به سفرهای فرمانده سپاه قدس به عراق است که آن را مصداق نقض دانسته است. گزافه گویی هم حدی دارد. به جای تشکر از‌ایران و نیروی قدس که با حضور غیرتمندانه خود در مقابل تروریست‌های وحشی به کمک دولت عراق پرداختند و توانستند از بسیاری از شهرهای عراق، داعش را بیرون کنند، ادعانامه کذایی منتشر می‌کنید. فضاحت آورتر، تراوش چنین کلماتی از جانب نمایندگان آمریکا و دو کشور اروپایی در شورای امنیت بود،‌این در حالی است که داعش در هفته‌های اخیر هم در اروپا عملیات وحشت آوری داشته است.

لاریجانی تصریح کرد: شما که نه جرأت مقابله با داعش را دارید و نه روش آن را می‌دانید به طوری که به راحتی داعش در سه کشور اروپایی جولان داده و عملیات وحشیانه خود را سامان بخشیده است، چرا با بی پروایی مقابله ستایش برانگیز سپاه قدس را مصداق نقض دانسته‌اید؟

اگر به دنبال فهم چرایی رشد تروریست در منطقه هستید که آسیب آن را خود تا حدی کشیده‌اید، باید به همین رفتارهای بی‌منطق و دوگانه خود بنگرید که نمونه دیگر آن در اجازه تشکیل اجلاس تروریست‌های آدمکش منافق در پاریس و یاوه گویی‌های آن مسئول عقب افتاده سعودی می‌توان یافت.گرچه‌این اجلاس و مطالب مطروحه آن به قدری خارج از نزاکت بود که در اندازه اظهارنظر نیست، اما برای کشورهای اروپایی که هر روز دم از مبارزه با تروریست می‌زنند، شرم آور است.

این گزارش حاکی است: در جلسه روز گذشته ، نمایندگان مجلس فیاض شجاعی را به عنوان دادستان و عادل آذر را به عنوان رئیس دیوان محاسبات کل کشور انتخاب کردند. همچنین با رای نمایندگان ملت، محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران به عنوان عضو ناظر مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات،احمدعلی کیخا نماینده مردم زابل به عنوان عضو ناظر قوه مقننه در شورای عالی آب ، محمد خالدی سردشتی نماینده مردم لردگان، به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای عالی انرژی، رضا کریمی، نماینده اردبیل به عنوان عضو ناظر در شورای عالی حفاظت از محیط زیست ، پروانه سلحشوری،عضو ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری کشور،سیدمهدی مقدسی نماینده مردم اراک به عنوان ناظر مجلس در شورای عالی صنایع دریایی و علی اسماعیلی نماینده مردم نور و محمودآباد به عنوان عضو ناظر در شورای عالی بیمه انتخاب شدند. بر‌این اساس، نمایندگان برخی دیگر از مواد لایحه احکام دائمی‌برنامه‌های توسعه کشور اعاده شده از سوی شورای نگهبان را اصلاح و در چند بند الحاقی بر مصوب قبلی خود اصرار کردند. همچنین طرح اصلاح اراضی کشاورزی اعلام وصول شد.

براساس‌این گزارش، جلسه علنی بعدی مجلس ۱۷ مردادماه ساعت ۸ صبح خواهد بود.

نسخه مناسب چاپ