برگزاری جلسات کارشناسی برجام برای حل مسائل بانکی و انتقال پول
 

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام در تشریح چهارمین نشست کمیسیون مشترک برجام گفت: مقرر شد نشست بعدی کمیسیون مذاکرات کارشناسی درباره مشکلات مختلف رفع تحریم‌ها مانند مسائل بانکی، انتقال پول، تبدیل پول و تحریم‌های دیگر برگزار شود.

سید عباس عراقچی پس از پایان چهارمین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین گفتگویی اظهار داشت: موضوع اصلی بحث تحریم‌ها بود و اشکالاتی که در موضوع رفع تحریم‌ها و در اجرای رفع تحریم‌ها وجود دارد.

وی افزود: در مواردی که کار پیشرفت نداشته بحث مفصلی صورت گرفت و شاید وقت بیشتر جلسه در همین باره بود و در مورد مشکلاتی که در سر راه وجود دارد، بحث شد.رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام ادامه داد: طرف‌های آمریکایی و اروپایی توضیحات مفصلی در زمینه اقداماتی که کرده‌اند و تلاش‌هایی که دارند انجام می‌دهند تا ‌اثرات رفع تحریم‌ها و همکاری‌ها خودشان را نشان دهند و همکاری‌های اقتصادی با ایران آزاد شود، ارائه کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عراقچی با بیان اینکه ما هم متقابلا ایراداتی که داشتیم و عدم به اصطلاح عمل موفقیت‌آمیز آنان در اجرای رفع تحریم‌ها و کوتاهی‌هایی را که کرده‌اند بیان کردیم، بیان کرد: در باره جاهایی که کار را نتواستند خوب مدیریت بکنند و فضای بی‌اعتمادی که ایجاد کردند، بحث کردیم.

وی با اشاره به این که قرار بر این شد تا فاصله کمیسیون بعدی که ظرف سه ماه آینده خواهد بود در باره موضوعات و مشکلات مختلف در رفع تحریم‌ها، مانند مسایل بانکی، انتقال پول، تبدیل پول و تحریم‌های دیگری که هست و کم و بیش با آن مواجه بودیم جلسات کارشناسی برگزار کنیم، اظهارداشت: امیدواریم بتوانیم تا جلسه بعدی بسیاری از این مشکلات را رفع کنیم و با پیشنهادهای سازنده‌ای وارد کمسیون مشترک بعدی بشویم. معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه افزود: از اینکه فقط گفتگو باشد و از اینکه فقط حرف و توضیح باشد همه قبول داشتند که این صحیح نیست و ما باید به سمت اقدامات عملی و دستاوردهای ملموس از اجرای برجام پیش برویم.

عراقچی با بیان اینکه چند نکته فنی داشتیم که در‌باره آنها هم یا بحث شد‌یا قرار شد بحث‌های کارشناسی بین کارشناسان دو طرف ادامه یابد، گفت: قرار شد برای سوءتفاهم‌هایی که در اجرا برای آژانس یا بین ما و آژانس یا بین ما و ۱+۵ وجود دارد، کارشناسان راه‌حل‌هایی پیدا کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که نظر دیگر کشورها درباره موانع و مشکلاتی که در سر راه ارتباطات بانکی ایران با دیگر کشورها وجود دارد چه بوده و آیا پیشنهادهایی برای رفع این موانع از سوی دیگر کشورها داده شد است، اظهار داشت: این موضوعی است که بین ۱+ ۵ هم برداشت واحدی وجود ندارد و کشورها هر کدام دیدگاه‌های خود را ابراز کردند که لزوما متفق‌القول نبودند.رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام تصریح کرد: بسیاری از کشورها اذعان داشتند که شرایط موجود و شرایطی‌که به ویژه توسط خزانه‌داری آمریکا در سطح بین‌المللی ایجاد شده است روشنگری کافی برای بانک‌ها و شرکت‌های تجاری و اقتصادی و بنگاه‌های اقتصادی که می‌خواهند با ایران کار کنند فراهم نکرده یک سرگردانی و روشن نبودن وضع را ایجاد کرده است.

عراقچی در پایان خاطرنشان کرد: حتی خواست تعدادی از کشورهای عضو ۱+۵ از طرف آمریکایی هم همین بود که روشنگری باید به صورتی باشد که مسیر کاملا روشنی را برای بنگاه‌های اقتصادی ایجاد کند و آنها را از تردیدها و نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی که ناشی از برخوردهای گذشته ofac است؛ خلاص کند.

نسخه مناسب چاپ