حسن امیری معاون نظارت بر بورسها و ناشران در گفتگو با فارس گفت: آنچه که در حال حاضر در دستور کار سازمان بورس قرار دارد، اینکه تنها شرکتهایی میتوانند از معافیت مالیاتی ناشی از تجدید ارزیابی دارایی خود در سال ۹۵ استفاده کنند که در سال مالی ۹۴ ضمن انجام تجدید ارزیابی داراییها اقدام به ثبت رقم حاصل از مازاد تجدید ارزیابی داراییها در دفاتر حسابداری باشد.
امیری هنزکی، در پاسخ به این پرسش که بر اساس کدام مستند و یا توافقی در مجمع سالیانه شرکت سایپا به نقل از مدیرعامل این شرکت عنوان شده که معافیت مالیاتی ناشی از تجدید ارزیابی دارایی ها به مدت شش ماه در سال مالی ۹۵ تمدید شده است، گفت: آنچه که هم اکنون برای سازمان بورس و سازمان امور مالیاتی نهایی شده اینکه فقط آن دسته از شرکت هایی که در سال مالی ۹۴ اقدام به تجدید ارزیابی و ثبت آن در دفاتر حسابداری خود کردهاند میتوانند ادامه فرایند افزایش سرمایه خود را از محل مازاد این تجدید ارزیابی با برخورداری از معافیت مالیاتی ادامه دهند.
امیری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا با وجود یکسان بودن درخواست قانونی شرکتهایی همچون پلی اکریل ایران و پلاسکوکار سایپا برای افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها تا چه حد شائبه تبعیض میان پذیرش درخواستها صحت دارد؛ اظهار کرد: در زمینه صدور مجوزهای افزایش سرمایه چنانچه با درخواستی موافقت نمیشود، بطور معمول دلیل آن در ذیل درخواست ها عنوان میشود.
وی افزود: در مورد این دو شرکت به طور عموم اداره نظارت بر ناشران تلاش میکند که به طور موردی اظهار نظر نکند، اما تا آنجا که در جریان هستم، به دلیل اینکه یکی از این شرکت ها (پلی اکریل) با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج نمیشد و از طرفی رقم محاسبه شده بابت هزینه ناشی از داراییهای استهلاک پذیر نامساعد بوده تنها با بخشی از درخواست این شرکت موافقت شده است.
همچنین یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با پایان فصل مجامع شرکتها در مرداد شاهد روق نسبی بورس و جریان نقدینگی در بازار سهام خواهیم بود.
منصور کریمی در گفتگو با تسنیم درباره راههای بازگشت رونق به بورس گفت: یکی از دلایل اصلی افت بازار سهام به صورت سنتی از اواخر خرداد تا مرداد هر سال، برگزای مجامع عمومی شرکتهاست که با توجه به تقسیم سود و افزایش سرمایه های صورت گرفته، سهامداران نیاز است تا مدت زیادی به انتظار دریافت سود و سهام خود باشند که در برخی موارد با بدقولی شرکتها مواجه شده و سهامداران به حقوق خود نمی رسد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بنابراین سهامداران و معامله گران بورسی ترجیح می دهند پیش از مجامع شرکتها اقدام به فروش سهام و پس از آن دوباره به سهم وارد شود که در نتیجه این رخداد وضعیت بورس را با بی رونقی مواجه می کند و موجب می شود تا نقدینگی جدید به بورس وارد نشود و نقدینگی موجود هم در بورس جریان نداشته باشد.
وی اضافه کرد: با این وجود رفته رفته با پایان فصل مجامع شرکتها در مرداد شاهد روق نسبی بورس و جریان نقدینگی در بازار سهام خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه در باره تاثیرپذیر نگرفتن بورس از کاهش نرخ سود و تسهیلات بانکی تصریح کرد: این موضوع را باید از چند جهت بررسی کرد. نخست این که همزمانی انتشار این خبر با فصل مجامع واکنش معامله گران به خبر کاهش رخ سود بانکی را کاهش داد.