اتحادیه اروپا خواستار گسترش روابط اقتصادی با ایران شد
اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد که خواستار تعمیق روابط اقتصادی با ایران است.
این بیانیه به ملاقات هیات اقتصادی اتحادیه اروپا با مقام‌های ایران در روزهای ۱۱ تا ۱۴ جولای برای رایزنی درباره تعمیق همکاری‌ها در حوزه‌های سیاستگذاری اقتصادی، تجارت و سرمایه‌گذاری اشاره کرده و می‌افزاید: «همان‌طور که اخیرا فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است، این اتحادیه فعالانه از پیوستن ایران به اقتصاد جهانی و عضویت آن در سازمان تجارت جهانی حمایت می‌کند‌.»
بیانیه اتحادیه اروپا خاطر نشان می‌کند گفتگوهای آتی با ایران، حوزه‌های متنوعی از جمله بافندگی، خودروسازی، مواد خام، توریسم و ساخت و ساز را در بر خواهد گرفت.
هیل: تصویب طرح‌های ضدایرانی،‌نقض برجام است
دراین حال پایگاه خبری کنگره آمریکا در گزارشی نوشت: تصویب طرح‌های ضد ایرانی مثل ممنوعیت فروش هواپیماهای بویینگ به ایران‌ایر توسط مجلس نمایندگان می‌تواند دولت آمریکا را در جایگاه نقض توافق هسته‌ای برجام قرار دهد‌.
به گزارش ایسنا، در این گزارش آمده است: طی هفته‌های اخیر، منتقدان برجام تلاش کرده‌اند از طریق ممنوعیت فروش هواپیماهای بویینگ به ایران مخالفت خود را از این توافق بار دیگر اعلام کنند. این منتقدان شامل جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا هستند که اخیرا طرحی را تصویب کرده‌اند که از صدور مجوز برای چنین توافقات تجاری توسط وزارت خزانه داری آمریکا جلوگیری می‌کند.
این طرح‌ها باعث می‌شود که آمریکا در موضع نقض توافق هسته‌ای قرار گیرد در حالی که ایران تاکنون تعهدات خود را اجرا کرده است.
به گزارش هیل، منتقدان برجام با انجام چنین اقداماتی در حال بالا بردن اعتبار برجام هستند و ممکن است این توافق از آنچه که هست مهم‌تر و جدی‌تر تلقی شود.
بنابر ادعای این پایگاه خبری، ایران در برجام با توقف حمایت از تروریسم موافقت نکرد و آمریکا نیز از تلاش‌های نظامی، مالی و دیپلماتیک برای جلوگیری از حمایت ایران از تروریسم دست برنداشته است‌.
کسانی که مدعی‌اند حمایت ایران از تروریسم باعث شود آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل نکند، به این توافق به عنوان یک معاهده صلح نگاه می‌کنند که مستلزم داشتن یک رابطه دوستانه میان طرف‌هاست؛لذااین مسأله و موضوعات دیگر مربوط به سیاست داخلی و خارجی ایران نباید باعث سرباز زدن آمریکا از برجام شود؛چراکه برجام پس از حدود یک دهه این فرصت را ایجاد کرد که جامعه جهانی محدودیت‌های منطقی را بر روی برنامه هسته‌ای ایران داشته باشد.
برجام به هیچ وجه توافقی نبوده است که ما (آمریکا) بر اساس آن انتظار تغییر رفتار ایران را داشته باشیم.
بنابر ادعای این گزارش اما تا پیش از این توافق احتمال و توانایی دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای باعث تهدید ثبات در خاورمیانه و منافع ملی آمریکا بود‌.
به گزارش ایسنا، ایران همواره با رد اتهامات غرب بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید کرده است.
هیل در ادامه این گزارش برجام را به دلیل افزایش گریز هسته‌ای ایران از سه ماه به یک سال و حذف خطر احتمال ایجاد یک رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه را بسیار ارزشمند تلقی می‌کند.

نسخه مناسب چاپ