وزیر ارشاد: همه شهروندان باید به اطلاعات دستگاه‌ها دسترسی داشته باشند
 

وزیر ارشاد با تاکید بر اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در عین حال تاکید کرد: رسانه‌ها باید از اطلاعات دستگاه‌ها، به صورت صادقانه و نه با اهداف سیاسی و جناحی، استفاده کنند.
به گزارش مهر، نخستین نشست سراسری مسئولان با وزیر ارشاد در ارتباط با قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات پیش‌ از ظهر دیروز در محل دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بهارستان برگزار شد.
علی جنتی بعد از اتمام این جلسه در نشستی با خبرنگاران گفت: امروز جلسه‌ای با مسئولان روابط‌عمومی استانداری‌های سراسر کشور و همچنین برخی وزارتخانه‌ها که مسئولیت اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را بر عهده دارند، تشکیل شد با این هدف که آنها را نسبت به این قانون و آئین‌نامه اجرایی آن توجیه کنیم.
وی افزود: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات یکی از مترقی‌ترین قوانینی است که در جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است، اگرچه این قانون در سال ۸۸تصویب شد اما آئین‌نامه اجرایی آن در سال ۱۳۹۲تصویب و کمیسیون مربوط به آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: توجیه کردن سازمان‌ها و ادارات نسبت به اجرای این قانون از چند نظر بسیار اهمیت دارد؛ یکی اینکه این قانون جزئی از حقوق شهروندی است و هر شهروندی باید بتواند دسترسی آزاد به اطلاعات و آمار دستگاه‌های مختلف داشته باشد، اعم از دستگاه‌های اجرایی، قوه قضائیه، مجلس، نیروهای مسلح و حتی نهادهایی که خارج از این حوزه هستند اما اطلاعات عمومی را تولید می‌کنند.
جنتی گفت: حوزه دوم که در اجرای این قانون حائز اهمیت هستند، رسانه‌ها هستند؛ شاید شما (خبرنگاران) مهمترین مشکلی که با بسیاری از دستگاه‌ها و نهادها در هر سه قوه دارید، این باشد که برخی از آنها در ارائه اطلاعات دستگاه‌های خودشان به شما، خِسّت به خرج می‌دادند در حالی که بر اساس این قانون همه دستگاه‌ها موظف هستند که اطلاعاتشان را در دسترس عموم مردم از جمله رسانه‌ها قرار دهند.
رئیس کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در عین حال تاکید کرد: در این قانون به طور مشخص، اعلام شده که چه نوع اطلاعاتی از طرف دستگاه‌ها باید در اختیار عموم مردم قرار بگیرد؛ دستگاه‌های دولتی، نیمه‌دولتی و حتی خصوصی که اطلاعات عمومی تولید می‌کنند، باید اطلاعات را روی پورتال خودشان بگذارند به غیر از مواردی که جزو اسرار دولتی است و جنبه محرمانه دارد که اینها در اختیار کسی قرار نمی‌گیرد.
وی گفت: در مدت یک سال و اندی که از تشکیل کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات می‌گذرد، قدم‌های خوبی در این مسیر برداشته شده و بسیاری از وزارتخانه‌ها هم در این زمینه، پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند. چند وزارتخانه هستند که تقریباً اکثریت اطلاعات و آمار خودشان را روی پورتال خودشان قرار داده‌اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ما ارزیابی این پورتال‌ها را شروع کرده‌ایم و بعد از اتمام آن، رتبه هر یک را به طور دقیق اعلام می‌کنیم. یکی از درخواست‌هایی که در جلسه امروز مطرح شد این بود که یک کمیسیون یا شورا در استان‌ها هم تشکیل شود. قاعدتاً این کمیسیون که در استان‌ها قرار است تشکیل شود، باید زیر نظر استانداران فعالیت کند تا کار با کیفیت بهتری انجام شود. جنتی اجرای این قانون را گامی در جهت استیفای حقوق شهروندی توصیف کرد.
وزیر ارشاد نخستین خریدار
گالری مجازی ایران شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در مراسم رونمایی از نخستین گالری مجازی ایران، با خریدن یک اثر هنری، اولین خریدار این گالری بود.به گزارش ایسنا، در این مراسم که عصر دیروز در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، علی جنتی با خریدن یک اثر هفت میلیون تومانی، نخستین کسی بود که از این گالری مجازی خرید کرد.اثر خریداری‌شده توسط وزیر ارشاد، نقاشی‌خط «غفار قنبرپور» بود.
جنتی با اشاره به رونمایی از نخستین گالری مجازی ایران، اضافه کرد: امروز احساس کردم یکی از آرزوهای من در این زمینه تحقق پیدا کرده است. در زمینه کتاب نیز کارهای خوبی انجام شده و نهادها و واحدهای خصوصی مثل شهر کتاب، کتاب‌ها را روی سایت قرار داده‌اند. بسیاری از بخش‌های خصوصی نیز در این زمینه فعالیت‌هایی داشته‌اند. در حوزه فیلم سینمایی و تولیدات موسیقایی نیز اخیرا اقدامی صورت گرفته و سامانه نمایش خانگی برای بهره‌برداری در حال بررسی است تا فیلم‌ها و آثار موسیقایی ارزشمند در این سامانه قرار گیرند و مردم در سراسر جهان از آن‌ها استفاده کنند. امروز که دنیا، دنیای تجارت الکترونیکی است، بخش هنرهای تجسمی هم باید وارد شود و رسالت خود را انجام دهد.

نسخه مناسب چاپ