در این نوشتار در ادامه مبحث آمادگی برای رفع نیازهای ویژه اعضای خانواده در زمان سانحه یا بحران به بررسی مقوله مهم تأمین آب میپردازیم.
تأمین آب
ـ باید اجازه داد که افراد به اندازه کافی آب بخورند. افراد زیادی به بیش از دو لیتر آب در روز احتیاج دارند. نیاز روزانه افراد به آب تابع سن، فعالیت فیزیکی، وضع جسمانی و نیز زمان بروز سانحه میباشد.
ـ هیچگاه آب جیرهبندی نشود، مگر آنکه مسئولان چنین دستوری داده باشند. امروز به اندازه کافی آب مصرف کنند و فردا آب بیشتری تأمین شود. تحت هیچ شرایطی نباید هر فردی کمتر از ۴ لیوان آب در روز بخورد. میتوان با فعالیت کم روزانه یا استقرار در جای خنک مصرف آب را به حداقل رساند.
ـ آب آشامیدنی نباید آلوده باشد. در صورت لزوم آبهای مشکوک (آب لولهکشی نامطمئن، آب چشمه یا آب برکه) بعد از تصفیه مصرف شوند. اگر تصفیه امکانپذیر نبود، در صورت امکان استفاده از آب به تاخیر بیفتد اما در هر حال نباید بدن دچار کمآبی شود.
ـ اگر گزارشارتی مبنی بر شکستگی لولههای آب یا فاضلاب وجود دارند یا مسئولان در مورد وجود مشکل در سیستم لولهکشی هشداری
دادهاند، بهتر است برای پیشگیری از آلودگی آب در خانه، شیر اصلی ورودی آب به منزل را بست. باید همه اعضای خانواده با این کار به خوبی آشنا باشند.
ـ برای استفاده از آب موجود در سیستم لولهکشی، میتوان از طریق باز کردن شیر آبی که در بالاترین بخش خانه قرار دارد، هوا را به داخل سیستم لولهکشی هدایت کرد. قدری آب از این شیر میریزد، اما میتوان از شیر آبی که در پایینترین بخش قرار گرفته است آب تهیه کرد.
ـ برای استفاده از آب گرم موجود در تانک ذخیره آب، باید مطمئن شد که جریان برق و گاز قطع شدهاند. سپس دریچه خروج آب در قسمت پایین تانک باز و دریچه ورودی بسته شود و شیر آب گرم باز بماند. قبل از آنکه جریان برق و گاز مجدداً برقرار شوند، بهتر است تانکر آب گرم را مجدداً پر کرد. اگر جریان گاز قطع شده باشد، لازم است افراد متخصص برای برقراری مجدد آن اقدام کنند.
منابع آب
در شرایط بحران، منابع آب فاقد خطر عبارتند از: یخ، آب موجود در هیتر (اگر هیتر آسیب ندیده باشد) و آب جاری در سیستم لولهکشی.
منابع نامطمئن عبارتند از: آب موجود در رادیاتورها، آب موجود در بویلرها (سیستم گرمایشی خانه)، آب برکهها، آب فلشتانکها، آب استخرهای شنا و حوضها.
ادامه دارد
code