معاون وزیر جهاد کشاورزی:
عامل گران شدن شکر، دلال‌بازی است
 

همدان- خبرنگار اطلاعات: آیین تودیع و معارفه مدیر عامل جدید شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۳ همدان برگزار شد. در این آیین علیرضا رنجبر ضرابی به عنوان مدیرعامل جدید شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۳ همدان معرفی شد و از خدمات مدیرعامل پیشین این شرکت قدردانی به عمل آمد.علی قنبری مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در این آیین گفت: دولت امسال۱۰ میلیون تن گندم به ارزش ۱۳ هزار و ۴۰۰ میلیون تومان از کشاورزان خریداری می‌کند.

او با اشاره به این که شاخص رشد اقتصادی کشور در آغاز دولت یازدهم منفی ۸ر۶ درصد بود، افزود: با گذشت سه سال از عمر دولت یازدهم رشد مثبت شاخص اقتصادی کشور مدیون رشد اقتصادی بخش کشاورزی است به طوری که پارسال رشد اقتصادی بخش کشاورزی مثبت ۴ر۵ درصد بود.

وی با بیان این که در سال ۹۲ آرد مصرفی نانوایان در حداقل ممکن بود و نانوایان کمتر از یک ماه آرد ذخیره داشتند، اظهار داشت: در این سال ۷ر۶ میلیون تن گندم وارد کشور شد، اما امروز خوشبختانه به لطف خدا و با تدبیر دولت یازدهم به خودکفایی قطعی رسیده‌ایم.‏

قنبری همچنین از خریداری ۸ میلیون تن گندم تاکنون خبر داد و گفت: تأمین اعتبار خرید گندم به علت برخی مسائل با مشکل مواجه شده و تا کنون ۶۰ درصد از آن معادل ۵۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است و امیدواریم بتوانیم تا پایان فصل خرید هزینه گندم را به کشاورزان پرداخت کنیم.

وی دربخش دیگری از سخنان خود به خرید تضمینی دانه‌های روغنی اشاره کرد و افزود: براساس برنامه دراز مدت ۱۰ ساله بخش قابل توجهی از نیاز کشور به دانه‌های روغنی برآورده خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: در بحث دانه‌های روغنی بیش از ۹۰ درصد به خارج از کشور وابستگی داریم که برای کاهش وابستگی به برنامه‌ریزی نیاز داریم.

وی در ادامه به افزایش قیمت شکر نیز اشاره کرد و علت این افزایش قیمت در روزهای اخیر را دلال بازی دانست و گفت: در کشور کمبود تصنعی و بحث‌های روانی باعث افزایش قیمت شکر شده وگرنه مشکل خاصی در زمینه تأمین شکر وجود ندارد و چند کشتی در نوبت پهلوگیری هستند.

قنبری با بیان این که میزان مصرف سالانه شکر ۲ میلیون تن است، یادآورشد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر در کشور تولید می‌شود و ۸۰۰ هزار تن نیز از خارج تأمین می‌شود اما متأسفانه اکنون به علت مسائل روانی و دلال بازی شاهد افزایش قیمت شکر هستیم.

وی ادامه داد: ۲۰۰ هزار تن شکر در بازار موجود است و روزانه ۸ هزار تن در بورس کالا عرضه می‌شود که البته این میزان به طور کامل به فروش نمی‌رسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به خرید ۳۰ هزار تن شکر، افزود: امروز یک کشتی ۵۵ هزار تنی شکر دربندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت و یک کشتی ۷۰ هزار تنی دیگر در راه ایران است بنابراین برای چندین ماه مصرف شکر ذخیره خواهیم داشت و هیچ علت علمی برای افزایش قیمت شکر وجود ندارد.

نسخه مناسب چاپ