شمخانی:شرایط بحرانی منطقه تهدیدی مشترک برای ایران وپاکستان است
 

دبیرشورای عالی امنیت ملی با اشاره به فرصت‌های متعدد همکاری میان ایران و پاکستان گفت: اجازه نخواهیم داد برخی کشورها با ارسال سلاح و اجاره تروریست برای ایجاد ناامنی درمرزها، روابط دوکشوررا تحت تاثیر قراردهند.

به گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، سپهبد ناصرخان جنجوعه مشاورامنیت ملی نخست وزیرپاکستان که برای دیداررسمی سه روزه به ایران سفرکرده است صبح دیروز با علی شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتگو کرد.

شمخانی دراین دیداربا اشاره به روابط تاریخی و تمدنی وهمچنین اشتراکات فراوان فرهنگی ومذهبی میان دوکشوربراهمیت گسترش مناسبات و همکاری‌های دو جانبه در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

وی شرایط بحرانی منطقه و به ویژه توسعه موج ویرانگرتروریسم که به معضلی بین‌المللی تبدیل شده است را تهدیدی مشترک برای دو کشوربیان کرد و اظهارداشت: فعال کردن ساختارهای همکاری دوجانبه و طراحی سازوکارهای مشترک، متناسب با تغییرمولفه‌های تهدید زا ازجمله اقدامات فوری است که باید ازسوی دستگاه‌های ذیربط دردوکشورمورد اهتمام جدی قرار گیرد.

وی افزود: مقابله با تفکرداعش پرورمهمترین اولویت و زیربنای مبارزه با تروریسم است و بدون آن، هیچ کشوری چه درمنطقه وچه دراروپا دارای امنیت و ثبات نخواهد بود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موقعیت منحصر به فرد بنادر ایران و پاکستان درخلیج فارس و دریای عمان، این بنادررا مکمل یکدیگر و موجب هم افزایی و گسترش ظرفیت‌های بی شماراقتصادی برای دوکشور دانست. ناصرخان جنجوعه مشاورامنیت ملی نخست وزیرپاکستان هم دراین دیداربا تاکید برلزوم هوشیاری کشورهای اسلامی دربرابر توطئه‌های خارجی که با هدف افزایش نزاع میان کشورهای مسلمان دنبال می شود، تصریح کرد: پاکستان همکاری‌های امنیتی و اقتصادی خود را با جمهوری اسلامی ایران گسترش خواهد داد.

وی اظهارداشت: پس ازتوافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها علیه ایران، زمینه‌های جدیدی برای توسعه همکاری‌های مشترک اقتصادی، تجاری و بازرگانی فراهم شده است.

دیدار وزیر کشور

وزیر کشورهم در دیدار محمدناصر جانجوا، مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان با تاکید بر تعمیق روابط دو کشور گفت: آماده برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برای پیگیری توافقات قبلی در تهران هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی، افزود: وجود مرز ۹۰۰ کیلومتری بین ایران و پاکستان، اشتراکات دینی فرهنگی و تاریخی، وابستگی قلبی مردم دو کشور و اعتقاد مسئولان ارشد ایران به تعمیق روابط خوب، سالم و سازنده بین دو کشور دوست و همسایه موجب شده است که ایران و پاکستان را مکمل یکدیگر بدانیم و این روابط، راهبردی است.

او با اعلام این که ما خواهان صلح، امنیت، آرامش و پیشرفت برای دولت و ملت پاکستان هستیم، گفت: برای ایجاد و تقویت این شرایط تمام توان خود را به‌کار خواهیم گرفت و با کمک هم می‌توانیم توافقات دو کشور را با سرعت به پیش ببریم و آماده‌ایم با نهایی شدن تاریخ اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور این اجلاس را در تهران برگزار کنیم.

رحمانی فضلی گفت: برای تشکیل کمیته‌های ویژه امنیتی و مرزی بین ایران و پاکستان آمادگی کامل داریم و با دعوت از وزیر کشور پاکستان برای سفر به ایران خواستار تحقق این

موضوع هستیم.

وی با اعلام این که یکی از اولویت‌های مهم ایران توسعه اقتصادی بدنه شرقی کشور به‌ویژه استان سیستان و بلوچستان به دلایل اقتصادی و اجتماعی است، افزود: دولت در سه سال اخیر به اندازه ۱۰ سال در شرق کشور؛ در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله راه‌آهن، توسعه بندر چابهار، مجتمع‌های پتروشیمی، پالایشگاه و آماده‌سازی پنجاه هزار هکتار زمین برای توسعه کشاورزی فعالیت کرده است، زیرا معتقدیم تامین امنیت پایدار در این منطقه از طریق توسعه اقتصادی امکان÷پذیر خواهد بود و این آمادگی را داریم که در تحقق چنین شرایطی برای مناطق مرزی پاکستان با ایران هم همکاری داشته باشیم.

رحمانی فضلی افزود: اراده نظام ایران اولویت سرمایه‌گذاری در این مناطق است.

وزیر کشور به فعالیت گروه‌های افراطی و انحرافی خشونت‌طلب در منطقه اشاره کرد و گفت: بزرگترین نگرانی مردم منطقه وجود دشمنان مشترک دین، استقلال و آزادی کشورها از جمله داعش و سایر گروه‌های منحرف از حقیقت اسلام و دخالت نیروهای بیگانه است و ما هیچ‌گونه دخالت و طرحی که منجر به اختلاف بین کشورهای اسلامی شود را نمی‌پذیریم و امیدواریم با هوشیاری همه کشورهای اسلامی مردم مسلمان این کشورها شاهد تحقق صلح، عمران و آبادانی باشند.

در این دیدار محمدناصر جانجوا، مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان هم با تشکر از رحمانی فضلی به‌خاطر ارائه دیدگاه‌های دوستانه و حسن‌نیت وی گفت: با وجود شرایط سخت جنگ و بحران در منطقه، ایران و پاکستان در کنار هم قرار دارند و با سرمایه‌گذاری مشترک به ایجاد صلح و امنیت در منطقه کمک می‌کنند.

او تروریسم را دشمن مشترک دو کشور خواند و گفت: ما راهی طولانی را برای توسعه همکاری‌های مشترک پیش‌رو داریم و امیدواریم آینده بسیار خوبی با کمک همدیگر برای دو کشور ایران و پاکستان فراهم کنیم.

جانجوا با اشاره به دیدار خود با شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران،‌ دیدارهای خود در تهران را بسیار مفید و سازنده خواند و بر استمرار همکاری‌های مطلوب بین دو کشور تأکید کرد.

نسخه مناسب چاپ