دبیر سیوپنجمین جشنواره تئاتر فجر از تلاش برای رونق توریسم فرهنگی در این رویداد خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی اسدی در نشستی که چهارم مرداد در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد به ارائه توضیحاتی درباره تغییرات جشنواره دوره سیوپنجم تئاتر فجر نسبت به سال گذشته پرداخت و تأکید کرد که این تغییرات هدفمند پیش میرود .
او با اشاره به اینکه نگاه توسعهگرای تئاتر نشان میدهد که باید انواع تئاتر در جامعه تولید شود، گفت: جشنوارهای مثل فجر باید نگاهی حمایتی و کارشناسانه به این موضوع داشته باشد و در این راستا یکی از تغییرات جشنواره امسال در بخش اجراهای محیطی و تعاملی رخ میدهد. اسدی با بیان اینکه از تئاتر تعاملی در سطح جهان به شکلی متفاوت استفاده میشود، خاطر نشان کرد: این یک فرصت برای هنرمندان تئاتر ماست تا دیگر گونههای تئاتر را توسعه دهند و در جشنواره سیوپنجم تأکید ویژهای دارم که این بخش جلوه دیگری پیدا کند و در سطح شهر تهران به شکلی وسیع نمود داشته باشد تا از این طریق توریسم فرهنگی ایجاد شود.
او در ادامه تغییرات این دوره از جشنواره افزود: علاوه بر بخش اصلی بخش دیگری را هم داریم که سال گذشته با عنوان «به علاوه فجر» شناخته شد و تماشاخانههای خصوصی در آن نقش داشتند. امسال این بخش حفظ شده و از آنجا که سال گذشته بازخورد خوبی از آن به دست آمد، در نظر داریم علاوه بر تماشاخانههای خصوصی تماشاخانههای نیمه دولتی و دولتی هم در صورت قرار نداشتن در بخش اصلی بتوانند در این بخش حضور داشته باشند.
اسدی افزود: براساس بررسیها و پژوهشهایی که انجام دادیم این امکان وجود دارد که به تحول در تولیدات بیاندیشیم و تمرکز بر تولید تازه برای جشنواره نباشد. در این راستا چشمانداز مثبتی را برای تئاتر میبینم چرا که پیش از این جشنواره، گویا مسیری برای اجراهای عمومی بوده است که به نظر میرسد این مسئله کل جشنواره را تحتالشعاع قرار میداد و این رویداد هنری بیشتر به عنوان یک تهیهکننده عمل میکرد.
وی اظهار کرد: بر این اساس قرار شد کارهایی را که برای تولید در سال آینده آماده میشوند رصد کنیم و چند نمایش دیگر را هم به انتخاب مدیریت جشنواره در نظر بگیریم تا اولین اجرای خود را مانند تمام جشنوارههای بزرگ دنیا در این رویداد به صحنه ببرند و به این طریق جشنواره میتواند خود را از فرایند تولید بیرون بکشد.