۲۵۰ کلینیک تخصصی ویژه در کشور ساخته می‌شود
 

زاهدان ـ‌ خبرنگار اطلاعات: ساخت ۲۵۰ کلینیک تخصصی ویژه در کشور در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دارد که بخشی از آن در سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران گفت: متأسفانه در گذشته مراکز زایمان کشور شرایط خوبی نداشتند ولی اکنون با همت وزارت بهداشت بلوک‌های زایمان انفرادی ایجاد شده است.

وی با اشاره به طرح‌های در دست اقدام وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی در سیستان و بلوچستان، ‌افزود: ۳۹۳ پروژه بزرگ و متوسط با اعتباری افزون بر ۴۰۰۰ میلیارد ریال در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است.

دکتر ایرج حریرچی گفت: سیستان و بلوچستان با توجه به محرومیت‌های بجای مانده از گذشته جزو اولویت‌های اصلی و مهم وزارت بهداشت در دولت تدبیر و امید است و تلاش‌ها برای رسیدگی به مشکلات این منطقه و بهبود اوضاع بهداشتی و درمانی آن با جدیت ادامه دارد.

وی با اشاره به این که اقدام‌های خوب و مهمی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است،‌ افزود: پروژه‌های مهم عمرانی و مراکز تخصصی از جمله بیمارستان سوختگی، اورژانس‌های بیمارستانی، کلینیک‌های جدید، ‌بخش‌های تشخیصی درمانی سرطان، بخش رادیو تراپی، چشم پزشکی در زاهدان و بیمارستان میرجاوه در دست ساخت است.

او اعلام کرد:‌ متاسفانه تا ۵ر۲ سال پیش ۴۵ درصد مراکز درمانی سیستان و بلوچستان خالی از پزشک بود که اکنون ۱۰۰ درصد این مراکز دارای پزشک هستند.

قائم مقام وزیر بهداشت درباره طرح تحول نظام سلامت گفت:‌ بیشتر مردم قبل از طرح تحول نظام سلامت استطاعت مالی برای مراجعه به کلینیک‌های خصوصی را نداشتند که با ایجاد کلینیک‌های تخصصی دولتی در بیمارستان‌ها این مشکل نیز برطرف شده است.وی در ادامه یادآور شد: اجرای بیشتر پروژه‌های مورد نیاز حوزه بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان آغاز شده است که براساس حجم پیشرفت کار بخش‌ قابل توجهی از این طرح‌ها در چهار ماهه آخر امسال و سه ماهه نخست سال ۹۶ به بهره‌برداری می‌رسد.

دکتر حریرچی افزود: ۵۳ درصد ۹۰ هزار تخت بیمارستانی موجود کشور فرسوده است که بخشی از آنها در سیستان و بلوچستان قرار دارد که برای رفع این مشکل اقدام‌های خوبی از سوی وزارت بهداشت از جمله ساخت بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی در شهرستان سراوان انجام شده است.وی با اشاره به نقش بیمارستان‌های صحرایی در تامین نیازهای بهداشتی و درمانی مردم نقاط محروم سیستان و بلوچستان گفت: بیمارستان‌های صحرایی نقش مهمی در رفع مشکلات بهداشتی درمانی مردم نقاط محروم کشور دارند و سی و یکمین بیمارستان صحرایی با همکاری بسیج جامعه پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی در قصر قند سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با اشاره به امکانات خوبی که بسیج جامعه پزشکی سیستان و بلوچستان تهیه کرده است، افزود:

۲۰ متخصص و ۱۵ پزشک عمومی در این طرح شرکت دارند.

دکتر حریرچی اعلام کرد: ‌بیمارستان‌های صحرایی فعال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مراجعه کننده داشته‌اند و در آن‌ها ضمن انجام ۱۰ هزار و ۳۰۰ عمل جراحی،‌ ۱۹ هزار و ۵۰۰ عینک تجویر شده است.

به گفته وی بیماری‌های عفونی در سیستان و بلوچستان در حد ریشه کنی کامل هستند و ریشه کنی فلج اطفال یکی از دستاوردهای بسیار خوبی است که در دوره‌های اخیر در کشور اتفاق افتاده است.

همچنین بیماری‌هایی مانند مالاریا، کزاز و سل در سیستان و بلوچستان کنترل شده است.

او هدف از سفر به سیستان و بلوچستان را بازدید از پیشرفت پروژه‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد و افزود: بزودی در نشستی با حضور وزیر بهداشت و درمان و استاندار سیستان و بلوچستان در تهران، مشکلات این استان بررسی می‌شود.

در آن نشست همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان سیستان و بلوچستان از حضور تمام وقت دو پزشک متخصص در اورژانس بیمارستان‌های خاتم‌الانبیا(ص) و امام علی(ع) زاهدان خبر داد و گفت: اورژانس بیمارستان‌های امام علی(ع) و خاتم‌الانبیا(ص) زاهدان در راستای سیاست‌های کلان مرکز مدیریت حوادث و اورژانس کشور، ارائه خدمات پزشکی و پرستاری در کمترین زمان را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان افزود: حضور فعال پزشکان متخصص در اورژانس و همکاری خوب و دلسوزانه پرسنل این بخش‌ها می‌تواند در بهبود بیمار بسیار موثر باشد. دکتر میری گفت: امکانات و خدماتی که در حال حاضر در این مراکز وجود دارد در مقایسه با سال‌های قبل بسیار پیشرفت کرده است.

اقدام‌های اولیه و راهنمایی لازم از طریق واحد تریاژ به محض ورود بیمار به بخش اورژانس در اختیار همراهان قرار می‌گیرد.

استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان‌های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستان‌های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر،‌ دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارند.

نسخه مناسب چاپ