حجتالسلام رضا جعفری افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد کارهای توسعه و بازسازی مقبره حمال تبریزی انجام شده است و در سالروز میلاد فرخنده امام رضا(ع) این آرامگاه مورد بهرهبرداری عموم قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به این که تاریخ در گذشت عارف تبریزی مشهور به حمال اوایل قرن نهم هجری است، یادآور شد: مقبره حمال تبریزی، مرکزی برای حاجتمندان بوده و مردم شبهای پنج شنبه و جمعه با روشن کردن شمع بر سر مزار او طلب حاجت میکنند.
حجتالسلام جعفری با اشاره به مذاکرات اخیر اداره اوقاف و امور خیریه تبریز با اداره کل آموزش و پرورش استان برای ساخت شبستان، حسینیه و مجتمع فرهنگی قرآنی در این مکان، افزود: پس از رفع برخی از اختلافات موجود، اقدام به ساخت بخشهای مختلف در اطراف مقبره حمال تبریزی خواهیم کرد.گفتنی است؛ حمال تبریزی از مردان مهذب و با تدین قرن نهم هجری است و با وجود اینکه جزء قشرهای مستضعف و زحمتکش بود و به شغل حمالی اشتغال داشت ولی صفای باطن و دوستی او با خدای عالمیان، پس از گذشت قرنها همچنان بر سر زبانها است.
مقبره حمال تبریزی در خیابان دارایی سوم (شمس تبریزی) و در بافت قدیمی شهر تبریز واقع شده است. مقبره حمال متشکل از یک دالان نسبتاً طویل و اتاقی در انتهای آن است که قبر حمال در آن جای دارد؛ مقبره از سمت جنوب و غرب با مدرسه شمس تبریزی و از سمت شرق و شمال با مدرسه شهید زیوری همجوار است.در ورودی مقبره آهنی سه لنگه و سفید رنگ است که بالای آن بر روی یک قطعه سنگ مرمرین سفید عبارت «انا الله و انا الیه راجعون، آرامگاه حمال علیه الرحمه» حک شده است.
در جوار مرقد حمال تبریزی تعدادی از مؤمنین دفن شدهاند که از میان آنها میتوان به آیتالله حاج سید عبدالفتاح مرعشی تبریزی اشاره کرد.