راهکارهای وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق تابستانی
برای مدیریت مصرف برق تابستانی در برخی استان‌ها ساعت کاری ادارات به ۳۰ر۶ تا ۱۳ تغییر کرده است.

به گزارش مهر، محمودرضا حقی‌فام معاون هماهنگی توزیع توانیر در تشریح مهمترین سناریوهای مدیریت تولید، انتقال و مصرف برق تابستانی، گفت: مهم‌ترین راهکارهای عبور از پیک مصرف برق تابستان، مدیریت مصرف بوده که برای نخستین بار در کل کشور اجرای یک روش جدید در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اعلام اینکه تغییر ساعات کاری نخستین بار در کشور برای بارهای دیماندی در سال جاری اجرا شده است، تصریح کرد: سال ۹۴ در استان یزد این روش به‌ صورت آزمایشی انجام شده و امسال اجرای آن در تمام کشور توسعه یافت . این به آن مفهوم است که با رعایت مقررات و دستورالعمل‌ها، زمان‌های پیک استان‌ها را به گونه‌ای تغییر دادیم که با تجمیع آن‌ها بار کلی کاهش یابد؛ در واقع طی این برنامه با کمک صنایع، توانستیم زمان پیک استان‌های مختلف را برای مشترکان دیماندی تغییر دهیم.

این مقام مسئول، افزود: با این کار و در صورت همکاری، هم صنایع منتفع می‌شوند و هم با جابه جایی بار در ساعات مختلف در طول روز، پیک بار مورد کنترل قرار می‌گیرد. این روش تاکنون در ایران به‌صورت عمومی اجرا نشده بود و از آذر سال ۹۴ مقدمات کار آغاز و در اسفند طراحی‌ها انجام و به استان‌ها ابلاغ شد.

حقی فام استفاده از مولدهای خود تأمین را دومین روش مؤثر برای کنترل و کاهش پیک مصرف دانست و اظهار داشت: مولدهای خود تأمین که در بخش مشترکان و بارهای صنعتی وجود دارند، سال ۹۴برق تولیدی آن‌ها را صنعت برق هر کیلووات ساعت ۹۰۰ ریال خریداری و سوخت آن‌ها را هم تأمین می‌کرد، ولی امسال یک جهش بزرگی ایجاد شد و رقم خرید هر کیلووات ساعت با ابلاغ وزیر نیرو به ۱۵۰ تومان رسید.

وی از طرح ذخیره عملیاتی به عنوان سومین سناریوی مدیریت مصرف برق تابستانی یاد کرد و افزود: دیسپاچینگ ملی از طریق دیسپاچینگ‌های منطقه‌ای به دیسپاچینگ شرکت توزیع تهران بزرگ ابلاغ می‌کند تا ۱۰۰ مگاوات از بار خود را کاهش دهد، ما در این حال به‌جای قطعی دادن به مشترک، با صنایعی که با ما قرارداد همکاری دارند، اعلام می‌کنیم که بار خود را در ساعت بخصوصی که دیسپاچنگ ملی انتظار دارد، چند درصدی کاهش دهد و چون از قبل با صنایع قرارداد بسته‌ایم، باعث می‌شود بدون اعمال خاموشی به مردم و صنعت، با همکاری صنایع بتوان این کمبود را جبران کرد.

معاون هماهنگی توزیع توانیر از اعمال اجرای برنامه تعطیلات و تعمیرات صنایع در زمان پیک به عنوان یکی دیگر از راهکارهای کاهش پیک مصرف یاد کرد و اظهار داشت: از صنایع خواستیم که تعطیلات و تعمیرات سالانه خود را به زمان پیک بار منتقل کنند و در قبال آن هم مورد تشویق قرار گرفتند.

وی در ادامه با اشاره به طرح صرفه‌جویی مصرف برق کشاورزی توضیح داد: اگر مشترکی در زمان چهار ساعته پیک حاضر شود برق خود را قطع کند، بقیه ساعات را می‌تواند از برق رایگان استفاده کند. بارهای کشاورزی در برخی مناطق ما سهم عمده‌ای دارند مانند کرمان و فارس و در واقع مشترکان کشاورزی هم همکاری بسیار موثری را انجام دادند.

نسخه مناسب چاپ