دکتر ایرج نظری افزود: از این ۴ بیمار دیالیزی ۲ نفر در بخش آیسییو و ۲ نفر در بخش داخلی بیمارستان بستری هستند. این بیماران هفته گذشته در بخش دیالیز بیمارستان سینا دیالیز شدهاند. وی افزود:هیات کارشناسی اعزامی وزارت بهداشت شنبه شب بازدیدی از بیمارستان و این بیماران داشت و حال عمومی آنان نسبتا خوب بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی چندیشاپور در خصوص اینکه گفته میشود شمار بیماران دیالیزی فوتشده به ۵ نفر رسیده است، گفت: ما به همراه هیات کارشناسی وزارت بهداشت در بیمارستان سینا حضور داشتیم و چنین اتفاقی رخ نداده بود. نظری با اشاره به ادامه حضور هیات کارشناسی وزارت بهداشت در بیمارستان سینای کارون برای بررسی مرگ بیماران دیالیزی افزود: کمیته ویژه برای بررسی این موضوع در خوزستان تشکیل شده است و نماینده ویژه وزیر بهداشت نیز در آن حضور دارد و تاکید شده است که بررسیهای کاملی در خصوص علت این اتفاق انجام گیرد و منشا آن مشخص شود. وی ادامه داد: نقطه اشتراک تمام بیماران متوفی، انجام دیالیز در بیمارستان سینا بوده است؛ باید منشا آلودگی که موجب مرگ این بیماران شده است، مشخص شود که آیا از داخل بیمارستان بوده یا از خارج از بیمارستان. هیات کارشناسی وزارت بهداشت در حال بررسی این موضوع است و آزمایشهای مختلفی انجام خواهد داد تا به نتیجه برسیم.
نظری در پاسخ به این که گفته شده آب دستگاههای دیالیز مشکل داشته است، گفت: آب دستگاه دیالیز وارد خون میشود و به همین دلیل باید علایم دیگری را بروز دهد و علایم فعلی بیماران با علایم خونی متفاوت است و متخصصان اعلام کردهاند که انتقال عفونت از دستگاه گوارش بوده است.
وی اظهار داشت: این بیماران دارای اسهال، استفراغ، بیحالی، ضعف و گاه اسهال خونی هستند که این علایم بیشتر عفونتهای رودهای را نشان میدهد.
* پزشکی قانونی ورودنکرده است
سخنگوی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به موضوع مرگ ناگهانی بیماران دیالیزی در یک بخش بیمارستانی از عدم ارجاع دستور قضایی به منظور بررسی علت مرگ آنها خبر داد.
بلیغ تاکید کرد: پزشکی قانونی فقط با دستور قضایی به بررسی اجساد در مرگهای مشکوک میپردازد و در زمینه فوت این بیماران نیز تاکنون هیچ ابلاغ قانونی برای کالبد شکافی و تعیین علت این اتفاق به پزشکی قانونی استان خوزستان ارجاع نشده است.