دسترنج پیازکاران مانه و سملقان نصیب دلالان می‌شود
 

مانه و سملقان ـ خبرنگار اطلاعات: دسترنج پیازکاران مانه و سملقان امسال در حال هدر رفتن است و سود اصلی زحمات آنها نصیب دلالان می‌شود.

مانه و سملقان قطب کشاورزی خراسان شمالی به شمار می‌رود و در بخش تولید محصولات باغی و زراعی جایگاه ویژه‌ای در استان دارد و بیش از ۷۵ درصد آن را روستائیان تشکیل می‌دهند که شغل اصلی آنها کشاورزی است امّا پایین بودن نرخ محصولات و نبود خریدار و افزایش دستمزد کارگران برای جمع‌آوری محصولات مشکلات عدیده‌ای را برای کشاورزان و روستائیان مانه و سملقان فراهم کرده است.

جمعی از کشاورزان پیازکار این شهرستان با مراجعه به دفتر نمایندگی روزنامه اطلاعات در مانه و سملقان از مشکلات محصولی که فقط اشک را عاید آن‌ها کرده است گفتند و یادآور شدند ما همواره تلاش می‌کنیم تا بهترین محصول را به مصرف‌کنندگان ارائه دهیم هرچند که هزینه‌بر باشد اما در زمان برداشت با مشکلات زیادی روبرو هستیم.

عبدالله بهادری یکی از پیازکاران گفت: امسال حدود ۲ هکتار زمین اجاره کرده‌ام و به کشت محصول پیاز اختصاص داده‌ام، هزینه کود، بذر، دستمزد کارگران هنگام برداشت را پرداخته‌ام امّا به دلیل کاهش قیمت بسیار پایین تمام محصول من روی زمین مانده است و کسی خریدار نیست.

وی افزود: در این بین دلالان سود دسترنج و محصولات کشاورزان را عاید خود می‌کنند و کشاورزان در این داد و ستد متضرر می‌شوند.

یکی دیگر از کشاورزان گفت: نبود قیمت تضمینی پیاز امسال سبب شده است دلالان دسترنج کشاورزان را با قیمت پایین بخرند و انبار کنند و در آینده با قیمت بسیار بالا به بازار عرضه کنند.

رحمانی گفت: انبار کردن پیاز در منزل موجب فاسد شدن آن می‌شود و باید پس از برداشت به هر قیمتی که دلالان تعیین می‌کنند پیاز را بفروشیم که با این وضع این کشاورزان هستند که بیشترین خسارت را می‌بینند.

یکی دیگر از کشاورزان روستای اسلام‌آباد با انتقاد از عملکرد مسئولان جهادکشاورزی و نهادهای مربوطه گفت: اساس رونق اقتصاد این شهرستان کشاورزی است و مانه و سملقان اکنون نیازمند حمایت مسئولان است.

وی اضافه کرد: اگر مکانی برای نگهداری و انبار کردن محصولات کشاورزان برای چند ماه در شهرستان باشد کشاورزان این قدر متضررنمی‌شوند.

یکی از مسئولان شرکت تعاونی روستایی کشاورزان مانه و سملقان نیز گفت: در سال‌های گذشته شرکت تعاونی روستایی در مناطق دوردست محصولات کشاورزان را خریداری می‌کرد، امّا امسال به دلیل حمایت نکردن از شرکت تعاونی‌های روستایی درباره خرید محصولات کشاورزان، امروزه دسترنج کشاورزان توسط دلالان با پایین‌ترین قیمت خریداری می‌شود.

نسخه مناسب چاپ