شهرام کرمی افزود: این جشنواره امسال هفت بخش اصلی شامل خردسال، کودک، نوجوان، خیابانی، کارگاههای آموزشی، نمایشنامهنویسی و بینالملل و یک بخش ویژه به نام تئاتر همدان دارد.
وی ادامه داد: مجموعاً ۴۱ گروه نمایشی در ۷ روز و در بخشهای مختلف به اجرا میپردازند که در بخش خردسال ۵ گروه، کودک ۸ گروه و نوجوان ۹ گروه حضور دارند.
وی اضافه کرد: همچنین ۸ گروه در بخش تئاتر خیابانی، ۷ گروه در بخش بینالملل از کشورهای ایتالیا، آلمان، پرتغال، لهستان، اسپانیا، مالزی و دانمارک و ۴ گروه نیز در بخش تئاتر همدان به اجرای نمایش میپردازند.
کرمی یادآور شد: شعار دوره بیستم جشنواره «کودک و خانواده» است که سعی شده است آثار مرتبط با این شعار نیز در جشنواره حضور یابند.
وی اعلام کرد: امسال برای نخستین بار بخش خردسال نیز از کودک تفکیک شده است که این امر به تخصصی شدن جشنواره کمک میکند.
دبیر جشنواره کودک و نوجوان همدان به کمبود منابع مالی برای برگزاری بهتر جشنواره اشاره کرد و افزود: اعتبار جشنواره تئاتر یک دهم بودجه اختصاصی به جشنواره فیلم کودک و نوجوان هم نیست همانگونه که بودجه و امکانات سازمان سینمایی کشور نیز بسیار بیشتر از اداره کل هنرهای نمایشی است و برای ارتقای کمی و تجهیزات و دعوت از گروههای معتبر بینالملل با مشکل مواجه هستیم.
وی بر لزوم استمرار فعالیت گروههای تئاتر در استانها و به ویژه استان همدان در ایام سال تاکید کرد و افزود: رویکرد ما فعال شدن گروهها در تمام ایام سال است تا تئاتر فقط مختص جشنواره نباشد بلکه جشنوارهها نقش کمک به تخصصی شدن اجراها را ایفا کنند.
در این نشست خسرو بیات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و مدیر اجرایی جشنواره نیز گفت: مراسم افتتاح جشنواره بیستم کودک و نوجوان همانند پارسال به صورت مردمی و در چند نقطه شهر برگزار میشود و برخی گروههای نمایشی در شهرستانها نیز به اجرا میپردازند.
وی افزود: در مجموع ۱۶ سالن در استان برای اجرای نمایش گروههای شرکتکننده آماده شدهاند و کامیونهای سیار نیز برای اجرای برنامههای شاد به روستاها اعزام میشوند.
بیات ادامه داد: پارسال استقبال مردم همدان از جشنواره نوزدهم بسیار خوب بود و ۱۲۰ هزار نفر به تماشای اجرا نشستند و پیشبینی میشود امسال پرشورتر از قبل باشد.