سردار سعید منتظرالمهدی درباره وضع اجرای قانون حجاب و عفاف در کشور و وظیفه پلیس در این حوزه گفت: از حدود ۲۶ دستگاه مسئول در این حوزه، یکی از دستگاهها پلیس است که متاسفانه سایر دستگاهها در این حوزه کوتاهی کردهاند.پلیس دراین موضوع سعی به کار ایجابی دارد اما دربرخی موارد مجبور به کار سلبی نیز میشود اما با این وجود ما در این زمینه به شکل فرهنگی وارد شدهایم و اگر همه دستگاهها پای کار بیایند، قطعا شرایط بهتر خواهد شد. کوتاهی برخی از دستگاهها در این حوزه سبب سرریز وظایف و افزایش مسئولیتهای ناجا میشود.
وی با بیان اینکه حجاب امری اجتماعی است و از نگاه دینی و مذهبی حجاب به این معناست که افراد دارای حریمی هستند که باید حفظ شود و وظیفه پلیس نیز این است که برای حمایت از حقوق مردان و زنان ایرانی، این حریم را حفظ کند تاکید کرد: پلیس به دنبال این هست که در بحث حجاب از روشهای اغنایی و مجابسازی استفاده کندو فقط در مقابل افرادی که به بدحجابی اصرار دارند، اقدامات سلبی انجام دهیم.
به گفته معاون اجتماعی ناجا، اگر نهادهای مرتبط حداقل نیمی از وظیفه خود را در این زمینه انجام میدادند، امروز پلیس مجبور نبود که دست به کار سلبی بزند. با این وجود ما همچنان تلاشمان بر این است که مشکلاتمان را با تلاش اجتماعی حل کنیم.
او اضافه کرد: پدیده بیحجابی باید آسیبشناسی شود که من از نظر روانی احساس میکنم این امر به خاطر خلاء روانی و کاهش اعتماد به نفس رخ میدهد که پلیس تلاش میکند با اقدامات فرهنگی در این زمینه وارد شود.
معاون اجتماعی ناجا درباره دستور رئیسجمهوری به وزارت کشور برای پیگیری قوانین حوزه عفاف و حجاب، اضافه کرد: در این زمینه کارگروههای مختلفی تشکیل شده و جامعهشناسان، روانشناسان و علمای دینی به بررسی این موضوع پرداختهاند که در صورت بازنگری در این قانون ما خواستار کاهش وظایف ناجا در این حوزه هستیم والبته در حال حاضر پلیس برابر قانونی که وجود دارد، به وظایف محوله خود میپردازد وفراتر از قانون عمل نمیکند. وی درباره درخواست رئیسجمهوری از پلیس برای عدم افراط و تفریط در بحث برخورد با بدحجابی، اضافه کرد: هیچ کس نباید افراط کند و ما هم میخواهیم که در این حوزه افراط نشود، البته پلیس در این زمینه افراط نکرده است.
معاون اجتماعی ناجا از دستگیری دو تن در ماجرای استقبال از رئیسجمهوری در فرودگاه مهرآباد تهران خبر داد و گفت: در این ماجرا باید هر فردی کفش نداشت، دستگیر میشد اما یکی دو نفر دستگیر شدند که البته دستگیریها از سوی پلیس نبود.
ناجا شبکه تلویزیونی نمیخواهد
وی درباره اینکه آیا پلیس درخواستی برای ایجاد شبکه تلویزیون داشته است یا نه؟ اضافه کرد: ناجا قصد داشتن شبکه تلویزیونی ندارد و بیشترین تعامل را با رسانه ملی داریم و ناجا نیز در برخی تولیدات مشارکت دارد.
معاون اجتماعی ناجا در واکنش به سخنان مطرح شده از سوی رئیسجمهوری مبنی بر استفاده از ماهواره درایران که در انجمن آسیا و اندیشکده شورای روابط خارجی نیویورک مطرح شده بود، گفت: قانون استفاده از ماهواره تاکنون تغییری نکرده البته ممکن است برخوردها متفاوت یا تعدیل شده باشد،اما به طور کلی ناجا موظف به اجرای وظایفی است که به آن ابلاغ شده است.
برنامههای هفته ناجا
معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه شعار امسال هفته ناجا «اقتدار پلیس در سایه مردمداری، قانونمداری و روزآمدی است»، افزود: امروز بیشتر کشورهای دنیا پلیس هوشمند را مدنظر خود قرار دادهاند و پلیس ایران امروز درگذر از پلیس هوشمند به پلیس فراهوشمند حرکت میکند و باید از سرمایههای اجتماعی که در راس آن مردم هستند، کمک بگیریم و رفتار استاندارد بر اساس قانون و با استفاده از عنصر خلاقیت و پویایی داشته باشیم.
وی چابکی، زیرکی، کارآمدی، پویایی، اخلاقمداری و دینداری را از ویژگیهای یک پلیس هوشمند برشمرد و گفت: خروجی چنین پلیسی افزایش احساس امنیت عمومی است و افزایش امنیت در جامعه است.
معاون اجتماعی ناجا با تشریح عناوین روزهای هفته ناجا که از ۱۳ تا ۱۹ مهر آغاز میشود، گفت: شنبه با عنوان «پیشبینی اجتماعی، آموزش و پیشگیری امنیت عمومی»، یکشنبه با عنوان «خانواده متدین، قانونمداری، آرامش و آسایش»، دوشنبه با عنوان «اعتماد، مشارکت و پاسخگویی»، سهشنبه با عنوان «دانشبنیان، پژوهش محوری و حرفهایگرایی»، چهارشنبه با عنوان «نظم، اقتدار، کارآمدی و خدمتگذاری»، پنجشنبه با عنوان «ولایتمداری، تکلیفمداری و ایثار و شهادت» و جمعه با عنوان «جامعه ایمنی، حفظ ارزشها و امنیت اجتماعی» نامگذاری شده است.
برگزاری صبحگاه مشترک ناجا، انجام خدمات مضاعف انتظامی؛ برپایی نمایشگاههای تخصصی، رونمایی از سامانه شهدای مرزبانی، دیدار مسئولان ناجا با مردم، برگزاری مسابقات، تجلیل از شهروندان قانونمدار، ارسال پیام کوتاه آموزشی برای مردم و رونمایی ازتمبر یادبود شهدای ناجا را ازجمله برنامههای این هفته اعلام کرد.