این منابع اعلام کردند: این مذاکرات پس از مخالفت اسرائیل با اندیشه تبادل اراضی در اولین دور گفتوگوها درباره مساله مرزها به بن بست رسید. در همین راستا ریاض المالکی، وزیر امور خارجه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین گفت اسرائیل به گونهای اقدام میکند که انگار مذاکرات از صفر شروع شده است.
وی افزود: آمریکا میداند که اگر مذاکرات صلح در دوره باراک اوباما به نتیجه نرسد این مذاکرات در هیچ زمان دیگری ثمر بخش نخواهد شد. ازسویی زیپی لیونی وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که ریاست تیم مذاکره کننده اسرائیلی در مذاکرات صلح با فلسطینیان را نیز برعهده دارد، گفت اسرائیل نه به خاطر آمریکا یا فلسطینیها بلکه به خاطر خودش باید روند صلح را به پیش ببرد چرا که این امر بیشتر در جهت منافع اسرائیل است.
وی افزود: راه حل دو کشوری تنها راهی است که میتواند هویت دموکراتیک و یهودی بودن کشور اسرائیل را حفظ کند. لیونی گفت: توافق صلح با فلسطینیان فرصتهای زیادی را برای اسرائیل در زمینه آغاز روابط با دیگر کشورهای عربی ایجاد خواهد کرد. وی افزود: مذاکرات صلحی که میان اسرائیلیها و فلسطینیان در ۲۹ و ۳۰ ژوئیه با نظارت جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا آغاز شده را دوباره از سر میگیریم.
این درحالی است که دبیرکل سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه شهرکسازیهای اسرائیل چالش اصلی بر سر راه مذاکرات صلح است، تاکید کرد: جامعه جهانی باید تمامی تلاش خود را جهت توقف شهرکسازیها به کار بندد. اکمل الدین احسان اوغلو گفت: تمامی مسلمانان جهان نسبت به قدس وظیفه دارند و باید از همه امکانات موجود برای حمایت از قدس استفاده و حمایتهای اقتصادی و معنوی خود را در حمایت از این شهر مهم ارائه کنند.
درتحولی دیگر بر اساس گزارش جدید سازمان ملل، رژیم صهیونیستی فلسطینیها را از دسترسی به زمین و دریا که جزو حقوق اولیه برای زندگی است، محروم میکند. بر اساس این گزارش جدید سازمان ملل، دسترسی فلسطینیها به زمین به دلیل ساخت شهرکهای اسرائیلی بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته است. ساخت شهرکهای صهیونیستها بر روی زمینهای کشاورزی فلسطینیها صورت میگیرد. علاوه بر این، کشاورزان فلسطینی حتی نمیتوانند به حصارهای شهرکها نزدیک شوند چرا که میترسند مورد هجوم و حمله شهرکنشینان قرار گیرند.
در ادامه این گزارش آمده است که ارتش رژیم صهیونیستی حتی دسترسی فلسطینیها به دریا را مسدود کرده است. صیادان فلسطینی تنها میتوانند به پنج تا ۱۰ کیلومتر از خط ساحلی دسترسی داشته باشند و ارتش اسرائیل برای این منظور محدودیتهای سختی را برای ماهیگیران در مناطق دارای مجوز صید برای فلسطینیها اعمال کرده است. درچنین شرایطی شهرکنشینان صهیونیست در ادامه تجاوزات خود علیه شهروندان فلسطینی به هشت دستگاه خودرو متعلق به فلسطینیان در منطقه شیخ جراح واقع در مرکز قدس اشغالی حمله کردند.
شهرکنشینان همچنین تعدادی از منازل فلسطینیان در این محله را تصرف کرده و به کانونهایی برای خود به منظور حمله مستقیم و غیرمستقیم علیه ساکنان این محله تبدیل کردند و هدف از آن نیز تحت فشار قرار دادن فلسطینیان برای ترک منازلشان است. از سوی دیگر یک شهرکنشین صهیونیست در ساعات پایانی شب گذشته یک کارگر فلسطینی را در نزدیکی روستای حوسان در غرب بیت لحم با خودرو زیر گرفت. خبر دیگر اینکه فرمانده منطقه جنوبی ارتش اسرائیل با اذعان به اینکه از چگونگی واکنش حماس در جنگ بعدی نگران است، اعلام کرد: حماس از آرامش حاکم در نوار غزه برای افزایش توان موشکی خود استفاده میکند.
ژنرال سامی تورگمن، گفت: حماس بیشتر بر روی موشکهای دوربرد خود تمرکز کرده است و نهایت تلاش و توان خود را برای ساخت موشکهای دوربرد به کار میگیرد و من پیشبینی میکنم که شاهد ساخت پایگاههای موشکی از جانب این گروه خواهیم بود که برد موشکهای آنها تا مناطق مرکزی اسرائیل میرسد. درتحولی دیگر منابع رسانهای رژیم صهیونیستی از نزدیک شدن کشورهای حوزه خلیج فارس و اردن به اسرائیل، از بیم بهتر شدن روابط آمریکا و ایران پرده برداشتند.
رسانههای رژیم صهیونیستی دیدار برخی مسئولان این رژیم با همتایان خود از اردن و چند کشور عرب حوزه خلیج فارس در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل را مورد توجه قرار دادند و دلیل آن را بهتر شدن روابط میان ایران و آمریکا اعلام کردند.
رادیو رژیم صهیونیستی نیز به نقل از دو مسئول بلندپایه این رژیم که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کرد: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که مسئولان آنها با مقامات اسرائیلی دیدار داشتند، از نزدیکی روابط آمریکا و ایران نگرانند و بیم آن دارند که این امر بر منافع آنها تاثیر منفی بگذارد.