به گزارش ایسنا ، جان کری،در گفتگو با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه خبری سی بی اس نیوز گفت که افزایش تلاشهای دیپلماتیک برای حل موضوع هسته ای ایران میتواند در چارچوب زمانی سه تا شش ماههای که حسن روحانی رئیس جمهوری ایران خواستار آن شده است، به رسیدن به توافق منجر شود.
وی ادامه داد: بسته به این که ایران چه قدر صادق باشد و شفافسازی کند، میتوان حتی زودتر از این مدت به یک توافق دست یافت.
وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: اگر برنامه هسته ای آنها صلحآمیز باشد و ما بتوانیم این را ببینیم و کل جهان بتواند این را ببینند، روابط با ایران میتواند به نحو چشمگیری بهبود یابد و خیلی سریع تغییر کند.
کری گفت که ایران میتواند با باز کردن درتاسیسات هستهایاش به روی بازرسان و نگهداشتن سطح غنیسازی در سطوح پایین که کاربردهای نظامی ندارد، صداقتش را اثبات کند.
ایران هچنین باید گامهایی سریع، آشکار و متقاعدکننده بردارد تا انتظارات جامعه بینالمللی درباره برنامه هسته ای صلح آمیز را برآورده کند.کلمات نمیتوانند جایگزین اعمال شوند. به اعمالی نیاز داریم که ثابت کند که ما و متحدانمان و دوستانمان در منطقه هرگز از جانب این برنامه تهدید نمی شویم.
کری گفت که پس از آنکه توافقنامهای حاصل شد که صلحآمیز بودن برنامه هسته ای ایران را ثابت میکند،تحریمها میتوانند لغو شوند.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: تا زمانی که آشکار نشده است که یک روند قابل راستی آزمایی و شفاف برقرار شده است و ما براساس آن میدانیم ایران دقیقا با برنامه هسته ایاش چه کار خواهد کرد، آمریکا تحریمها را لغو نخواهد کرد.
هیگ: از اظهارات دولت جدید ایران استقبال میکنم
وزیر امور خارجه انگلیس هم گفت که از اظهارات دولت جدید ایران استقبال میکند، ولی تاکید کرد که این «اعمال هستند که به حساب میآیند».
ویلیام هیگ، در گفتگو با شبکه خبری بیبیسی مدعی شد که برنامه هسته ای ایران اکنون از بسیاری جهات شفاف نیست و دولت ایران اطلاعاتی را که آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخواست کرده است، ارائه نمیکند لذالازم است که ما واقعا بفهمیم که آنها جدی هستند یا خیر.
بسته پیشنهادی جدید غرب به ایران
دراین میان الجزیره به نقل از یک تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شد که کشورهای غربی، چین، روسیه و ژاپن “بسته پیشنهادی” را به ایران پیشنهاد خواهند داد که شامل لغو تحریمهای اقتصادی و اعطای جایگاه بینالمللی به ایران و ابقای بشار اسد در سوریه در مقابل توقف برنامه هسته ای “با اهداف نظامی” ایران است.
پایگاه اطلاعرسانی یادشده به نقل از رونبنشای، تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی نوشت که او در گزارشی در سایت خبری وای نت آورده است :غرب از اهمیت و حساسیت ماندن اسد در قدرت، برای ایران مطلع است و می داند که این مساله به لحاظ استراتژیکی و دینی چه اهمیتی برای ایران دارد، از این رو سعی میکند از این موضوع برای “وسوسه” ایران برای رسیدن به توافق استفاده کند.
وی گفت که قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل درباره خلع سلاح شیمیایی سوریه به منظور کمک به تحقق این قرارداد با ایران است چرا که در آن مساله تهدید مستقیم با استفاده از قدرت نظامی در صورت عمل نکردن بشار به توافق موجود، وجود ندارد.
این تحلیلگر صهیونیستی افزود که کنفرانس ژنو ۲ تضمین حضور اسد برای سالهای بعدی را بررسی خواهد کرد.وی اشاره کرد که تحرک آمریکاییها در راستای قانع کردن ایرانیها در دست کشیدن از برنامهی هسته ای “با اهداف نظامی” است و این اقدام نه فقط به ایرانیها در لغو تحریمهای اقتصادی و بهبود اوضاع معیشتی کمک می کند ،بلکه اعطای یک جایگاه بینالمللی به ایران را هم برای آن تضمین خواهد کرد.
قدردانی۲۰۰نماینده مجلس ازمواضع هوشمندانه روحانی درسفربه نیویورک
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت از امضای ۲۰۰ نماینده مجلس برای نامه تقدیر از عملکرد رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه در سفر به نیویورک خبرداد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتگو با خانه ملت، افزود:با توجه به عملکرد مناسب و تحسین برانگیز دکتر روحانی و دکتر ظریف، نمایندگان مجلس در حال امضای نامه ای برای تقدیر از رئیس جمهوری و وزیر امورخارجه هستند.نماینده مردم رشت در مجلس افزود:استدلال ما برای امضای این نامه تقدیر از مواضع خوب و هوشمندانه و اقدامات موثر دکتر روحانی و دکتر ظریف در این سفر بود.
جعفرزاده ایمن آبادی تصریح کرد: دکتر روحانی و دکتر ظریف در این سفر ضمن حفظ اقتدار ایرانی توانستند مواضع ما را که در ۸ سال گذشته بسیار مورد غفلت واقع شده بود ، به کرسی بنشانند.
وی تاکید کرد:اقدامات دکتر روحانی منجر به شادمانی واقعی مردم جامعه شده است که بدون آنکه چیزی را ببخشیم به این جایگاه رسیدیم و بدون شک مردم هم خواهان تقدیر مجلس از رئیس جمهوری هستند.
عراقچی :پس از مذاکرات ژنو شیوه کار با ۱+۵ مشخص می شود
عضو تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با گروه ۱+۵ گفت: پس از مذاکرات ژنو در اواخر مهرماه، نسبت به دو دور مذاکرات انجام شده «ارزیابی» صورت خواهد گرفت و نحوه ادامه کار با گروه ۱+۵ مشخص خواهد شد.
«سیدعباس عراقچی» در گفتگوی اختصاصی با ایرنا، این مطلب را در پاسخ به سئوالی درباره شکل و سطح برگزاری مذاکرات در ۲۳ و ۲۴ مهر (۱۵ و ۱۶ اکتبر) ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان که قرار است در ژنو برگزار شود، بیان کرد.
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه در پاسخ به این سئوال که چینش صندلی های وزیران امور خارجه ایران و ۱+۵ در نیویورک و نشستن «محمدجوادظریف» و «جان کری» کنار یکدیگر بر چه اساسی بودگفت: ما دخالتی در این موضوع نداشتیم و تیم خانم اشتون محل مذاکرات را آماده کردند و نوع چیدمان را اطلاع دادند.
عضو تیم هسته ای ایران با بیان این که مشکلی با چیدمان میزها نداشتیم، تاکید کرد: آنچه از نظر ما مهم است محتوای جلسه است و نه چیدمان میزها.
وی در این باره که برخی از رسانه های خارجی اعلام کرده اند مذاکرات ژنو بین خانم اشتون و آقای ظریف خواهد بود و معاونان سیاسی وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ نیز حضور خواهند داشت، گفت: این موضوع در حال ارزیابی است ،ولی حضور آقای ظریف و خانم اشتون تاکنون قطعی شده است.
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر این که گفته می شود سطح مذاکرات ایران و ۱+۵ ارتقا نیافته بلکه برای اولین بار در نشست دوره ای وزرای امور خارجه این گروه، وزیر امور خارجه ایران نیز شرکت کرده است، تصریح کرد: بله، گروه ۱+۵ گاهی جلسات خود را در سطح وزیران برگزار می کند ،ولی جلسه اخیر در نیویورک رسما اولین نشست ایران و ۱+۵ در دور جدید مذاکرات بود که در سطح وزرا برگزار شد.
تمجید روزنامه آلمانی از رهبری انقلاب
روزنامه آلمانی “یونگه ولت” با انتشار مطلبی درباره تحولات اخیر مذاکرات هسته ای و رابطه ایران و آمریکا،نوشت: آمریکا باید به این نکته مهم واقف باشد که آنچه مانع دستیابی ایران به بمب اتمی بوده،فتوای رهبر عالی مذهبی این کشور است نه فشارها و تحریمهای اقتصادی.
به گزارش ایرنا، ورنر پیرکر تحلیلگر سیاسی روزنامه یونگه ولت آلمان، با اشاره به سفر رئیس جمهوری ایران به نیویورک ،نوشت: اینکه وانمود شود بر اثر فشارها و تحریم های بین المللی آمریکا و غرب و همچنین تغییر دولت در ایران بوده که جلو ساخت بمب اتمی در ایران گرفته شده،بی پایه و اساس است زیرا رهبر عالی مذهبی ایران از سال ها قبل ممنوعیت ساخت و سلاح های اتمی را در فتوای خود مورد تاکید قرار داده است و این کشور به همین خاطر به دنبال سلاح اتمی نیست.
این مطلب می افزاید:رفتاری که در با ره برنامه اتمی ایران با این کشور انجام می شود در تناقض آشکار با رفتاری است که با تل آویو می شود . درحالی که کنترل های شدید بر تهران اعمال می شود،غربی ها چشمان خود را به روی برنامه اتمی اسرائیل بسته اند تا بدون نگرانی از شفاف سازی به یک قدرت اتمی تبدیل شود.نویسنده یونگ ولت در ادامه می نویسد: اوباما در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل اعلام کرده است آمریکا به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست و همچنین در تماس تلفنی با رئیس جمهوری ایران حق این کشور در داشتن فناوری صلاح آمیز هسته ای را به رسمیت شناخت که اینها از جمله اصول بدیهی بوده و نباید برای آن منتی بر ایرانی ها داشته باشد.