چهارمین کنگره «صدای پای آب» ۱۵ مهر برگزار می‌شود
 

سرویس فرهنگی- هنری: چهارمین کنگره «صدای پای آب» به مناسبت هشتاد و پنجمین سالروز تولد سهراب سپهری،شاعر معاصر۱۵ مهر در «تالار سوره» حوزه هنری برگزاری ‌می‌شود.

به گزارش خبرنگار ما، علیرضا قزوه مدیرمرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در نشستی خبری که به همین منظور برگزار شده بود، در جمع خبرنگاران گفت: سهراب سپهری در میان شاعران امروز جایگاه ویژه‌ای دارد و اگر چه به دلیل مرگ زود هنگامش این فرصت برای او ایجاد نشد تا با شعر انقلاب جلو بیاید اما شاید اگر او سالهای پس از انقلاب را سپری می‌کرد با توجه به اتفاقات شگرف بعد از انقلاب مانند جنگ، نگاهش عوض می‌شد و اگر هم تغییر نمی‌کرد با همین نگاه پاک و انسانی حق بزرگی بر گردن انقلاب دارد. قزوه با بیان اینکه سهراب سپهری مسلمان است و مسلمانی و شهادتین او را در جای جای شعرهایش می‌توان دید، گفت: در روزگاری که روشنفکرانی بودند که با دین و مسلمانی مبارزه می‌کردند و دوست نداشتند آنها را در آثارشان ارائه دهند، سهراب با «صدای پای آب» و دیگر شعرهایش اعلام می‌کند که «من مسلمانم» و نشانه‌هایی مثل وضو، سجاده و تکبیرة الحرام که در اشعارش به کار برده خود شاهدی بر مسلمانی اوست.

قزوه ادامه داد: مسلمانی سهراب در شعر و زندگیش یکی است و او آفاقی را کشف کرد که هیچیک از شاعران ما نتوانستند قلمرو زبانی بزرگی را که او کشف کرده بود، داشته باشند و قلمرو زبانی او بزرگتر و خاص‌تر از دیگر شاعران معاصرش همچون فروغ و نیما و اخوان بود به طوری که تاکنون کسی نتوانسته از اشعار او تقلید کند.

قزوه گفت: او با انقلاب و مسلمانی ما عنادی نداشت و اتفاقاً به شاعران انقلاب راه نشان داد و قلمرو مشخص کرد و از این رو از برگزاری این کنگره که توسط بنیاد حفظ آثار و افکار سهراب سپهری و با حمایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری پیشنهاد شده بود، استقبال کردیم و تصمیم داریم از این پس مراسم بزرگداشت دیگر بزرگان را هم برگزار کنیم. قزوه ادامه داد: شعر سهراب در زیر گروه عصر بیداری و عصر انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد. احترام به سهراب و به نسل سهراب یک احترام واجب از طرف شاعران معاصر و این دوره می‌تواند باشد.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: شاعران و نویسندگانی که پا به پای انقلاب نیامدند، وظیفه ما احترام به آنهاست، آثار آنها را در حوزه هنری چاپ می‌کنیم و اندیشه‌های آنها در حوزه‌ هنری مورد بررسی قرار می‌گیرد چنانچه اکنون برگزاری جلسات هفتگی به نام «شعر نیما» را در حوزه هنری داریم، اما طبق سیاست‌های حوزه هنری تمرکز ما بیشتر روی شعر و داستان انقلاب و دفاع مقدس است.

در ادامه این نشست وحید نوروزی دبیر کنگره «صدای پای آب» و مشاور محیط زیست شهردار تهران هم گفت: این کنگره ۱۵ مهر ساعت ۱۵ در «تالار سوره» حوزه هنری آغاز می‌شود و به مدت ۳ ساعت ادامه خواهد داشت و در آن از تعدادی از شاعران و نویسندگان تقدیر خواهد شد و علاوه بر آن کارگاه‌های تخصصی هم به همین مناسبت‌ برگزار می‌شود. نوروزی در پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات درباره اینکه آیا در کنگره به نقاشی‌های سهراب هم پرداخته خواهد شد، گفت: در چهارمین کنگره« صدای پای آب» نگاه ویژه به شعر‌های سهراب خواهد بود. اما همچون کنگره‌های پیشین به نقاشی‌های او هم پرداخته می‌شود.

او به بخش جنبی کنگره که برگزاری نمایشگاهی از کپی آثار نقاشی سهراب است اشاره کرد و در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات درباره دلیل استفاده نکردن از اصل آثار سهراب در نمایشگاه توضیح داد: زمان برای گردآوری اصل آثار سهراب از مکان‌های مختلف و از موزه هنرهای معاصر محدود بود و اینکار میسر نشد و اینکه در خبرها آمده بود حوزه هنری در گرفتن آثار از موزه هنرهای معاصر مشکل پیدا کرده را تکذیب می‌کنیم و به همین خاطر مجبور شدیم تصاویر گرفته شده از اصل آثار سهراب را در نمایشگاه جنبی کنگره به نمایش بگذاریم.

نصرت میلانی صدر دبیر علمی- هنری کنگره و نماینده بنیاد حفظ و نشر آثار و افکار سهراب سپهری در ادامه این نشست گفت: تاکنون سه کنگره «صدای پای آب» برگزار شده که از نظر محتوایی و کمّی و کیفی مورد حمایت نبودند اما به نام کنگره‌ای بین‌المللی که در آن میهمانان خارجی حضور داشتند برگزار می‌شد اما در کنگره چهارم میهمانان خارجی از بخش سراسری آن حذف شدند.

میلانی صدر به برگزاری نمایشگاه تصاویری از آثار نقاشی سهراب و همچنین برگزاری نمایشگاه کتاب‌های مربوط به سپهری به عنوان بخش جنبی این کنگره اشاره کرد. او از برگزاری دو کارگاه تخصصی در این کنگره خبر داد.

نسخه مناسب چاپ