سرمایه گذاری بخش خصوصی در آبفای هرمزگان
 

بندرعباس ـ خبرنگار اطلاعات:با تلاش و نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و ایجاد فضای امن برای سرمایه گذاران بخش خصوصی، از مجموع ۱۰۸ میلیون متر مکعب آب تولیدی، سالانه حدود ۳ر۱۵ میلیون متر مکعب آن از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تامین می‌شود که حجم سرمایه گذاری انجام شده و در حال اجرا در این بخش بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال است.
مدیرعامل آبفای هرمزگان با اشاره به استمرار دوره خشکسالی در استان و خسارت‌های ناشی از کاهش شدید آبدهی چاه‌ها، پایین رفتن سطح آب زیرزمینی و شور شدن منابع آب سفره‌های آب زیرزمینی، افزود: در زمینه مقابله با این مشکل، استفاده از تکنولوژی شیرین سازی آب دریا با سرمایه گذاری بخش خصوصی در دستور کار شرکت آب و فاضلاب هرمزگان قرار گرفته است.
امین قصمی گفت: در چند سال گذشته فعالان بخش خصوصی در اجرای برخی پروژه‌های بخش آب و فاضلاب در استان هرمزگان به روش‌های گوناگون سرمایه گذاری کرده و با این شرکت همکاری داشته‌اند و از این طریق توانسته‌ایم تا حد زیادی بر مشکلات کم آبی برخی شهرهای استان فائق آییم.
وی یادآور شد: استفاده از فناوری شیرین سازی آب دریا از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی در شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با هدف مقابله با پدیده خشکسالی و ایجاد منابع جایگزین انجام گرفته است، به طوری که این شرکت پس از اولین تجربه موفق خود در شهر بندرلنگه (در سال۸۵ با ساخت سایت آب شیرین کن به روشBOO‏ و با ظرفیت ۶۰۰۰ مترمکعب در شبانه روز)، در سال‌های بعد نیز با هدف رفع چالش کمبود آب در جزایر با همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی اقدام به ایجاد سایت‌های آب شیرین کن کرد و موفق به ایجاد منابع آب پایدار در تمامی جزایر (شامل؛ ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، هنگام، لارک، هرمز، فارور و جزیره قشم در شهرهای درگهان، سوزا، هنگام قدیم و قیل) و شهرهای فین، بندرلنگه و کنگ شده است.
به گفته او، استان هرمزگان با ساخت ۱۵ سایت آب شیرین کن فعال توسط بخش خصوصی در شهرها و جزایر استان از استان‌های پیشرو در بهره مندی از سیستم شیرین سازی آب دریا از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
قصمی افزود: ظرفیت تولید سامانه‌های نمک زدایی (آب شیرین کن) از آب دریا از ۱۲ میلیون متر مکعب تولید سالانه در سال ۹۲ به ۱۵ میلیون مترمکعب در سال ۹۶ افزایش یافته است. ‏
وی همچنین با اشاره به این که؛ ۹۰ درصد پروژه‌های آب‌شیرین‌کن کشور در این استان در حال اجرا و بهره برداری است، یادآوری کرد: با توجه به وضع منابع آب کلانشهر بندرعباس و چالش‌های کم آبی پیش رو و بر اساس پیش‌بینی‌های انجام گرفته؛ (تا سال ۱۴۱۰) سه سایت آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی، یک میلیون متر مکعبی(با تخصیص سهم هرمزگان از این سایت) و ۵۰ هزار متر مکعبی، به عنوان منابع تامین‌کننده آب کلانشهر بندرعباس شامل؛ بندرعباس، بندر خمیر،رویدر، ۱۶ شهرک در شمال و شرق و غرب بندرعباس، مراکز اداری، تجاری، صنعتی و نظامی و ۹۰ روستای حومه با جمعیتی بالغ بر ۷۴۰ هزار نفر خواهد بود، به طوری که سهم منابع آب این کلانشهر از آب شیرین کن‌ها به ۶۶ درصد خواهد رسید.
مهندس قصمی از افتتاح فاز نخست آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهر بندرعباس با ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب تا شهریور ۹۶ خبر داد و گفت: تا پایان سال ۹۶ نیز، ۳۰ هزار متر مکعب دیگر (در مجموع ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز) وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
وی افزود: براساس پیش بینی‌های انجام شده، تا افق ۱۴۲۰ نیز با افزایش نیاز آبی به ۶۶۳۳ لیتر بر ثانیه، با بهره برداری از آب شیرین کن ۱۲۰ هزار مترمکعبی (به عنوان پروژه آب شیرین کن جدید)، سهم منابع آبی کلانشهر بندرعباس و حومه از ظرفیت آب شیرین کن‌ها به ۷۱ درصد می‌رسد که گام مهمی در زمینه تولید آب با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی محسوب می‌شود.

نسخه مناسب چاپ