زاهدان – خبرنگار اطلاعات: صیادان و روستائیان سیستان و بلوچستان از۱۶۰۰ استخر پرورش ماهی گرم آبی استان ۱۲ هزار تن ماهی برداشت کردند که۸۰۰۰ تن آن ازاستخرهای سیستان بوده است.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) گفت: مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان بومی و گرمابی زهک در حال حاضر سالانه ۴ برابر ظرفیت اسمی یعنی نزدیک به ۴میلیون قطعه بچه ماهی برای تامین بچه ماهی استخرهای پرورش و بازسازی ذخایر منابع آبی استان تولید می کند.محبعلی سیستانی در حاشیه بازدید خبرنگاران از پتانسیل های شیلات شمال استان، افزود: در این مرکز تکثیر۴ گونه کپور ماهیان چینی و گونه بومی شیزوتراکس زارودنی نیز انجام می شود.
وی با اشاره به این که پارسال از ۱۵۰۰ استخر بتنی و خاکی در منطقه سیستان ۱۲ هزار تن ماهی برداشت شد ، اعلام کرد: هر استخر بتنی قابلیت پرورش ۵ تن ماهی را دارد و استخرهای خاکی نیز تا ۸ تن ماهی تولید می کنند.
او یاد آورشد : یکی از اولویت های شیلات سیستان دسترسی آسان مردم به این ماده غذایی سالم است که افزایش مکان های عرضه ماهی این زمینه را فراهم می کند.
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) گفت: در استان سیستان و بلوچستان ۶۰۰۰نفر در بخش شیلات و پرورش ماهیان اشتغال دارند وپرورش ماهی توسط بومیان منطقه سبب شده است تاعلاوه بر اشتغال پایدار از پدیده مهاجرت و شهر نشینی نیز جلوگیری شود.
وی با تاکید بر این که یکی از رویکردهای شیلات سیستان در۳ سال اخیرتغییر رویه پرورش ماهی از بعد تامین معیشت به بعد بازار محوری بوده است، افزود : خوشبختانه در حال حاضر ۹۵ درصد ماهیان پرورشی در این خطه از کشور بدون واسطه به فروش می رسد و در نتیجه سود مناسبی عاید پرورش دهنده می شود.
سیستانی در باره بهره گیری از ظرفیت جوانان و دانش آموختگان بخش شیلات نیز گفت: کارآفرینان با ورود به عرصه صنعت شیلات می توانند این صنعت را از حالت سنتی به کاملا مدرنیزه تبدیل کنند.
به گفته او مناطق شمال استان ظرفیت نهفته ای برای آبزی پروری و ایجاد اشتغال های پایدار در این بخش را دارند وسرمایه گذاران می توانند با استفاده از وجود جوانان شایسته منطقه گام هایی نو در عرصه تولید ماهی و آبزیپروری بردارند.وی با اشاره به این که پرورش ماهی قزل آلا در استخرهای زابل به صورت متراکم انجام می شود ،افزود: آبزی پروران می توانند با استفاده از روش های موثر مانند مکانیزاسیون در استخرهای پرورش ماهی، سود اقتصادی مناسبی به چرخه کشاورزی خود وارد کنند.
سیستانی با توجه به این که فضولات موجود در منابع آبی برای رشد محصولات کشاورزی بسیار موثر است به روستائیان توصیه کرد ؛در کنار کشاورزی به کار پرورش ماهی نیز روی آورند.به گفته وی هر استخر پرورش ماهی قزل آلا سبب اشتغالزایی ۲ خانوار در این شهرستان شده است.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) اعلام کرد : تجهیز استخرهای پرورش ماهی به دستگاه های هواده از جمله اهداف و رویکردهای جدید این اداره کل برای اقتصادی کردن فعالیت های شیلاتی است. وی با اشاره به مزیت استخرهای هشت ضلعی نسبت به نمونه های دیگر،افزود : پرورش ماهی در این استخرها بسیار اقتصادی است به طوری که پیش بینی می شود ۲ تا ۳ تن ماهی از هر استخر برداشت شود.
او گفت : افزایش تولید بچه ماهی در واحد سطح، افزایش تراکم ذخیره سازی بچه ماهی و کاهش مصرف آب از دیگر مزیت های این استخرها است.در این بازدید، خبرنگاران، از یک استخر دو منظوره نوین پرورش ماهی، یک استخر بتنی ذخیره آب کشاورزی، استخر های خاکی پرورش لارو، بچه ماهی و پروار بندی و همچنین استخر های خاکی عمیق پرورش ماهی مجهز به سیستم هواده ای تزریقی بازدید کردند.
تولید ۱۲ هزار تن ماهی در سیستان و بلوچستان