پرپایی مراسم اختتامیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
 

سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر دیروز در مراسم اختتامیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به تقارن شهادت امیر‌المؤمنین(ع) و آیین اختتامیه این نمایشگاه اظهار کرد: امیدواریم در راه سیره امیرمؤمنان که راهش نشر فرهنگ قرآنی است، گام برداشته تا رضایت خدا را جلب کنیم.
وی تأکید کرد: تمامی نهادهای عمومی، دولتی و مردمی باید کمک کنند تا فرهنگ قرآنی توسعه پیدا کند. راه رسیدن کشور به توسعه از مسیر قرآن است. برای پیشگیری از بسیاری آسیب‌های اجتماعی باید فرهنگ قرآن را توسعه داد.
صالحی امیری با اشاره به همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس برای اهتمام به قرآن و افزایش بودجه فعالیت‌های قرآنی تصریح کرد: سال آینده بودجه قرآنی را ۱۰۰درصد افزایش می‌دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با قدردانی از برگزارکنندگان نمایشگاه بین‌المللی قرآن اعلام کرد: سال آینده باید مؤسسات و اتحادیه‌های قرآنی این نمایشگاه را برپا کنند ما این تجربه را امسال در نمایشگاه کتاب داشتیم و بسیار موفق بود.
معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد باید از اتحادیه‌ها و مؤسسات قرآنی دعوت کرده و از آنان برای برگزاری نمایشگاه حمایت کنند.به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن عصر امروز ۲۶خردادماه در مصلی امام خمینی(ره) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران قرآنی کشورمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اشاره به خطبه ۱۷۶نهج البلاغه، گفت: حضرت علی(ع) در این خطبه می فرمایند هیچ غنا و ثروتی قبل از قرآن وجود ندارد و هیچ ثروتی بالاتر از آن نیست. کسانی که با قرآن مانوس باشند هرگز نیازمند نخواهند شد. وی افزود: حضرت امیر(ع) در جای دیگری می فرمایند هیچ نعمتی و هیچ غنیمتی بالاتر از عقل نیست، قرآن نیز تماماً تعقل و تفکر و دعوت به تفکر است. از این قرآن بهره بگیرید و دردهای خود را با قرآن درمان کنید و قرآن را به نطق در بیاورید. دردها و شبهات را به قرآن عرضه کنید و از او جواب بگیرید.معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه به بخش دیگری از بیانات حضرت علی (ع) در خطبه ۱۷۶نهج البلاغه که در مورد قرآن است پرداخت و با تأکید بر اینکه حضرت امیر(ع) قرآن را شفا دهنده بالاترین دردها می دانند، بیان کرد: ایشان در ادامه دردها را بر می شمارند و می فرمایند این دردها کفر، نفاق، غی و ظلال است. این چهار دردی که جامعه را فرا می گیرد و رفتارها و گفتارها همراه با شرک می شود، نفاق گسترش پیدا می کند و گمراهی و ظلالت جامعه را فرا می گیرد به قرآن رو بیاورید.
حشمتی با تأکید بر اینکه حضرت علی (ع) بزرگ ترین دردها را شرک و نفاق و بداخلاقی و گناه و گمراهی
می‌دانند که با قرآن درمان می شود، گفت: متاسفانه جامعه ما با اینکه احترام خاصی برای قرآن قائل هست اما این احترام ها به این حد نمی رسد که از ظاهر قرآن عبور کرده و به باطن آن برسیم. ما قرآن را به عنوان یک کتاب شفاهنده باز
نمی‌کنیم و جامعه را به پاکی بر اساس قرآن دعوت نمی‌کنیم در حالی که رسالت انبیا و نبی اکرم(ص) « یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» بوده است. حتی برخی منابر و مجالس ما آغشته به همه چیز است اما آیات قرآن در آن کمتر است.
رئیس بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد: نمایشگاه قرآن در بیست و پنجمین دوره نیز به پایان رسید، در این دوره شاهد ربع قرن فعالیت نمایشگاه بودیم و هزاران ساعت مطالعه و تجربه پیش روی ما بوده است. نمایشگاه قرآن به کمال خود نزدیک شده است و دستاوردهای خوبی در این نمایشگاه داشته ایم که بهترین آن همدلی و هم افزایی در بین جامعه به ویژه جامعه قرآنی و نهادها و موسسات قرآنی بوده است. بین نهادها اتفاق نظری پیش آمد که با هم این کار بزرگ را ارائه دادیم.
وی با اشاره به حضور ۷۰سازمان، وزارتخانه و نهاد در نمایشگاه بیست و پنجم، افزود: همچنین ده ها موسسه قرآنی در این دوره حضور داشتند و ما را یاری دادند. رضایت نسبی بازدیدکنندگان و مخاطبان خاص نمایشگاه قرآن کریم نوید این را می دهد که راه درستی را انتخاب کرده و در حال اجرای آن هستیم.حشمتی دستاورد برتر نمایشگاه در این دوره را پررنگ شدن حوزه هنر و انتقال مفاهیم قرآن به جامعه عنوان کرد و گفت: این همان موضوعی است که بارها توسط وزیر ارشاد عنوان شد و گفته شد باید همه معاونت های ارشاد سهمی در حوزه انتقال مفاهیم قرآن داشته باشند. آثار مفهومی، هنرهای تجسمی، فیلم و انیمیشن و استفاده از زبان نمایش و زبان قصه و بازی توانست نمایشگاه امسال را متمایزتر از همیشه کند.
رئیس نمایشگاه قرآن اذعان کرد: رویکرد نمایشگاه به تقویت در حوزه مجازی و حمایت از تولید آثار دیجیتالی به ویژه نرم افزارهای قرآنی بوده است. همه این کارهای صورت گرفته با استفاده از جوانانی بود که داوطلبانه حضور یافتند و حتی برخی انتظار دریافت هزینه ای نیز نداشتند و به تولید آثار پرداختند.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: یک قصه قرآنی در نمایشگاه تهیه شده است که به اعتقاد من یک شاهکار بود و در نمایشگاه رونمایی شد. در این نمایشگاه ۵۰ اثر دیجیتالی و سمعی و بصری نیز رونمایی شد.حشمتی در ادامه به بیان نقش دولت در نمایشگاه بیست و پنجم پرداخت و اذعان کرد: نقش دولت در این دوره بسیار پررنگ بود و جا دارد به عنوان یک خادم قرآن از شخص رئیس جمهور محترم که در مراسم خادمان حضور یافتند و وزیر ارشاد تقدیر و تشکر داشته باشم.
حشمتی در ادامه به تقدیر و تشکر از نهادهای دست اندر کار نمایشگاه پرداخت و گفت: از نهادهایی همچون جهاد دانشگاهی و وزارت خانه های آموزش عالی، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و سایر نهادها که در نمایشگاه نقش داشتند تقدیر می کنم.
رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن در پایان به نقش رسانه در این دوره از نمایشگاه پرداخت و در ادامه به نامه تقدیر وزیر ارشاد از صدا و سیما اشاره کرد و گفت: در این دوره شاهد حضور پررنگ رسانه ها بودیم که پیام نمایشگاه را به مردم انتقال دادند.
در پایان مراسم با اهدای جوایز و لوح تقدیر از برگزیدگان نمایشگاه
بین المللی قرآن کریم تجلیل شد.

نسخه مناسب چاپ