معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه توسعه زیرساختهای پژوهش را به صورت جدی در دستور کار قرار دادهایم، گفت: وزارت بهداشت تنها وزارتخانهای است که طی دو سه سال گذشته بودجه یک درصد پژوهش را تخصیص داد.
به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملکزاده در مراسم گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه برای دستیابی به پیشرفت باید به امر تحقیقات توجه کنیم، اظهار کرد: طبق گزارش عملکردی که ارائه دادیم، تاکنون توانستهایم بیشتر اهداف بالادستی را محقق کنیم که ارتقای کیفیت پژوهشها یکی از این اهداف بود.معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: ارتقای کیفیت پژوهشها در حالی محقق شد که چالشهای زیادی در این زمینه داشتیم، اما با این وجود توانستیم به این امر دست یابیم. از سال ۹۲تاکنون میزان استناد به مقالات ما سه برابر شده است که این موضوع میتواند در آینده کمک زیادی به کشور کند.وی ادامه داد: همچنین بخش عمدهای از وقت و انرژی خود را در این دوره صرف توسعه زیرساختهای پژوهش کردهایم که اثرات این اقدام در پنج سال آینده مشخص میشود.معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه در آینده شاهد ارتقای تحقیقات کیفی و بهبود وضعیت سلامت خواهیم بود، گفت: طی دو سه سال گذشته وزارت بهداشت تنها وزارتخانهای بود که بودجه یک درصد پژوهش را تخصیص داد.ملکزاده اظهار کرد: از طرفی ۲۵۰میلیارد تومان از این یک درصد بودجه وزارت بهداشت صرف تحقیقات شد و نزدیک به ۳۰۰میلیارد از بودجه یک درصد پژوهش دانشگاههای علوم پزشکی در بخش تحقیقات هزینه شد.
امکان اجباری شدن دوره پیش دبستانی برای همه کودکان وجود ندارد
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امکان برگزاری دورههای آموزشی به صورت اجباری برای تمامی کودکان ۴ تا ۶ سال در سراسر کشور وجود ندارد، گفت: عمده اعتبارات دولتی برای آموزش کودکان محروم و دو زبانه اختصاص داده شده است.
رضوان حکیم زاده در گفتگو با ایرنا با بیان به اینکه آموزشهای پیش از دبستان به دو دسته سنین ۴ تا ۶ سال و قبل از ۴ سال تقسیم
میشود، افزود: آموزشهای قبل از سن ۴ سال در قالب مهدهای کودک ارائه می شود
اما دوره ۴ تا ۶ سال باید صرف ارائه آموزشهای لازم به ویژه در مناطق دو زبانه برای ایجاد فرصتهای برابر و تحقق عدالت آموزشی شود. وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش در تحقق اهداف بلند مدت خود سرمایه گذاری برای گسترش دورههای پیش از دبستانی را مدنظر دارد، اضافه کرد: پژوهشها نشان می دهد سرمایه گذاری در این دوره آموزشی برای موفقیتهای آینده و رشد و پیشرفت تحصیلی و شخصیتی دانش آموزان باید بیش از هر دوره ای باشد.حکیم زاده بیان داشت: تلاش می شود دورههای پیش دبستانی در مناطق دو زبانه با ردیف اعتباری که اختصاص داده شده، برای همه کودکان فراهم شود تا این گروه از کودکان قبل از ورود به مدرسه با زبان فارسی و معیار آشنا شوند و در سال اول تحصیل مشکلی به لحاظ برقراری ارتباط و فهم مطالب درسی نداشته باشند.
آخرین تصمیم وزارت علوم درباره اساسنامه پیام نور
رئیس دانشگاه پیام نور از بررسی اساسنامه این دانشگاه در جلسه امروز شورای گسترش آموزش عالی خبر داد و گفت: در این جلسه بر سیاستهای کلی وزارت علوم کما فی السابق در دانشگاه پیام نور تاکید شد.
به گزارش مهر، علی اصغر رستمی ابوسعیدی گفت: در اساسنامه دانشگاه، آموزشهای نیمه حضوری و ترکیبی مورد تاکید قرار گرفت و فعالیت دانشگاه در تمامی مقاطع تحصیلی اعم از کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نیز مورد تایید قرار گرفت.رئیس دانشگاه پیام نور افزود: دانشگاه پیام نور بر این اساس می تواند در تمامی رشتههای تحصیلی مورد تایید وزارت علوم که قبلا دانشجو می پذیرفته، دانشجو بپذیرد و در این خصوص محدودیتی ندارد.
مدارس نشان استاندارد میگیرند
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: اخیرا با سازمان استاندارد که مسئول برگزاری جایزه ملی کیفیت در ایران است گفتگو کردهایم تا برای سال ۹۶ مدارس ما هم توسط سازمان استاندارد ارزیابی شوند و آنها که به مراحل نهایی راه مییابند نشانهای ملی استاندارد را دریافت کنند.
علی زرافشان در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه امسال همه مدارس دوره اول و دوم متوسطه تحت پوشش نشان استاندارد قرار میگیرند، گفت: این مدارس بر حسب شاخصهای برنامه تعالی درجه بندی خواهند شد.وی عنوان کرد: در مدارسی که مجری برنامه تعالی هستند دفترچههایی توزیع کردیم که در آن شاخصهها و ملاکهای عمل فرآیندهای موجود در مدرسه که شامل ۹ فرآیند عمومی اعم از یاددهی- یادگیری، مشارکت اولیاء، نظام اداری مدرسه، عملکرد تحصیلی دانش آموزان و یک فرآیند خاص هنرستانهای فنی و حرفهای است را تعیین کردیم. همچنین امتیازات مربوط به هر شاخص را مشخص کردیم.وی ادامه داد: بر مبنای این شاخصها مدارس مجری طرح باید در ابتدای شروع هر سال تحصیلی تا پایان سال برنامهای را ارائه و اعلام کنند که تا پایان سال بر اساس برنامه موجود قصد دارند به چه شاخصهایی دست پیدا کنند. آنها در پایان سال یک خودارزیابی انجام می دهند و ارزیابانی از سوی آموزش وپرورش نیز وضعیت مدرسه را بر اساس برنامه تعالی مورد بررسی قرار داده و امتیازات لازم را اعطا میکنند.