اعلام روز خشم جنبش های فلسطینی در اعتراض به هتک حرمت مسجدالاقصی
سرویس خارجی: جنبش های مقاومت فلسطینی در بیانیه‌ای با اعلام بسیج عمومی، امروز چهارشنبه را روز خشم اعلام کرده و از فلسطینی‌ها خواستند به خیابان‌ها بیایند و به سمت مسجدالاقصی حرکت کنند.
همچنین بنا بر هماهنگی با وزارت اوقاف در حمایت از مسجد الاقصی و برای مبارزه با اقدامات رژیم صهیونیستی نماز جمعه این هفته در میدان‌های شهر برگزار می‌شود تا اسرائیل از اقدامات خود درباره مسجد الاقصی منصرف شود.در این حال مفتی قدس و سرزمین فلسطین اعلام کرد: دفتر صدور فتوا در قدس عبور از گیت‌های امنیتی اسرائیلی‌ها برای ورود به مسجدالاقصی را ممنوع کرده است. وی افزود: هرکس از این گیت‌ها عبور کند و وارد مسجد شود نمازش باطل است. شیخ محمد حسین، مفتی قدس تغییر ماهیت تاریخی این مسجد را رد و تاکید کرد، قرار دادن گیت در ورودی مسجد تغییر در شکل و ظاهر تاریخی آن است که باید برداشته شود و به شکل قبلی خود بازگردد. وی گفت: اگر فلسطینیان نمی‌توانند در فاصله دور از گیت‌های کار گذاشته شده در ورودی‌های مسجد الاقصی نماز بخوانند در نزدیکترین مکان به مسجد الاقصی نماز بخوانند. مفتی قدس و فلسطین اظهار داشت: هرگونه تدابیر جدید اسرائیل در مسجد الاقصی با مخالفت کامل فلسطینی‌ها روبه‌رو خواهد شد و تمامی ملت فلسطین گیت‌های ورودی را تحریم می کنند تا آنها برداشته شوند. وی افزود: اسرائیلی‌ها به یهودیان افراطی اجاره می‌دهند بدون هیچ محدودیتی وارد مسجد الاقصی شوند اما برای فلسطینی‌ها سیستم بازرسی را پیاده می‌کنند. مرجعیت‌های اسلامی در بیت‌المقدس نظیر رئیس شورای اوقاف اسلامی، رئیس هیات عالی اسلامی، مفتی قدس و جانشین قاضی القضات فلسطین نیز از مردم فلسطین خواستند مطلقا برای اقامه نماز در مسجدالاقصی از گیت‌ها عبور نکنند و در عین حال همواره در این مسجد نماز بخوانند. عکرمه صبری، خطیب نماز جمعه مسجدالاقصی نیز از مردم فلسطین خواست که خارج از مسجد نماز بخوانند و از گیت‌ها عبور نکنند. شهروندان فلسطینی نیز تاکید کردند: تا زمانی که گیت‌ها در ورودی‌های مسجد کار گذاشته شده باشند ما نماز خود را در کوچه‌ها و خیابان‌های قدس و مقابل ورودی‌های مسجد خواهیم خواند. همچنین رژیم صهیونیستی در ادامه اقدامات ظالمانه خود حکم بازداشت محمد ماهر مسود، مفتی شهر الخلیل را صادر کرد و با این ادعا که مردم را در نماز جمعه علیه اسرائیل تحریک می‌کند او را از ورود به حرم ابراهیمی منع کرد. از طرفی نظامیان اشغالگر با یورش به سوی فلسطینیان در منطقه باب‌الاسباط قدس، بیش از ۵۰ تن از آنان را مجروح کردند. نظامیان صهیونیست با حمله به بیمارستان المقاصد در این شهر، تلاش کردند برخی مجروحان را بازداشت کنند که موفق به این کار نشدند. یکی از مجروحان دکتر مصطفی برغوثی دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین بود که از ناحیه سر هدف قرار گرفت. در چنین شرایطی پس از اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی، جنبش‌های جهاد اسلامی و حماس با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره عواقب این اقدامات هشدار دادند.
این دو جنبش، مسجد الاقصی را خط قرمز توصیف کردند و درباره عواقب اقدامات دشمن اشغالگر به شدت هشدار دادند. حماس و جهاد اسلامی هشدار دادند که اقدامات اسرائیل منطقه را با خطر رو به رو کرده و ممکن است سبب آغاز جنگ شود. ترکیه نیز تاکید کرد که بستن درهای مسجد الاقصی به روی نمازگزاران فلسطینی اقدامی ناخوشایند و غیر قابل قبول است. سخنگوی دولت ترکیه تصریح کرد که بستن مسجد الاقصی، جنایتی ضد انسانی و نقض حق آزادی عبادت است. احزاب و تشکل‌های تونسی هم اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی را محکوم کرده و خواستار برگزاری تظاهرات شدند. فعالان و تشکل‌های محلی تونس خواستار برگزاری تظاهرات در پی بسته شدن مسجدالاقصی از سوی رژیم صهیونیستی و جلوگیری از ورود نمازگزاران به این مسجد شدند. این فراخوان در حالی صورت گرفته است که برخی احزاب و تشکل‌های تونسی نیز اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی را محکوم کردند. در این راستا جمعیت دفاع از ملت فلسطین با صدور بیانیه ای مسدود سازی درب های مسجد الاقصی بر روی فلسطینیان را شدیدا محکوم کرد. به گزارش روابط عمومی جمعیت دفاع از ملت فلسطین در این بیانیه آمده است:بار دیگر اشغالگران صهیونیست در سایه حمایت قدرت های سلطه طلب جهانی و در راس آن دولت جنایتکار آمریکا جنایتی دیگر را در فلسطین رقم زدند. رژیم صهیونیستی با بستن درب های مسجد الاقصی و ممانعت از ورود فلسطینیان، نشان دادند که برای نهایی کردن طرح های خود در باره مسجد الاقصی و بیت المقدس شتاب گرفته اند. این شتاب از آن جهت است که جهان اسلام در یک نوع انفعال شدید نسبت به فلسطین و تحولات این سرزمین مقدس و حرم شریف قدس قرار دارد و دولت های عربی مدعی نیز در چارچوب همراهی با رژیم صهیونیستی علیه جهان اسلام فعالیت می کنند.
در چنین شرایطی یولی الداشتاین، رئیس “کنست” اسرائیل از رئیس پارلمان اردن به دلیل اظهاراتش درخصوص اقدامات اسرائیل در قدس و مسجدالاقصی انتقاد کرد. یولی الداشتاین از الطراونه خواست ساکت باشد و به او گفت: “بهتر است ساکت باشی”. این درحالی است که پایگاه اینترنتی ایلاف در افشاگری جدیدی مدعی شد، پادشاه عربستان شخصا برای بازگشایی درهای مسجد الاقصی بعد از عملیات شهادت طلبانه و تصمیم اسرائیل برای بستن بی‌سابقه مسجد الاقصی به روی نمازگزاران مداخله کرده و در این میان نتانیاهو متعهد شده تا دیگر درهای مسجد الاقصی را نبندد. از سویی شبکه خبری الجزیره در تحلیلی به سکوت سنگین عربستان در قبال تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه مسجد الاقصی پرداخت و نوشت: دغدغه عربستان عادی سازی روابط با اسرائیل است نه حمایت از مسجد الاقصی.
خبر دیگر اینکه سازمان ملل، اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و همچنین گسترش شهرک‌سازی این رژیم در اراضی فلسطینیان را محکوم کرد. در چنین شرایطی آلمان هم در پی افشای فساد در زمینه قرارداد فروش زیردریایی به رژیم صهیونیستی، این قرارداد را متوقف کرد. در رویدادی دیگر الجزایر اعلام کرد که این کشور آماده پذیرش اعضای اخراج شده حماس از قطر است.

نسخه مناسب چاپ