۳۱ تیرماه ۱۳۳۱ روز شادی ایرانیان به خاطر پیروزی سیاسی در «سی ام تیر» و بازگرداندن دکتر مصدق به حکومت بود و در سراسر کشور جشن و مراسم شادمانه برگزار بود.
در همین روز دکتر مصدق دستور داد که به اتهام تیراندازی به مردم در تظاهرات و اعتراضات سی ام تیرماه، سرلشکر محمد صادق کوپال رئیس شهربانی، سرلشکر عباس گرزن رئیس ستاد ارتش و سرلشکر مهدیقلی علوی مقدم فرماندار نظامی تهران از کار برکنار، بازنشسته و برای محاکمه و مجازات تسلیم دستگاه قضایی شوند.
نویسنده ای که می خواست تنها داستان پلیسی بنویسد
ریموند چندلرداستان نویس آمریکایی که دوست داشت فقط داستان پلیسی و پرماجرا بنویسد ۲۲ جولای ۱۸۸۸ در شیکاگو به دنیا آمد، ۷۱ سال عمر کرد و ۲۶ مارس ۱۹۵۹ درگذشت. معروفترین داستان او که به صورت فیلم سینمایی هم درآمده است «خدا حافظی طولانی» عنوان دارد. «چندلر» نمایشنامه های متعدد نیز نوشته ولی مهارت او در نگارش داستان های پلیسی بود.
پدر علوم ژنتیک
۲۲ جولای زادروز دانشمند اتریشی «گرگور مندل»است که در ۱۸۲۲ به دنیا آمد و ۶۲ سال عمر کرد. از «مِندل» به عنوان پدر و بنیادگذار علوم ژنتیک نام برده می شود. وی بود که با مطالعه روی بوته لوبیا و نخود اصول وراثت و انتقال
خصلت هارا کشف کرد و قانون و اصول چگونگی انتقال آن را نوشت که بعد از او راهش ادامه یافته و در سال ۱۹۵۳ دکتر جیمز واتسون با همکاری دکتر فرانسیس کریک و دکتر روزالید فرانکلین ساختار «دی. ان. اDNA» را کشف کردند و گفتند که مواد انتقال وراثت و اطلاعات، در هسته هر سلول قراردارد.
نگاهی به کارهای هرتز
گوستاو هرتز فیزیکدان آلمانی و برنده جایزه نوبل سال ۱۹۲۵ بیست و دوم جولای ۱۸۸۷ در هامبورگ به دنیا آمد و شصت سال از عمر خود را در آزمایشگاه های فیزیک گذراند و قواعد جداسازی ایزوتوپ ها ، مبادله انرژی میان اتم و الکترون هنگام برخورد و میزان انرژی از دست رفته، یونیزاسیون گازها و … را کشف کرد و نوشت. هرتز از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۴ در شوروی زندگی و در یک لابراتوار فیزیک این کشور کارکرد. وی بسال ۱۹۷۵ درگذشت .
www.iranianshistoryonthisday.com
code