معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به وجود ۱۹تا ۲۰میلیون زن خانه دار در کشور، گفت: بیمه زنان خانه دار با همه پیگیریهای انجام شده متاسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده است.
شهیندخت مولاوردی دیروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان جمعیت هلالاحمر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، افزود: در ارتباط با بیمه پایه اجتماعی برای زنان هنوز در کمیسیون اجتماعی دولت مباحث مطرح و این طرح راههای طولانی را طی کرده است؛ هرچند زنان میتوانند اکنون بیمه خویش فرما برای خود در نظر بگیرند و فقط با پرداخت ماهانه حدود ۱۸۰هزار تومان بعد از ۱۰تا ۱۵سال از مستمری بهرهمند شوند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این که متأسفانه در کشور ما خانه داری هنوز شغل محسوب نمیشود، افزود: موضوع زنان سرپرست خانواده و زنان بهبودیافته مورد توجه معاونت قرار گرفته و اقدامات زیادی در این زمینه صورت گرفته است.
مولاوردی تصریح کرد: کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی زنان در دستور کار معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار گرفته و به همین منظور اقدامات خوبی انجام شده است.
وی یکی از این اقدامات را ارزشگذاری کار خانگی زنان در پژوهشهای انجام شده برشمرد و ادامه داد: نتایج این پژوهشها به زودی منتشر میشود.
مولاوردی با بیان این که هلالاحمر ظرفیتهای بالایی در حوزه توانمندسازی زنان دارد، گفت: از همه گروههای داوطلب، زنان میتوانند نقشهای مؤثری در موضوعاتی همچون مدیریت بحران داشته باشند.
وی تسکین آلام بشری و انجام فعالیتهای بشردوستانه را از دیگر ظرفیتهای قابل توجه در حوزه زنان توصیف کرد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود درباره پیگیریهای انجام شده در این معاونت برای مرخصی زایمان، گفت: در زمینه مرخصی ۶و ۹ماهه روند فرسایشی طی شده که برخی از دستگاهها در این زمینه فقط به مرخصی ۶ماهه اکتفا کرده و مدت ۹ماه را در نظر نمیگیرند.
به گفته وی، این موضوع فعلا در دیوان عدالت اداری در حال رسیدگی است و جلساتی هم برای رفع موانع اجرایی و بودجه ای برگزار شده است.
مولاوردی با بیان این که اکنون منتظر نظر سازمان برنامه و بودجه هستیم و راههایی را به عنوان جایگزین اعلام کرده ایم، ادامه داد: برای این منظور با سازمانهای امور استخدامی، تأمین اجتماعی، برنامه و بودجه جلسات متعددی برگزار شده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به اجرای برنامه و طرحی در دولت دوازدهم با عنوان «توانمند سازی تمامیزنان»، خاطرنشان کرد: اجرای تفاهمنامه همکاری مشترک با هلال احمر میتواند زمینههای توانمندسازی تمامیبانوان کشور را فراهم کند.
در این مراسم، رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیت بانوان در نهضت جهانی صلیب سرخ و هلال احمر، گفت: تجربه ما در داخل کشور نشان میدهد که نقش بانوان در پاسخ به حوادث و سوانح و آمادگی در برابر بحرانها بسیار حائز اهمیت است.
دکتر سید امیرمحسن ضیائی با بیان این که بخش عمده ای از اعضای جمعیت هلال احمر را چه در سطح داخلی و چه در سطح بیرونی، بانوان جوان و داوطلب، تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: هلال احمر این آمادگی را دارد که در تمامیعرصهها به بانوان فرصت حضور بدهد و آمادگی آنها را حفظ کند،چرا که بانوان در تحقق اهداف جمعیت هلال احمر نقش محوری دارند.
بنابراین گزارش، این تفاهمنامه به منظور تحقق اهداف و ماموریتهای حوزه زنان و خانواده مندرج در سند چشمانداز توسعه ۱۴۰۳، سیاستهای کلی ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و برنامه پنجم توسعه، با توجه به استراتژیها و برنامههای فدراسیون بینالمللی جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر در زمینه فعالیتهای بشردوستانه بامحوریت توانمندسازی زنان، اجرا میشود.
معاون امور زنان ریاست جمهوری:
بیمه زنان خانه دار در انتظار تصویب هیات وزیران است