استاندار: شمار گردشگران خارجی در یزد طی ۴ سال ۹ برابر شد
 

یزد- خبرنگار اطلاعات:استاندار یزد از مدیران دستگاه های اجرایی استان خواست مقوله مهم ثبت جهانی شهر یزد را به عنوان یکی از محورهای اساسی در رویکرد برنامه ریزی های هر دستگاه متناسب با ماموریت های تعریف شده، مد نظر قرار دهند.
سیدمحمد میرمحمدی در جمع خبرنگاران افزود: برای ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد افراد زیادی تلاش کردند و زمینه سازی برای این کار مهم از سال ۸۴ با اقدام برای ثبت ملی و بعد از آن تا امروز برای ثبت جهانی به طول انجامید و نباید زحمات هیچ فردی نادیده گرفته شود.وی ادامه داد: برنامه های جدیدی به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت با همکاری همه دستگاه ها باید تهیه شود تا بتوانیم با تعامل فرهنگی با جهانیان، فرهنگ یزد و ایران را به دنیا معرفی کنیم.
استاندار یزد اطلاع رسانی درباره قوانین و ضوابط محدوده بافت تاریخی، اطلاع رسانی در مورد ارزش‌های ملی و جهانی بافت، برنامه‌ریزی برای جلب مشارکت و همکاری داوطلبانه مردم در مورد حفظ و احیای بافت تاریخی، فرهنگ‌سازی در زمینه‌های گردشگری و پاسداری از ارزش‌های فرهنگی در بافت تاریخی، فراهم سازی شرایط زندگی، پایش و نظارت دقیق در بافت تاریخی و تدوین برنامه‌های آموزشی برای ساکنان بافت تاریخی را از دیگر برنامه‌های در دستور کار استانداری در راستای جهانی شدن یزد اعلام کرد.
اوتعهد در راستای ارتقای امنیت بین المللی بافت تاریخی را از دستاوردهای جهانی شدن یزد دانست و گفت:ایجاد راهکارهای مختلف در راستای توسعه ظرفیت‌های گردشگری استان ضروری است.
استاندار یزد تدوین راهکارهایی راهبردی برای مقابله تهدیدات پیش روی بافت تاریخی را از دیگر اولویت‌های استان دانست و گفت: یزد توان مدیریت شهری در مقیاس جهانی را ندارد، به همین دلیل پلان مدیریت جهانی شهر یزد بعد از ثبت جهانی این شهر تهیه شده و در اختیار مدیران مختلف شهر و استان قرار می‌گیرد.
میرمحمدی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید فعالیت های زیادی برای تقویت زیرساخت های گردشگری در استان انجام شده که شمار گردشگران خارجی از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در ابتدای دولت یازدهم به ۱۱۳ هزار نفر در پایان سال ۱۳۹۵ گویای این رشد است .
میرمحمدی در مورد ساخت و سازهای خشتی در شهر یزد، گفت: تصویب استانداردهای لازم در مورد ساخت و سازهای خشتی در شهر و استان یزد در دستور کار وزارت مسکن و شهرسازی و استانداری قرار گرفته است.استاندار یزد با تشریح وضع پرونده بافت تاریخی شهر یزد گفت: در ثبت جهانی یزد افراد بسیاری دخیل بودند ؛ این پرونده در سال ۸۴ ثبت ملی شد و بعد از آن نیز تلاش هایی انجام گرفت، اما منجر به ثبت جهانی نشد.
وی اضافه کرد: تا سال ۹۲ فعالیت های مربوط به پرونده ثبت جهانی یزد با وجود قرارداد با دانشگاه یزد دراین زمینه متوقف بود که با تغییر مدیرکل میراث فرهنگی استان و پیگیری معاون امور عمرانی استانداری و سازمان میراث فرهنگی کشور این پرونده با جدیت بیشتری پیگیری و در بهمن ۹۴ بعد از تکمیل از طریق سازمان میراث فرهنگی به یونسکو ارسال شد.
میرمحمدی ادامه داد: جدای از این که این کار بزرگ توسط کدام دولت انجام شده، ثبت جهانی یزد دستاوردی بزرگ برای مردم ایران ویژه استان یزد است و وجود نماینده استاندار یزد در همایش ثبت جهانی این بافت تاریخی بیانگر اهمیت این موضوع برای دولت و استان بوده است. وی ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را فرصتی مناسب از نظر سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای استان اعلام کرد و گفت: این بافت واجد ارزش‌هایی است که نمایندگان سازمان جهانی یونسکو به آن معترف شده و این اعتراف برای ملت و دولت ایران اسلامی بسیار ارزشمند است.
فرصت مناسب برای تولیدات هنری
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: جهانی شدن یزد یک رویداد مبارک و فرصتی مناسب برای هنرمندان استان به منظور تولیدات هنری با این رخداد فرهنگی است.علی غیاثی ندوشن در نشستی با کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: استان یزد به عنوان دومین شهر تاریخی جهان و نخستین شهر خشت خام جهان با تاریخ چند هزار ساله و بافت سنتی که تا حدودی قسمتی از آن حفظ شده است با ثبت جهانی خود روی خوشی را به اصحاب فرهنگ و هنر نشان داد.
وی ادامه داد: ثبت جهانی یزد علاوه برفضای سنتی و تاریخی استان که می تواند برای تولیدات هنری مانند فیلم ها و سریال های تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، بررسی و تحقیق درباره جریان تاریخی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی استان هم هم می تواند دستمایه بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری قرار گیرد تا از این طریق کهن شهر یزدبهتر و بیشتر به جهانیان معرفی شود.
او تاکید کرد: به طور حتم وظیفه همه دستگاههای اجرایی است تا با استفاده از توانمندی میراث فرهنگی و آثار تاریخی یزد در تولید برنامه های فرهنگی و هنری از هنرمندان حمایت جدی داشته باشند.وی گفت : باید اصالت و فرهنگ غنی کهن شهر یزد بیش از پیش به جهانیان معرفی شود.در چهل ‌و ‌یکمین نشست کمیته میراث ‌جهانی روز یکشنبه ۱۸ تیرماه شهر تاریخی یزد به عنوان نخستین شهر زنده ایران با اجماع ۲۱ عضو کمیته این نشست جهانی در فهرست میراث‌ جهانی یونسکو ثبت شد.استان یزد ۱۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
در طرح پنج ساله از سالجاری تا سال ۱۴۰۰ برنامه های متنوع برای توسعه استان یزد در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تدارک دیده شده است.
یزد در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونه ای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.

نسخه مناسب چاپ