زاهدان – خبرنگار اطلاعات: دولت به استان های محروم ازجمله سیستان و بلوچستان که از توانمندی ها و ظرفیت های فراوان ورزشی برخوردار است، توجه ویژه دارد.
وزیر ورزش و جوانان در حاشیه بازدید از دهکده ورزشی (المپیک) زاهدان در جمع خبرنگاران گفت : ورزش سیستان و بلوچستان در بخش های سخت افزاری و امکانات نیازبه توجه بیشتری دارد.
مسعود سلطانی فر افزود: تکمیل پروژه های ورزشی سیستان و بلوچستان در اولویت کاری وزارت ورزش و جوانان قرار دارد. به گفته وی استعدادهای ورزشی بسیاری در سیستان و بلوچستان وجود دارد که اگر زیرساخت های ورزشی برای آنان فراهم شود می توانند در صحنه های بین المللی برای استان و کشور افتخار آفرینی کنند.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر این که هماهنگی موجود بین استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علما و مدیران دستگاههای
مختلف دولتی سیستان و بلوچستان به توسعه یافتگی استان کمک شایانی می کند، افزود: در وزارت ورزش و جوانان برنامه ای در دست انجام است تا بتوانیم در ۴سال آینده تمرکز ویژه ای به بخش ورزش سیستان و بلوچستان داشته باشیم.
وی اعلام کرد : تکمیل فضاهای ورزشی ،
استعدادیابی ورزشی، کمک به هیات های ورزشی و برگزاری مسابقات بین المللی در سیستان و بلوچستان از اولویت های نخست وزارت ورزش و جوانان است .
او با اشاره به این که سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط جغرافیایی می تواند میزبان بسیاری از مسابقات ورزشی باشد،گفت: این استان در برخی از رشته های ورزشی مانند شتر سواری وورزش های آبی و ساحلی از استعداد های بسیار خوبی برخوردار است.
سلطانی فر تکمیل سالن ۵۰۰ ۴ نفری دهکده المپیک زاهدان را ضروری دانست وافزود :این سالن ورزشی تا ۲ سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی با اعلام این که تمامی برنامه های توسعه ای سیستان و بلوچستان در بخش ورزش در قالب سند برنامه توسعه استان تدوین شده است،گفت: بازسازی فضاهای ورزشی، تکمیل پروژه های ورزشی، ایجاد فضاهای جدید ورزشی، استعدادیابی ورزشی، کمک به هیات های ورزشی و برنامه ریزی برای میزبانی مسابقات ملی و بین المللی در سیستان و بلوچستان از جمله مفاد سند توسعه ورزش استان است.
سلطانی فر همچنین در نشست هم اندیشی
با هیات های ورزشی و سمن های سیستان و بلوچستان در زاهدان گفت :کارنامه مردم این استان در حمایت از دولت تدبیر و امید به نوعی ما را بدهکار آنها کرده و من حامل گرمترین پیام های شخص رئیس جمهوری برای مردم سیستان و بلوچستان هستم.
وی افزود: توسعه سیستان و بلوچستان در بخش تولید و اشتغال روند بسیار خوبی داردو ظرف ۳ سال آینده در تمامی زمینه ها مثل صنعت، گردشگری، اشتغال و ورزش اخبار خوشایندی از این استان خواهیم داشت.
او یاد آورشد : کارنامه دولت اگرچه در بخش جوانان هم در کشور و این استان خوب است اما از جدایی وزارت ورزش از سازمان ملی جوانان که حاصل یک خرد جمعی در دولت است استقبال می کنیم و امیدواریم به تصویب مجلس برسد.وزیر ورزش و جوانان با اشاره به این که سال ۹۲ تعداد سازمان های مردم نهاد فعال در حدود صفر بود و اینک به مرز ۲۰۰۰رسیده است،افزود :خانه هاى جوان در دولت هاى نهم و دهم تعطیل شد و لی امروز ۴۵ خانه جوان در سراسر کشور داریم.
او گفت : مراکز مشاوره ازدواج که باعث تحکیم بنیان خانواده خواهد شد با همت دولت یازدهم به ۲۲۰ دفتر رسیده است که امیدواریم تا پایان سال به ۵۰۰ مرکز برسد.
سلطانی فر افزود :رویکرد کلی دولت و شخص دکترروحانی تمرکز و اختصاص امکانات ویژه برای حل مشکلات جوانان است که در تمامی برنامه ریزی های این وزارتخانه جایگاه ویژ ه دارد.وی هدف از این سفررا آغاز فصلی نو در ورزش سیستان و بلوچستان اعلام کرد وگفت :از برگزاری هر رویداد ورزشی و میزبانی ها در این استان حمایت می کنیم وبررسیدگی ویژه به ورزش بانوان در این استان تاکید داریم.
او افزود : استعدادهای زیادی در مناطق مرزی و دورافتاده از جمله سیستان و بلوچستان داریم که با تاسیس مراکز استعدادیابی زمینه بروز و ظهور آن فراهم خواهد شد و امسال تاسیس دو مرکز استعدادیابی در این استان پیش بینی شده است.
سلطانی فر گفت: با استفاده از ظرفیت های استانی در سراسر کشور خانه های ورزش روستایی را به مرز ۱۰۰۰ واحد خواهیم رساند که ۵۰ واحد سهم سیستان و بلوچستان است. وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد : ایجاد ۵ تا ۱۰ زمین مینی فوتبال در تمام شهرهای استان در دستور کار خواهد بود.
وی همچنین گفت : اعتبار هیات های ورزشی در کل کشور سه برایر می شود ولی در چند استان ویژه از جمله سیستان و بلوچستان این افزایش بودجه ۵برابر لحاظ خواهد شد.سلطانی فر در پایان از تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افروده به بخش عمرانى استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
لزوم ارتقای ورزش روستایی و بانوان بنا به این گزارش همچنین علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در نشست وزیر ورزش و جوانان و روسای فدراسیون های ورزشی کشور با هیات های ورزشی این استان با تاکید برلزوم ارتقای جایگاه ورزش روستایی ، افزود :سهم ورزش در حوزه بانوان بسیار ضعیف است که عنایت ویژه وزارت ورزش و جوانان را می طلبد.
وی همچنین با اشاره به این که ورزش سیستان و بلوچستان هنوز توسعه نیافته است و باید در این زمینه راهکارهای عملی اندیشیده شود، گفت :با توجه به دایره فرهنگی مشترک با کشورهای آسیای میانه،
پاکستان و افغانستان بایدتفاهمنامه هایی با رویکرد توسعه ورزش و حضور فعال در مسابقات و جشنواره های منطقه ای به میزبانی سیستان و بلوچستان امضا شود .
او پشتیبانی و حمایت از تیم های ورزشی سیستان و بلوچستان برای ایفای نقش در قامت ملی را از خواسته های اساسی جامعه ورزش و مردم استان اعلام کرد وافزود : سیستان و بلوچستان به این نوع تریبون ها و نقش آفرینی ها نیاز دارد تا در سطح ملی و بین المللی معرفی شود .هاشمی در ادامه خواهان حضور نمایندگانی از سیستان و بلوچستان در فدراسیون های مختلف ورزشی شد وگفت :
همچنین از فدراسیون های ورزشی کشور انتظار می رود که این استان از سهم میزبانی مسابقات ورزشی در سطوح ملی و بین المللی برخوردار شود .
وی با اشاره به سهم ناچیز بخش خصوصی در ورزش سیستان و بلوچستان افزود: حوزه ورزش فرصت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری این بخش بشمار می رود ودولت یازدهم پیشتازی در توسعه ورزش را آغاز کرده است . در این نشست معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیر ورزش و جوانان نیز گفت: ۳میلیون ورزشکار در سطح کشور زیر پوشش بیمه هستند که سهم سیستان و بلوچستان از این تعداد ۴۰ هزار ورزشکار است.
محمدرضا داورزنی افزود :با توجه به جمعیت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفری سیستان و بلوچستان تعداد ورزشکاران بیمه شده استان کم است و در تلاش هستیم تا این تعداد را به ۲۰۰ هزار ورزشکار برسانیم.
وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان استعداد های فراوانی در رشته های مختلف ورزشی دارد و نیاز است تا استعداد های پنهان ورزشی این استان کشف شود.
به گفته او شناسایی مربیان و ورزشکاران با استعداد در سیستان و بلوچستان از اولویت های نخست معاونت توسعه ورزش های قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان است و این معاونت برای حمایت از ورزشکاران از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
داورزنی با اشاره به این که برگزاری رقابت های بین المللی و ملی در سیستان و بلوچستان در اولویت برنامه های وزارت ورزش و جوانان قرار دارد، تاکید کرد :سیستان و بلوچستان برای این که بتواند نقش مهمی در میزبانی رقابت های بین المللی داشته باشد باید زیرساخت های توسعه ای آن از جمله ساخت ورزشگاه های مجهز و مکان های اقامتی ویژه ورزشکاران را فراهم کند.معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیر ورزش و جوانان در پایان اعلام کرد : این وزارتخانه تلاش دارد تا میزبانی رقابت های قهرمانی ملی و بین المللی را به استان ها واگذارکند.
وزیر ورزش و جوانان:دولت به ورزش استان های محروم توجه ویژه دارد