وزیر ارشاد: ثبات نسبی در عرصه فرهنگ ایجاد کردیم
سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که به عملکرد خود در دولت یازدهم چه نمره‌ای می‌دهید، گفت: این باید توسط رئیس جمهوری و معاون اول انجام شود، اما تلاش ما این بوده است که همزمان چند مساله را سر لوحه کار خود قرار دهیم از جمله این که ثبات و آرامش را در عرصه فرهنگی ایجاد کنیم که اکنون ثبات نسبی وجود دارد.
به گزارش خبرنگارما وی افزود: همچنین در نظر داشتیم که برای اداره امور، تصدیگری را به نهادهای صنفی تحویل دهیم‌. در ۲۵ استان انتخابات خانه مطبوعات را برگزار کرده ایم و برای هر استان هیات مدیره برگزیده شد که می‌تواند از حقوق خبرنگاران و اصحاب رسانه حمایت کند.
وزیر ارشاد تأکید کرد: همچنین خانه سینما را در این دوره تقویت کردیم و در نظر داریم بسیاری از امور اجرایی را به خانه سینما واگذار کنیم و حوزه موسسه‌ها و نمایشگاه‌ها را هم به صنف مربوطه خودش واگذار می‌کنیم و از این منظر استراتژی دوم ما تقویت نهادهای صنفی و مردمی‌در حوزه فرهنگ و هنر بوده است که قدم‌های موثری در این باره برداشته‌ایم و صندوق هنر را عملاً به خانه سینما،‌ خانه تئاتر و خانه موسیقی واگذار کردیم.
صالحی امیری با بیان این که تعامل سازنده با همه اصحاب فرهنگ و هنر در همه اجزای نظام لازم است، تاکید کرد: در نظام فرهنگی مان، با گستردگی نهادهای فرهنگی مواجهیم که تنها راه تداوم فعالیت‌های فرهنگی در کشور انسجام در میان نهادهای فرهنگی است و با تقابل به نتیجه نمی‌رسیم.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در کابینه آینده حضور خواهد داشت‌، گفت: این در حیطه اختیارات رئیس جمهوری است و همه ما تابع تصمیمات ایشان هستیم. اما آنچه که برای همه اعضای کابینه مهم است موفقیت رئیس جمهوری و دولت است و مهمترین هدفی که دنبال می‌کنیم این است که بتوانیم مطالبات مردم را پاسخ دهیم.
وزیر ارشاد با بیان این که در دهه کرامت در ۷۰۰ شهر برنامه‌های متفاوت و متنوعی تدارک دیده شده است، اظهار داشت: ۵۰۰ برنامه فرهنگی را تعریف کرده‌ایم که در ۷۷ کشور هم برنامه دهه کرامت اجرا می‌شود‌. همچنین ما بودجه قرآنی را ۱۰۰ درصد افزایش داده‌ایم و در جلسه‌ای که پریروز با اتحادیه‌های قرآنی داشتم توافق کردیم که در سال آ ینده در ۴۳۵ شهرستان در سراسر کشور فعالیت‌های قرآنی را گسترش دهیم.
صالحی امیری در پاسخ به این سئوال که نظرش درباره فیلم‌هایی مانند «ساعت ۵ عصر» که برخی مدعی‌اند در آن به مردم توهین می‌شود،‌ چیست؟ اظهار داشت: راجع به سینما یک نظام استاندارد طراحی شده داریم که شورای ساخت و نمایش از صاحب‌نظرانی هستند که انتخاب شده‌اند و وزیر و رئیس سازمان سینمایی مداخله مستقیم در فرآیند تأیید یا تکذیب یک فیلم ندارند و منطق اداره وزارتخانه این نیست که وزیر در همه امور جزیی دخالت کند.
وزیر ارشاد تاکید کرد: مهم این است که این فیلم همه مراحل قانونی خود را طی کرده است و آنچه که می‌توانم درباره فیلم‌های موجود ذکر کنم این است که هم در مرحله ساخت و هم در مرحله نمایش مجوزهای لازم را اخذ می‌کند و برای اکران به شورای صنفی ارجاع داده می‌شود.
صالحی امیری تأکید کرد: درباره یکی از فیلم‌هایی که بحثش این روزها مطرح بوده‌، ۱۸ مورد اصلاحیه انجام شده است و اگر لازم باشد باز هم اصلاحات اعمال می‌شود‌،اما در فرآیند خود این اتفاق خواهد افتاد و من به عنوان وزیر مداخله مستقیم در نمایش و اکران یک فیلم نخواهم داشت.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که چه توصیه‌ای به وزیر ارشاد بعدی دارید، گفت: باید برنامه و چشم‌انداز مشخص برای این وزارتخانه وجود داشته باشد و ما بدانیم که برای پنج سال یا ۱۰ سال آینده دستگاه فرهنگی‌مان به کدام سمت حرکت می‌کند و وزارت ارشاد باید بتواند با بقیه نهادهای فرهنگی هماهنگی لازم را ایجاد کند و همچنین به ارزش‌های دینی و هنجارهای جامعه توجه کند.
آمادگی وزارت نیرو برای مواجهه با افزایش دما
همچنین وزیر نیرو از آمادگی این وزارتخانه برای مقابله با جریان افزایش دمای هوا در هفته آتی خبر داد.
حمید چیت چیان اظهار داشت: آنطور که پیش بینی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد، در این هفته و هفته آینده احتمال افزایش دما وجود دارد و همه نیروگاه‌های ما آماده‌اند بتوانند آب و برق را در این روزها تامین کنند.
وی افزود: این روزها اوج فعالیت صنعت آب و برق در همه جهان است اما میزان مصرف از آنچه پیش بینی شده بود، پیشی گرفته است. البته ما انتظار نداریم که شهروندی به خود رنج دهد اما آنچه که می‌توان به طور معمول رعایت کرد را امیدواریم رعایت کنند.
وزیر نیرو درباره سدسازی در کشور اظهار داشت: کسانی که فکر می‌کنند سدسازی با توسعه کشور هماهنگ نیست باید پرسید اگر این پنج سدی که در اطراف تهران است و آب شرب تهران و اطراف آن را تأمین می‌کند، وجود نداشت،چگونه آب شرب مردم تهران را تأمین می‌کردیم؟
وی افزود: کسانی که این حرف‌ها را مطرح می‌کنند به نظر من دیدگاه صحیحی نسبت به مسائل واقعی جامعه ندارند و دیدگاهشان نسبت به این مسائل رمانتیک است. در حالی که ما با مسائل رمانتیک در توسعه کشور مواجه نیستیم.
وی درباره توافقنامه پاریس و موضع دولت درباره آن اظهار داشت: در توافقنامه پاریس هیچ اجبار و الزامی‌روی دوش دولت‌ها قرار داده نشده است و هر دولتی بنا بر ظرفیت‌های خود به طور داوطلبانه اقداماتی را انجام می‌دهد که این اقدامات در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و در چارچوب‌ سیاست‌هایی است که در چهار سال گذشته توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است. بنابراین چیز جدیدی در این توافق نیست که با اهداف ملی ما تضادی داشته باشد.
معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری هم در جمع خبرنگاران درباره مراسم تحلیف دکتر روحانی گفت: این مراسم در همان موعدی که مجلس اعلام کرده بود برگزار می‌شود و مقامات داخلی و شخصیت‌های نظام در آن حضور پیدا می‌کنند و شماری از سران و مقامات کشورهای خارجی هم اعلام آمادگی کرده‌اند که در این مراسم شرکت کنند و از زمان برگزاری آن،رئیس جمهوری دو هفته وقت دارد که اسامی‌وزرا را به مجلس پیشنهاد کند تا مجلس کارها را ادامه دهد.
امیری با اشاره به موضوع تفکیک وزارتخانه‌ها تاکید کرد: لایحه‌ای در این باره به مجلس ارائه شد و در کمیسیون‌های مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به این که مجلس تا روز تحلیف جلسه‌ای ندارد به نظر می‌رسد که دکتر روحانی وزرای پیشنهادی را با توجه به ساختار موجود به مجلس معرفی ‌کند.
همچنین محمود واعظی وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم گفت: در کابینه دولت دوازدهم حضور خواهم داشت اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نخواهم بود و شخص رئیس جمهوری مشخص خواهد کرد در چه جایگاهی به خدمت ادامه دهم و مردم باید درباره عملکردم نمره دهند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم با بیان این که رئیس جمهوری باید مشخص ‌کند چه کسانی در کابینه باشند، گفت: اعضای کابینه با نظر دکتر روحانی تعیین می‌شوند و رئیس جمهوری مشخص می‌کند چه کسانی در کابینه باشند و ما هم تابع نظر ایشان هستیم.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با بیان این که در کابینه دوازدهم وزیر نخواهد بود، درباره مهمترین اقدامی‌که در وزارت صنعت به انجام رسیده است، گفت: فکر می‌کنم برگرداندن امید به سرمایه گذاران، صنعتکاران و معدنکاران مهمترین اقدامی‌بوده که انجام شده است؛ چرا که در هشت سال دولت گذشته بیشتر سرمایه‌ها به سمت ساخت و ساز رفت و بخش تولید کمتر مورد توجه قرار گرفت.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا مصوبه دولت درباره خریداری کالاهای ملی توسط دستگاه‌های دولتی جنبه اجرایی پیدا کرده است یا نه، اظهار داشت: از سال ۹۳فهرستی تقدیم دولت کرده‌ایم و تصویب شد که دولت و دستگاه‌های دولتی و پیمانکاران مرتبط با دستگاه‌های دولتی این کالاهایی را که تولید داخلی دارند و به اندازه کافی هم موجود است از خارج خریداری نکنند و در سال ۹۴ هم تعدادی دیگر به آن فهرست اضافه شد و امسال هم خوشبختانه ۱۱۴ قلم به فهرست اضافه شده است‌، بنابراین کل این فهرست برای دستگاه‌های دولتی ممنوع است که از خارج خریداری شود.
نعمت زاده تأکید کرد: هم بازرسی کل کشور و هم دیوان محاسبات رونوشت این فهرست را در اختیار دارند و نظارت خود را انجام می‌دهند، مگر در گوشه و کناری اجرا نشود وگرنه این مصوبه دولت و لازم‌الاجر است.
وزیر صنعت در ادامه با بیان این که مخالف واردات خودروهای خارجی هستیم، اظهار داشت: در چهار ماه گذشته ۲۰ درصد افزایش تولید خودروهای داخلی را داشتیم و این نشان می‌دهد که وضع مردم بهتر شده است و می‌خواهند خودرو بخرند و خوشبختانه ما هم در فروش خودروهای داخلی مشکلی نداریم. اما از آن طرف تقاضایی وجود دارد که خودروهای خارجی افزایش یابد که ما در دولت طرحی را پیشنهاد دادیم که قرار است تصویب شود تا واردات خودروهای خارجی تعدیل پیدا کند.
بیژن زنگنه وزیر نفت هم با تاکید بر این که فعلا طرحی برای سهمیه بندی بنزین نداریم، درباره احتمال افزایش قیمت بنزین در دولت آینده گفت: این را باید از دولت دوازدهم پرسید.
همچنین ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: غیر از تعاونی‌های منحله ادغامی‌در کاسپین، سه تعاونی دیگر هم داریم که غیرمجاز ند و به زودی خبر تعیین تکلیف آنها را هم اعلام می‌کنیم که با این وجود دیگر هیچ موسسه غیرمجازی نخواهیم داشت.
وی افزود: درباره سپرده گذاران تعاونی‌های ادغامی‌در موسسه کاسپین تا ۱۰۰ میلیون تومان را تعیین تکلیف کرده‌ایم و خوشبختانه شرایط مناسب است و مبالغ بالاتر را هم تعیین تکلیف خواهیم کرد و این کار حتماً انجام خواهد شد.
سیف همچنین درباره وضع تعاونی‌های غیرمجاز در کشور اظهار داشت: از مردم تقاضا می‌کنیم که از این پس دقت کنند و به هیچ وجه به موسسه‌هایی که با نرخ‌های فریبنده پول‌های مردم را جمع می‌کنند‌، اعتماد نکنند و به موسسه و بانک‌های مجاز رجوع کنند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که برخی موسسه‌هایی که امروز مشکلاتی ایجاد کرده‌اند دارای سابقه‌ای در حدود ۲۰ سال هستند، اظهار داشت: زمانی که باید جلوگیری از فعالیت‌های آنها انجام می‌شد تا اجازه ندهند چنین رشد چشمگیری داشته باشند، اقدام به موقعی انجام نشد و یکی از بحث‌هایی که ما اکنون داریم این است که تدابیری را بیاندیشیم که در آینده احتمال بروز چنین مصیبت‌هایی کاهش پیدا کند و ما خوشحالیم که در این دوره توانسته‌ایم ساماندهی‌هایی را در این باره انجام دهیم.
وی تأکید کرد: ما جلسات مشترکی را بین قوه قضائیه، مجلس و بانک مرکزی برگزار کردیم و کوشیده‌ایم هماهنگی‌هایی ایجاد کنیم تا خسارت‌ها به حداقل خود کاهش پیدا کند و مردم به اصل مبالغ خود برسند اما بالأخره مردم باید تحمل و صبر هم داشته باشند.
رئیس بانک مرکزی با بیان این که حذف صفر از واحد پولی نیازمند یک وضع باثبات طولانی مدت در اقتصاد کشور است، گفت: امیدواریم به زودی به این شرایط دست پیدا کنیم و اقدامات لازم را در این باره انجام دهیم.

نسخه مناسب چاپ