کنار هم قرار گرفتن دانش آموزان عادی با دانش آموزان استثنایی یک ضرورت است
 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه هدف آموزش و پرورش آماده کردن افراد برای ورود به زندگی است، گفت: وقتی جامعه آمادگی پذیرش افراد با نیازهای ویژه را ندارد در نهایت دانش آموز آسیب‌دیده پس از تحصیل در مدارس خاص و ورود به جامعه دچار مشکل می شود. به همین دلیل بر توسعه طرح تلفیقی به معنای کنار هم گرفتن دانش آموزان عادی و با نیازهای ویژه تاکید داریم.
به گزارش خبرنگار ما، مجید قدمی در نشست خبری به مناسبت ۱۲ آذر روز جهانی معلولان ادامه داد: گروه‌هایی شامل افراد با اختلالات بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، چند معلولیتی، اختلالات ذهنی، عاطفی و یادگیری در مدارس استثنایی تحصیل می کنند که تعداد آنها در سال جاری به ۷۴ هزار و ۱۷۵ نفر رسیده که این میزان سال گذشته ۷۳ هزار نفر بود .وی افزود: تعداد دانش آموزان تلفیقی فراگیر سال گذشته ۵۵ هزار نفر بود که امسال به ۶۲ هزار نفر رسیده است.معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۶۵ هزار و ۸۰۰ دانش آموز دیرآموز امسال وارد مدارس عادی شدند، اظهار داشت: این دانش آموزان کسانی هستند که بهره هوشی آنها ۱۵ نمره از افراد عادی پایین تر است .
قدمی اضافه کرد: برای اینکه معلمان با نحوه درست تدریس و برخورد با این دانش آموزان آشنا شوند، فیلم‌های آموزشی به تمامی مدارسی که این گروه از دانش آموزان تحصیل می کنند ارسال شده است.
وی بیشترین گروه دانش آموزان استثنایی را افراد آسیب دیده ذهنی به تعداد ۵۵ هزار و ۱۹۴ نفر عنوان کرد و افزود: همچنین تعداد دو هزار دانش آموز اوتیسم در مدارس مشغول به تحصیل هستند.
قدمی با تاکید بر شناسایی به موقع کودکان استثنایی گفت: اعتقاد داریم که بچه‌ها باید به موقع شناسایی شوند که در این رابطه سنجش افراد را یک سال قبل از ورود به دبستان را برنامه ریزی کرده ایم، اما دستگاه‌های دیگری همچون وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی باید به زمان تولد نزدیک شده و افراد دارای نیازهای ویژه را شناسایی کنند. وی افزود: سنین صفر تا شش سال زمان مناسبی است که با شناسایی افراد با نیازهای ویژه و ارائه خدمات توانبخشی به این افراد چه بسا بتوان با رفع مشکل آنها از جمله کاشت حلزون از همان ابتدا در مدارس عادی تحصیل کنند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی بیان داشت: تحقیقات نشان می دهد هوش انسان بین ۵ تا ۱۰ نمره قابل افزایش است. مواردی مانند معلم توانمند، تغذیه خوب و شرایط مناسب می تواند دانش آموز هوش مرزی با نمره هوشی ۸۵ را به طبقه هوش عادی بالای ۹۰ نمره برساند والبته بر عکس هم صادق است. وی با اشاره به توانمندی‌های دانش آموزان استثنایی گفت: ۳۵۰ نفر از دانش آموزان استثنایی در آزمون سراسری پذیرفته شدند که این افراد باید به حلقه اشتغال برسند و باید همه دستگاه‌ها وارد میدان شده و مشکل اشتغال معلولان را حل کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر مشکل سازمان آموزش و پرورش استثنایی در تامین معلم افزود: اخیرا از نیروهای طرحی در رشته‌های توانبخشی استفاده کرده ایم که این افراد طرح خود را در آموزش و پرورش استثنایی می گذرانند. وی با بیان اینکه هزینه درمانی، دارویی و دندانپزشکی همه دانش آموزان در مدارس خاص را پوشش می دهیم، گفت: در مجموع تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ پرونده پزشکی دانش آموزان با نیازها ویژه مورد بررسی قرار گرفته و هفت میلیارد تومان هزینه درمان این افراد پرداخت شد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره مشکلات معلولان در جامعه گفت: ما طبق قانون سهمیه سه درصدی جذب معلولان در آزمون‌های استخدامی را در آموزش و پرورش رعایت می کنیم، اما باید سایر حلقه‌های اشتغال پای کار بیایند. کار از توصیه ارشادی گذشته است و امروز بزرگترین مشکل معلولان اشتغال آنهاست.
قدمی تاکید کرد: باید سهمیه‌های استخدامی را مدیریت کرد که متاسفانه اکنون صورت نمی‌گیرد. معتقدم مدیریت ارائه خدمات به معلولان در کشور چندگانه است که باید یکپارچه شود. وی ادامه داد: ۱۰درصد افراد جامعه دارای شرایط خاص هستند و باید برای این جمعیت برنامه ریزی دقیقی انجام داد، آنان حق زندگی و اشتغال دارند.
محمدحسن عظیم عراقی ، معاون تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز در این نشست خبری آمار سنجش سلامت بدو ورود به دبستان در سال جاری را اعلام کرد و گفت: امسال ۱میلیون و ۱۳۸ هزار و ۷۰۲ نوآموز تحت غربالگری قرار گرفتند که اگر آمار سنجش سلامت سال گذشته ۲۰۹هزار کودک پنج ساله مهدکودک‌ها را به آن اضافه کنیم می‌توان گفت یک میلیون و ۳۴۰ نوآموز تحت غربالگری قرار گرفتند. عراقی با بیان اینکه ۱۲تا ۱۳درصد دانش‌آموزان کلاس اولی در طرح سنجش مشکوک به مشکل بوده‌اند، گفت: ۷درصد شامل ۷۹هزار و ۵۹۸مورد ارجاع برای آمادگی تحصیلی بود که تست هوش برایشان انجام شد . وی اضافه کرد: ۳۵هزار مورد ارجاع بینایی و ۱۴هزار و ۴۳۷مورد نیز ارجاع شنوایی داشتیم.
معاون تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تصریح کرد: در دوره پیش‌دبستانی نیز ۴۰هزار و ۹۴۴مورد ارجاع داشتیم که ۱۹هزار و ۸۱۰مورد مربوط به آمادگی تحصیلی بود.

نسخه مناسب چاپ