رئیس جمهوری با تاکید بر این که مبارزه با تروریسم باید تا محو همه اشکال آن ادامه یابد، اظهارداشت: آنان که در برابر داعش جنگیدند، حق بزرگی بر منطقه و جهان دارند و دشمنی با مقاومت، منکر بزرگ در جهان اسلام است و نخبگان، علما و جوانان اجازه آن را نخواهند داد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه سی و یکمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، گفت: بخش تلخ تحولات اخیر، بی پروایی برخی دولتهای منطقه در همکاری با رژیم صهیونیستی است.
وی در این کنفرانس که با شعار “وحدت و الزامات تمدن نوین انسانی” و با حضور شخصیتهای برجسته و اندیشمندان و نخبگان و علمای جهان اسلام از دیگر کشورها در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن تبریک میلاد پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، گفت: امسال کنفرانس وحدت اسلامی در شرایطی برگزار میشود که در جهان اسلام با دو حادثه شیرین و تلخ مواجه هستیم.
رئیس جمهوری پیروزیهای ارزشمند ملتها و ارتشهای منطقه بر تروریسم را از حوادث مغتنم و شیرین منطقه دانست و گفت: مردم و ارتشهای عراق، سوریه و لبنان و همه آنهایی که در مسیر مبارزه با تروریسم از این کشورها حمایت کردند، امروز خوشحال و سرافرازند که پایههای اصلی تروریسم در منطقه فرو ریخته و توطئه استکبار و صهیونیسم و بخش اعظم توطئه استکبار و صهیونیسم علیه ملتها نقش بر آب شده است.
روحانی افزود: البته تلاش و مبارزه مسلمانان علیه تروریست تا ریشهکن شدن همه عوامل و اذناب آنها در منطقه ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهوری با تأکید بر این که کسانی که در عراق و سوریه به مبارزه علیه تروریسم برخاستند و با آنها جنگیدند حق بزرگی بر گردن ثبات و امنیت منطقه و ملت و کشورهای جهان دارند، گفت: این تروریسم، تنها تهدیدی برای منطقه به شمار نمیرفت بلکه برای جهان، اروپا و آمریکا هم تهدیدی بزرگ بود.
وی اظهارداشت: بخش تلخی که جهان اسلام با آن روبروست این است که برخی کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی نزدیکی خود را نسبت به رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه با کمال بیپروایی آشکار و اظهار میکنند و این در حالی است که اگر برخی از این کشورها در گذشته و به طور پنهانی با دشمنان منطقه گفتگو و همکاری داشتند در بیان منکر آن میشدند و این ارتباط به قدری شوم و قبیح بود که هیچ یک از سران کشورها، نمیتوانست اسراییل را دوست و مقاومت را دشمن منطقه قلمداد کند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: ملت فلسطین، ملتهای منطقه و علما، نخبگان و جوانان، هرگز معضل و دشمنی صهیونیسم و اشغال سرزمین فلسطین را فراموش نخواهند کرد و همواره آزادی قدس شریف آرزوی ملتهای مسلمان منطقه بوده و خواهد بود.
وی ادامه داد: همه میدانند که القاعده و تروریستها را در شرق منطقه در افغانستان و پاکستان چه کسانی ایجاد کردند و میدانیم که چه کسانی به تروریستها پول و سلاح دادند و به آنان کمکهای فنی و اطلاعاتی کردهاند، گر چه در نهایت این ماری که آنها برای نیش زدن به دیگران در آستین خود پرورانده بودند به خودشان هم حمله کرد و آنها را هم گزید و آنها هم از آثار تروریسم بیبهره نماندند.
رئیس جمهوری افزود: امروز میگوییم در عراق و سوریه تروریستها مردم را کشته و آثار باستانی را ویران کردهاند و ترس، رعب و وحشت را در میان مردم ترویج دادند، اما از این سخن نمیگوییم که عراق و سوریه چند سال از فرصت تمدن یافتن و توسعهیافتگی عقبرانده شدند.
روحانی تصریح کرد: سوریه دیر یا زود از تروریسم نجات می یابد و تروریستها را از این کشور بیرون میکند و ملت عراق در آینده متحدتر خواهد بود و کرد و شیعه و سنی در این کشور متحد و در کنار هم خواهند بود و عراق توسعهیافتهای را خواهند ساخت؛ یمن هم از شر دشمنان نجات مییابد و ملت یمن قطعاً متجاوزان را پشیمان خواهد کرد، اما فرصتهای از دست رفته در این کشورها چگونه جبران خواهد شد؟
رئیس جمهوری با اشاره به این که ما میدانیم که هشت سال تجاوز نیاز به چند سال زمان جبران دارد، گفت: اولین خیانت بزرگی که قدرتهای بزرگ و صهیونیسم جدای از ویرانیها و کشتارها در منطقه انجام دادند، فرصتسوزی بود و این که اجازه ندادند سوریه و عراق به آبادانی خود برسند.
وی با تأکید بر این که صهیونیستها، آمریکا و استکبار جهانی باید در برابر ملتهای منطقه پاسخگو باشند، گفت: چرا فرصتهای مردم مسلمان و مظلوم منطقه را از بین بردید؟ چرا فرزندان مردم را در منطقه کشتید و آثار تمدنی را ویران کردید؟ چرا برای نابودی مردم یمن سلاح و بمب داده اید و میدهید؟ چرا در شمال آفریقا توطئه کردید و به این توطئهها ادامه میدهید. رئیس جمهوری اظهار داشت: شما میخواهید مسلمانان با شما خوب باشند و به شما احترام بگذارند و میخواهید ادعا کنید، تمدن بشری و انسانی به دست شماست؟ آیا کشتار مردم، تمدن است؟
روحانی با بیان این که مسأله دوم این است که بذر اختلاف و دشمنی بین شیعه و سنی، کرد و عرب و علوی و سنی افشاندند، این سئوال را مطرح کرد که چه کسانی بذر این اختلافات را در منطقه افشاندهاند، گفت:جنگها پایان می یابد اما کینه ای که استکبار با حمایت از خونریزان ایجاد کرده است سالها باقی خواهد ماند و آیا فکر میکنید به این زودیها آثار این کینه و اختلافات از بین میرود؟ ملتهای منطقه از اقوام و مذاهب مختلف، قرنها از شبه قاره هند تا غرب آسیا زندگی مسالمتآمیز داشتند و اختلافی بین آنها نبود و این شما بودید که در قرن بیستم و امروز در قرن بیست و یکم بذر اختلاف بین مردم افشاندید.
وی افزود: شما بین اقوام، بین شیعه و سنی و مذاهب مختلف فاصله انداختید، اگر نه اینها با یکدیگر هیچ اختلافی ندارند. شیعه و سنی دو مسیر برای یک هدف و دو راه به سمت چشمه واحد توحید و نبوت هستند. در طول تاریخ همواره با هم برادر بودند و در منطقه در کشورهایی مثل عراق، شبه جزیره و در آفریقا علیه انگلیس و دیگر استعمارگران برای استقلال مبارزه کردند.
روحانی با تأکید بر این که تلاش برای التیام زخمهای مسلمانان وظیفه همه ما و شما عالمان، فرهیختگان، اندیشمندان، حوزویان، دانشگاهیان، شیعیان، اهل سنت و همه مذاهب دیگر است، تصریح کرد: این رسالت و وظیفه همه ماست که تلاش کنیم، آثار و جراحات ناشی از دسیسههای استکبار سریعتر التیام یابد.
رئیس جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: مسأله دیگری که در کنار لزوم توجه به آثار و توطئههای استکبار کمتر به آن توجه شده ضربهای است که از این ناحیه به چهره اسلام وارد شده است؛ اگر شما به ایران، عراق، سوریه، لبنان، یمن و بحرین خیانت کردید، مردم این کشورها آثار این خیانتها را جبران خواهند کرد اما خیانتی که بر اسلام کردید بار سنگینی بر دوش ما گذاشته است. روحانی گفت: چهره اسلام نزد میلیونها نفر از مردم و جوانان در سراسر دنیا که میتوانستند عاشق اسلام باشند، مشوش شده است. اسلام تنها دینی است که امروز جاذبه لازم برای نسل جوان را دارد.
رئیس جمهوری اظهار داشت: امروز برای تحقق تمدن اسلامی راهی جز برادری و در کنار هم بودن نداریم. ما نیاز به اتحاد و وحدت داریم و معتقدم که وحدت و اتحاد و توسعه در سایه آن، جز از طریق اعتدال و میانهروی ممکن نیست. با خشونت، افراط و ترور هرگز به مقصد وحدت و تمدن نوین اسلامی نخواهیم رسید.
روحانی تصریح کرد: مقصود ما از وحدت این نیست که همه پیروان یک مذهب باشند و مذاهب دیگر از میدان خارج و نابود شوند، بلکه معنای وحدت از نگاه ما این است که مذاهب مختلف برای همه محترم بمانند، اما در کنار یکدیگر همزیستی مسالمتآمیز داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: مقصود ما از وحدت این نیست که در دنیای اسلام یک زبان حاکم باشد، همه زبانها، زیباییهای خودشان را دارند، البته زبان عربی، چون زبان قرآن و عبادت ماست، جایگاه ویژهای دارد، اما ما به هیچ وجه دنبال زبان واحد نیستیم و زبانهای اردو، فارسی، کرد و ترک و بقیه زبانها، همه زبانهای جامعه اسلامی ما هستند.
رئیس جمهوری با بیان این که اتحاد بشری ضرورتاً با نبوت همنشینی دارد، اظهار داشت: ما به تورات، انجیل و زبور احترام میگذاریم. ما یهود نیستیم که دین خودمان را در یک نژاد و یک ملیت ببینیم، بلکه از نظر ما همه ملتها عضو امت واحده اسلامی هستند و دین ما تعلقی به نژاد و قومیت خاص ندارد.
روحانی تصریح کرد: پیامبر اسلام(ص) از نظر ما پیامبر رحمت و بشیر و نذیر برای همه انسانها و عالمیان هستند. وحدت به این معنا همان است که همه ما در مبارزه با استعمار و آزادی سرزمینهای اسلامی از دست متجاوزین یکدیگر را یاری کنیم تا به حکم نفی سبیل قرآن عمل کرده باشیم.
وی تأکید کرد: مبارزه ملت فلسطین از این نوع و مبارزه برای نفی سبیل است. مبارزه ملت فلسطین مبارزه برای آزادی سرزمین اسلامی و ایستادگی در برابر تجاوز است.
رئیس جمهوری وحدت را کنار هم قرار گرفتن برای مبارزه با تروریسم توصیف کرد و گفت: باید از خود بپرسیم، چگونه توانستیم بر تروریسم که ساخته و توطئه استکبار بود غلبه کنیم و پیروز شویم؟ دلیل آن این بود که مرجعیت دینی در کنار دولتها و ملتها قرار گرفت.اگر در عراق فتوای مرجعیت نبود و اگر وحدت شیعه، سنی و کرد نبود، امروز داعش و تروریسم همچنان بر شهرهای زیادی از عراق حاکم بود.
روحانی اضافه کرد: اگر ایستادگی ملت و ارتش سوریه، حزبالله سرافراز و کمکهای ایران و برخی از کشورهای دوست در منطقه نبود، امروز حلب و بخش اعظمی از سوریه، همچنان در دست تروریستها بود. ما باید برای اخلاق، میانهروی و برای اعتدال، در کنار هم باشیم تا خشونت از منطقه رخ بربندد.
رئیس جمهوری با بیان این که میخواهم در حضور شما علما و اندیشمندان دنیای اسلام، از اقوام و مذاهب ایرانی تشکر کنم، اظهار داشت: در طول سالهای گذشته در ایران در سایه عمل به قرآن و اسلام شاهد وحدت، یگانگی، برادری و اخوت میان مسلمانان از سیستان و بلوچستان در شرق تا کرمانشاه و کردستان در غرب و میان اقوام و طوایف مختلف بودهایم. این نمونهای گویاست از این که اگر وحدت اسلامی داشته باشیم، امنیت هم به دنبال آن خواهد آمد و دانشگاه پربار و توسعه اقتصادی و اجتماعی حاصل آن خواهد بود.
وی اضافه کرد: در سایه این وحدت امروز سیستان و بلوچستان تبدیل به دروازه ملل میشود و چابهار تبدیل به مسیری میشود که ملتهای جنوب و شمال و شرق و غرب را به هم متصل میکند و این گواه آن است که ما مسلمانان باید مطابق توصیه قرآن راه وسط و اعتدال را برای تعامل با یکدیگر در پیش بگیریم.
وی اظهار داشت: اگر کشورهای دوست در منطقه با هم تعامل نمیکردند، امروز موصل، حلب و بوکمال هنوز آزاد نشده بود. اعتدال همان راهی است که در سایه آن، آرزوی بزرگ همه ما یعنی توسعه و تمدن نوین بزرگ اسلامی برابر آنچه امام راحل و مقام معظم رهبری و بالاتر از آن، قرآن و اسلام به ما توصیه میکنند در سایه وحدت به دست خواهد آمد.
پیش از آغاز سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، رئیس جمهوری از اثر هنری نفیس قرآنی هنرمند کشورمان سید علی اصغر موسویان که تمامی آیات و سورههای قرآن کریم را بر بدنه کشتی سفینه النجاه نگاشته است، رونمایی کرد.این اثر هنری که بدنه آن از جنس برنج و طلا است، قرار است سوم شعبان سالروز میلاد امام حسین(ع) به آستان مقدس سیدالشهدا(ع) اهدا شود.
روحانی در بازدید از این اثر هنری با تجلیل از تلاش هنرمندانه سید علی اصغر موسویان در خلق این اثر هنرمندانه، آن را کاری بزرگ و اثری عظیم برشمرد و خلق این گونه آثار هنری قرآنی را قابل تحسین دانست.
لزوم تشکیل صندوق مشترک موقوفات جهان اسلام
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در کشورهای اسلامی هزاران موقوفه وجود دارد که اگر صندوق مشترکی برای این امر تشکیل شود می توان بسیاری از دغدغههای معیشتی و فرهنگی جهان اسلام را برطرف کرد.
به گزارش ایرنا، آیت الله محسن اراکی چهارشنبه شب در نشست تخصصی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با مهمانان سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اظهار داشت: موقوفات بسیاری با نیات مختلف در کشورهای اسلامی وجود دارد که اگر صندوق مشترکی برای این موقوفات تشکیل شود می توانیم ثمرات این موقوفات را به عموم مسلمانان در تمامی کشورهای اسلامی تعمیم دهیم.
در ادامه این نشست، مدعوین کشورهای موریتانی، عراق، لبنان، نیجریه و بنگلادش مطالبی را پیرامون بهره مندی از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در حوزه وقف بیان کردند و خواستار انتقال این تجربیات به کشورهای متبوعشان شدند.
موقوفات، نماد تمدن و فرهنگ اسلامی است
رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه، درباره ضرورت تمدنسازی نوین اسلامی گفت: اگر بخواهیم در امت اسلامی به همراه دین زندگی کنیم، باید به مساجد توجه داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدی در مراسم افتتاحیه سیویکمین کنفرانس بینالمللیی وحدت اسلامی با اشاره به پیشینه ممتاز ما در تمدن و فرهنگ اسلامی افزود: نماد تمدن و فرهنگ اسلامی موقوفات است.
وی با اشاره به مسجدالنبی و مسجد کوفه که ازجمله موقوفات مسلمانان اند، بر نقش مهم این مساجد از صدر اسلام تأکید کرد و گفت: امام راحل(ره) در باره مسجد میفرمایند مساجد سنگر ما هستند و شما باید این سنگر را حفظ کنید.
ترس استکبار جهانی از بازگشت امت اسلامی به خویشتن
حجت الاسلام قپانچی، امامجمعه نجف اشرف، هم در دومین روز برگزاری سی و یکمین کنفرانس وحدت اسلامی در کمیسیون «نقش خود باوری مسلمانان و اتحادیههای تقریبنهاد در تشکیل تمدن نوین اسلامی» بر آغاز بازگشت امت اسلام به هویت خویش تأکید کرد و افزود: این همان چیزی است که کشورهای اسلامی را به وحشت انداخته است.
وی با بیان این که کشورهای عقبمانده اگر میخواهند به خود بازگردند، باید به کشورهای پیشرفته توجه داشته باشند، گفت: امت اسلام بازگشت به هویت خود را آغاز کرده و این همان چیزی است که کشورهای اسلامی را به وحشت انداخته است.
«نقش رسانه در فرهنگ و تمدن سازی اسلامی»، «هویت مشترک اسلامی و تمدن نوین اسلامی»، «تأملی بر ضرورت تمدن نوین اسلامی؛ فرصتها و چالشهای پیش رو»، «عوامل فراز و فرود تمدن نوین اسلامی»، «رهنمودهای قرآنی و روایی در ایجاد وحدت و تمدن نوین اسلامی» و «تبیین و بررسی نقش انقلاب اسلامی» از جمله مقالات مطرح شده در دومین روز کنفرانس وحدت اسلامی بود.
در طول برگزاری دو روزه کنفرانس ۸ کمیسیون تخصصی برگزار شد که شرکت کنندگان در این کمیسیونها نظرات خود را در رابطه با عنوان کنفرانس امسال و ابعاد مختلف آن ارائه دادهاند.
دکتر روحانی: مبارزه با تروریسم باید تا محو همه اشکالآن ادامه یابد