معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه گفت: یکی از بحثهای مهمی که اکوسیستم کارآفرینی ایران در آن ضعف دارد نبود سرمایهگذاری جسورانه (VC) است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، سورنا ستاری در نشستی که با حضور اعضا و نمایندگان شبکه انتقال و تبادل فناوری گروه D8، گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعه اسلامی یعنی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه) در پارک علمی و فناوری پردیس برگزار شد، اظهار کرد: تأمین مالی در کشور ما بیش از ۹۵ درصد از طریق وام است و بسیاری از مسئولان هم ایجاد شغل را کمک بلاعوض یا وام میبینند اما باید حرکتی ایجاد کرد که حداقل ۴۰ درصدتامین مالی کل کشور از طریق شرکتهای استارتاپی باشد.
ستاری این امر را مستلزم ایجاد زیرساختهای تازه دانست و گفت: اتفاقی که امروز در حوزه دانشبنیان در فرابورس افتاده همه را امیدوار کرده که این رکن بازار سرمایه به نمونهای بزرگ از یک بورس متشکل از شرکتهایی که نمود ملموس فیزیکی ندارند، تبدیل شود. همچنین در سویی دیگر شاهد این هستیم که ارزش سهام شرکتهای دانشبنیان پس از هشت ماه سه تا چهار برابر شده و تبدیل به پر سودترین سهمها در بازار سرمایه شده اند.
ستاری رشد حوزه ICTرا زمینهای برای رشد قابلقبول استارتاپهای این حوزه در ایران دانست و گفت: این شرکتها هفتهای ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد دارند قطعاً سرمایهگذاران هم خوشحال خواهند شد در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری بیان کرد:امروز بسیاری از سرمایهگذاران بزرگ به جای سیمان و فولاد روی استارتاپهای بزرگ سرمایهگذاری میکنند اطراف دانشگاههای بزرگ ما بسیاری ساختوسازهای خصوصی در حال شکلگیری برای شتاب دهنده ها است.رییس بنیاد ملی نخبگان ایران ابراز امیدواری کرد ایران در همکاری با سرمایهگذاران خارجی قدمهای موثرتری بردارد.
وی گفت: دلیل استقبال ما از سرمایهگذار خارجی پول آنها نیست بلکه یک اتفاق فرهنگی برای پیادهسازی اکوسیستم موردنظر است پول در ایران به وفور پیدا میشود، اگر درست زیستبوم شکل بگیرم همه مردم و سرمایهگذاران پول خود را در این راه خرج میکنند.
ستاری ادامه داد: بسیاری از سرمایهگذاران آرزوی خرید استارتاپها را دارند اما باید آنها را به این درک رساند که در قالب سرمایهگذاری جسورانه (VC) فعالیت کنند و بدانند که در این راه باید در چند استارتاپ سرمایهگذاری کرد تا شاید یکی از آنها به نتیجه برسد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری از طرف دولت اعلام آمادگی کرد تا زیرساختهایی که در چند سال اخیر ایجاد شده است و ایجاد خواهد شد را در اختیار سرمایهگذار خارجی بگذارند.
وی افزود: نقش ما چنین تسهیلگریهایی است، نه دخالت در بازار. ما باید زیرساختهای ارتباطی و فرهنگی را توسعه دهیم.
خبر دیگر اینکه معاون حقوقی و سازمان بورس گفت: اگر شرکت قسمتی از داراییاش را بعد از توقیف بفروشد و مشخص شود آن دارایی به قصد تاخیر انداختن ورشکستگی یا ارائه صورتهای مالی مخدوش فروخته شده، سازمان بورس ممکن است مدیران آن شرکت را مجرم بشناسد.
جعفر جمالی در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه اگر شرکتی داراییاش را که توقیف بوده بفروشد و از محل درآمد زیان انباشته خود را پوشش دهد، سازمان بورس در این مورد چه حکم حقوقی دارد؟ اظهار کرد: اگر شرکتی ورشکسته باشد و ورشکستگیاش را با انجام معاملات صوری به تاخیر بیندازد، مدیران آن ممکن است بر حسب اقداماتی که انجام دادهاند محکوم شوند.
وی ادامه داد: اگر سوال این باشد که آیا فروش دارایی ثابت و شناسایی درآمد تخلف یا جرم است؛ باید بگویم خیر. نفس این کار جرم نیست ولی استانداردهای حسابداری آن را به عنوان درآمد مستمر به حساب نمیآورد، چرا که این درآمد یک درآمد اتفاقی است و توجه سهامداران را به خود جلب میکند، یعنی سود ناشی از آن یک سود با کیفیت نیست.
معاون حقوقی سازمان بورس گفت: اگر مشخص شود زمانی که شرکت دارایی را فروخته، قبلش آن دارایی متوقف بوده و آن را به قصد تاخیر انداختن ورشکستگی یا به قصد فریب طلبکاران یا ارائه صورتهای مالی مخدوش فروخته باشد، سازمان بورس آن شرکت را به عنوان شرکتی که از ارائه درست اطلاعات به نهاد ناظر خودداری کرده، ممکن است مقصر بشناسد.
جمالی در پاسخ به اینکه آیا سازمان بورس در این مورد رأسا عمل و آن شرکت را به مراجع قضایی معرفی میکند؟ گفت: اگر آن شرکت از مقررات سازمان بورس یا قانون تجارت تخطی کرده باشد آن را به هیات رسیدگی به تخلفات فرا میخواند و آنجا موضوع را مورد بررسی قرار میدهد.
اگر اثبات شد که از استانداردهای حسابداری و مقررات سازمان عدول شده است و با عدم شفافیت به زیان بازار سرمایه یا ضرر سهامداران ناشی شده این موضوع اخلال در نظام مالی کشور است و علاوه بر اینکه این شرکت بابت تخلفات انضباطی محکوم میشود، به دادگاه هم معرفی خواهد شد.
گزارش دیگری حاکی است که در هفته گذشته تعداد ۲۷۳ میلیون سهم شرکت حملونقل بینالمللی خلیج فارس در حالی توسط سازمان خصوصی سازی در بورس اوراق بهادار عرضه شد که خریداران اقبالی به آن نشان ندادند.
ضرورت تقویت جایگاه دانشبنیان ها در بازار سرمایه