سرویس سیاسی – اجتماعی : رئیس جمهوری با بیان اینکه باید مردم درباره بودجه و موضوعات مختلف اظهار نظر کنند و غیر از این راهی برای جلوگیری از فساد وجود ندارد، گفت: اگر صدها دستگاه مبارزه با فساد درست کنیم، اگر دهها دادگاه با فساد مبارزه کنند، نمیتوانیم فساد را ریشهکن کنیم، مگر آنکه مردم به صورت شفاف ببینند ما چه میکنیم، باید در اتاق شیشهای برویم، نورافکن روی ما باشد و باید همه، ما را مشاهده کنند.
به گزارش خبرنگار اطلاعات دکتر روحانی دیروزدر اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفتها و راهکارهای رفع موانع تحقق شهروندی اظهار داشت: وظیفه ای مهمتر از اجرای قانون وجود ندارد و همه باید ذیل قانون فعالیت کنند تا حقوق شهروندی تحقق یابد.
رئیس جمهوری با اشاره به این که پیغمبر اسلام خود هم مجری، مبلغ و هم مفسر قانون بود و حتی ایشان هم بالاتر از قانون نیست، اظهار داشت: بنابراین هیچ مسئولی بالاتر از قانون نیست و همه باید مطیع قانون باشیم.وی هدف از تنظیم منشور حقوق شهروندی در آذر ماه پارسال را دستیابی افراد به حق مسلم خود دانست و با طرح این پرسشهاکه هدف از مبارزات در ۱۱۰ سال گذشته چه بود، مردم چرا در انتخابات شرکت می کنندو چرا نقد می کنند؟ گفت: مردم می خواهند به حق معنوی، مادی، اجتماعی و فردی خود دست یابند.
رئیس جمهوری در تشریح و تبیین حقوق شهروندی گفت: ملت ما از انقلاب مشروطه به این سو گفت که من نمیخواهم رعیت باشم و یک آقایی هم آن بالا به نام شاه باشد که فرمانروایی کند و من هم مجری فرمان او باشم. همه انقلاب و تلاش برای این بود که مردم بگویند ما رعیت نیستیم، ما شهروندیم، شاه نمیخواهیم بلکه قانون میخواهیم.
دسترسی به اطلاعات؛ مهمترین حق شهروندی
روحانی دسترسی به اطلاعات را از مهمترین حقوق شهروندی دانست و تصریح کرد: حق همه مردم است که بدانند چه تصمیماتی در هر وزارتخانه اتخاذ می شود و در این زمینه به دولت دستور دادم پیشنهاد هر وزارتخانه به هیات دولت را قبل از مشاهده رئیس جمهوری درسایت مربوطه منعکس کند.
وی اضافه کرد: همه مردم باید بدانند که به عنوان مثال وزارت اقتصاد ما چنین پیشنهادی به دولت داده ، هر چند ممکن است آن پیشنهاد دو ماه دیگر در دستور کار قرار بگیرد و در دولت هم ممکن است تغییراتی بکند .
رئیس جمهوری با تاکید بر این که ما مقامی بالاتر از خادمی و خدمتگزاری مردم نداریم و همه مردم ایران همانطور که امام فرمود ولینعمتان ما هستند و آمدهایم به آنها خدمت کنیم، افزود: مردم باید بر کار ما نظارت کنند.
روحانی از واکنشهای مردم نسبت به تنظیم بودجه ۹۷ ابراز خوشحالی کرد و اظهار داشت: وقتی بودجه به مجلس رفت از فردا در فضای مجازی، غوغایی به پا شد؛ چقدر زیبا! همه مردم به صحنه آمده اند، اظهارنظر و نقد میکنند. سازمان برنامه و بودجه، دولت و شخص رئیس جمهوری را نقد میکنند. دستشان درد نکند، دستشان را میبوسم .
دکتر روحانی خطاب به مردم گفت: باید خادم و نماینده خودتان را نقد کنید. مردم راجع به بودجه صحبت میکنند و میگویند فلان دستگاه چرا باید اینقدر پول بگیرد؟ چرا به فلان دستگاه فرهنگی اینقدر میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده است؟ اعتراض میکنند و میگویند چرا اینقدر زیاد؛ اهلاً و سهلاً همه چیز با مردم است .رئیس جمهوری تاکید کرد که حق با اکثریت مردم است و نه دولت و گفت: اگر نظر عمومی مردم این است که مثلا بودجه فلان دستگاه زیاد است، درست می گویند و باید بپذیریم.
دکتر روحانی از پشت تریبون به وزیر اقتصاد و خزانه دستور داد از سال آینده هر بودجه ای که به هر دستگاهی تخصیص میدهد یا پرداخت میکند، بلافاصله در سایت اعلام کند تا همه مردم بدانند و گفت: متاسفانه فهرست بلندبالایی از ۱۷ دستگاه مختلف وجود داشت که فقط پول از ما میگرفتند، اگر یک روز هم دیر میشد، اعتراض میکردند. بعد میپرسیدیم این پول را کجا صرف کردید، میگفتند به شما ربطی ندارد. رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: نمیخواهم گلایه کنم و بگویم بعضی از آن پولها را صرف تخریب دولت می کردند، چرا که به نظرم مهم نیست، اما این پولها کجا خرج شد و کجا رفت؟
رئیس جمهوری تصریح کرد: اگر بنا شد دستگاهی از خزانه یعنی از بیتالمال و جیب مردم پولی بگیرد ، باید گزارش بدهد و به مردم بگوید این پول را چه کرده است تا شفاف سازی شود.
دکتر روحانی با بیان این که باید مردم درباره بودجه و موضوعات مختلف اظهار نظر کنند ، گفت: باید در اتاق شیشهای برویم، نورافکنها را روشن کنیم و باید همه ما را مشاهده کنند.
خروج از فضای مجازی امکانپذیر نیست
رئیس جمهوری سپس با طرح این سئوال که مگر
میشود در دنیای امروز از فضای اینترنت خارج شد و بعد بگوییم میخواهیم اشتغالزایی کنیم، اظهار داشت: در مدت چهار و نیم ماه گذشته ، روزی نبوده که با ارگانها و دستگاههای مختلف در جلسات مختلف صحبت و بحث نکنم. هر روز ایرادی پیدا می کردند و تقاضای فیلتر شبکه ای را داشتند. میگفتم چرا؟ و ایرادی را پیدا کرده و پاسخ می دادند.آیا اگر یک راننده تخلف کرد، باید بزرگراهها را ببندیم؟ اگر قطار یک بار تصادف کرد آیا باید کل قطارها را جمع کنیم؟ این چه حرف و استدلالی است؟
دکتر روحانی با اشاره به این که در دنیای امروز ۷۰ درصد خدمات از طریق اینترنت و فضای مجازی انجام میگیرد، گفت: امروز حتی حل مسأله آب و بهرهوری از آب از طریق فضای اینترنتی امکانپذیرتر است. از طریق فضای اینترنتی با سنسورهایی که وجود دارد می توان از میزان رطوبت آگاه شد پس به طور خودکار شیر باز میشود و آب قطرهای وارد زمین میشود و وقتی رطوبت کافی شد،بسته میشود.
وی تاکید کرد: امروز دیگر نمیشود به دنیای ۵۰ سال پیش برگردیم. درست است که سن و جوانیمان برای ۵۰ سال پیش است، اما افکار ما باید در دنیای امروز باشد.
استفاده از فضای مجازی برای ایجاد شغل
رئیس جمهوری با بیان این که بزرگترین حق جوانان عزیز ما در این کشور اشتغال است، گفت: یکی از راههای ایجاد اشتغال، استفاده از فضای مجازی و اینترنت است. قرار ما این است که صدها هزار شغل در فناوری ارتباطات درست کنیم.
دکتر روحانی با بیان این که فضای مجازی هم مثل اتوبان خطرناک است ، اما با مراقبت و آموزش می توان خطرات را رفع کرد، افزود: باید به جوانان آموزش دهیم که اینجا اتوبان است، پیادهرو نیست که بخواهی در آن قدم بزنی. باید به راننده آموزش بدهیم که در اتوبان نمی شود دنده عقب حرکت کرد.
رئیس جمهوری یکی از مسئولیتهای بزرگ آموزش و پرورش در کلاسهای درس را آموزش به نوجوانها درباره فضای مجازی دانست و گفت: باید به آنان گفته شود که چه خطراتی در این راه وجود دارد. در خیابان باید برویم، بانک هم باید برویم، ممکن است دزدی هم بشود و جیب ما را بزنند. حالا به خاطر این که یک دزد در خیابان است، نباید از خانه خارج شویم؟ یا باید دزد را دستگیر کنیم یا باید حواسمان جمع باشد.
فضای امنیتی نمی خواهیم
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه ما فضای اینترنت امن و سالم و راحت و ارزان میخواهیم، تصریح کرد: اما در عین حال یک فضای امنیتی نمیخواهیم. نمی خواهیم برویم ببینیم در زندگی و امور خانوادگی مردم چه خبر است؟ دو تا دوست چه میکنند؟ کی به چه کسی و فلان فرد سیاسی یا حزب سیاسی چه پیامک زد و چی گفت؟ رها کنیم، دست برداریم و مردم را آزاد بگذاریم. نمیشود! آن دوره گذشت، والله گذشت، ول کنید .
رئیس جمهوری با بیان این که قبول کنیم مردم خودشان هم حساس هستند و با طرح این سئوال که آیا فکر میکنیم فقط ما دیندار هستیم ، گفت: مردم به دین، به اخلاق، به فرهنگ، به ایرانی بودن، مذاهب، به زبان و به لهجه خودشان احترام میگذارند. دوست دارند و میفهمند. فکر میکنیم عقل مطلق هستیم و نعوذ بالله مردم بیخبر. خیر اینطور نیست. مردم ، جوانها و دانشجوهای ما، یک قدم از ما جلوترند.
روحانی با تاکید بر این که بگذاریم فضای دانشگاه آزاد باشد،افزود: همینجا به آقای دکتر غلامی میگویم نباید دانشجوی ستارهدار داشته باشیم.
وی با بیان این موضوع که اگر کسی از ما کنتور آب میخواهد و میخواهد از آب استفاده کند، آیا از دین و مذهبش میپرسیم و میگوییم اول بیا این را پر کن که دین و مذهبت چیست، برای کدام گروه سیاسی هستی، نماز شب میخوانی یا نه وروزه و ماه رمضان و مستحبات را انجام میدهی؟ ، گفت: چه کار به کار مردم داری؟آب میخواهد، خب به او بدهید و پولش را بگیرید. مردم برق میخواهند، برق به او بدهید و پولش را بگیرید. چرا می پرسی میخواهی با این برق کتاب بخوانی یا خلاف مصالح ، نامهای بنویسی ؟ شما چکار به این کارها داری؟
طرف میخواهد در مقاطع لیسانس و فوقلیسانس تحصیل کند، چه کار داری به زندگیاش؟ میرویم از همسایه میپرسیم طرف میخواهد فوق لیسانس بخواند! حراست میرود از همسایه میپرسد که این جوان، جوان خوبی است؟ این که در خانهاش زندگی میکند، همسرش است؟ به شما چه ربطی دارد؟ این غلطها دیگر چیست؟
فضا را برای حقوق مردم باز کنیم
دکتر روحانی با تاکید بر این که باید فضا را برای حقوق مردم باز بگذاریم و البته اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت، اگر کسی جرمی انجام داد، آنجا دادگاه و دادستان هست، تصریح کرد: نباید در امور مردم و زندگی خصوصی شان تفحص کنیم .
وی با یادآوری فرمان ۸ مادهای امام (ره) افزود: امام(ره)
در آن سالی که گروهکها در ایران آن همه کشتار میکردند، فرمود اگر وارد خانه مردمی شدید، به عنوان اینکه این تروریست است و فهمیدید اشتباه است، بعد که رفتید آنجا آلات قمار و شراب دیدید، اگر بیایید نقل کنید باید تعزیر شوید .رئیس جمهوری اضافه کرد: در خانه خصوصی مردم بوده به تو چه؟ تو رفته بودی تروریست بگیری، فهمیدی اشتباه کردی، خداحافظ شما. بعد بگویید ما رفتیم تازه یک چیز بهتری پیدا کردیم. حالا بیا پرونده درست کن و طرف را دستگیر کن. مگر ما متخصص درست کردن پرونده برای مردم هستیم.دکتر روحانی اظهار داشت: ببینیم پیغمبر با مردم چگونه رفتار میکرد؟ والله پیغمبر با علم الهی و با استعداد بلند ذاتیاش، همه منافقها و کفار را میشناخت و میدانست، اما آیا به آنها متعرض میشد؟ به آنها میگفت شما در خانه چه کردی؟ به آنها میگفت دیشب چه اقدامی انجام میدادی؟ نمیگفت. اگر هم میخواست محاکمه کند، باز هم از علمش استفاده نمیکرد. والله پیغمبر شنود نمیگذاشت!
وی با تاکید بر عدم دخالت در زندگی خصوصی مردم ، گفت: موارد استفاده از شنود مشخص است. غیر از مواردی مانند تروریسم، جنایات سازمان یافته و توطئه علیه کل کشور، دیگر شنود نداریم و این مصوبه شورای عالی امنیت ملی است.روحانی به تمامی دستگاههای امنیتی از وزارت اطلاعات گرفته تا سپاه، نیروی انتظامی و چند دستگاه دیگر که گاهی از این کارها میکنند، اعلام کرد باید به قانون عمل شود و خود را نوکر و خادم مردم بدانند.
بودجه ۹۷ را رها نکنید
رئیس جمهوری از مردم ایران و از همه جوانان خواست مسأله بودجه ۹۷ را رها نکنند و گفت: ادامه دهید و ببینید در بودجه چه خبر است و این نورافکنها باید در همه ردیفها وارد شود. همه دستگاههایی که در سال ۹۷ بودجه میگیرند باید به مردم اعلام کنند که بودجه را کجا خرج کردند و این مسیر خوبی است که آغاز شده است.
دکتر روحانی گفت : به عنوان رئیس جمهوری سر پیمان خودم تا آخر خواهم بود و از شما مردم، جوانها، زنها، مردها، روستاییان، شهریها، فرهیختگان و هنرمندان هم میخواهم بر سر پیمان بمانید .وی با تاکید بر این که با هم کاری را شروع کردیم و باید با هم ادامه می دهیم، اظهار داشت: روحانی در تمامی ساعات دولت دوازدهم به شما، رأی، نظر، حمایت و انتقاد شما نیازمند است. شما باید پرسشگر باشید و وظیفه ما پاسخگویی است. ما باید پاسخ دهیم. بر سر پیمانمان، تا پای جان ایستادهایم و باید کشور را پیش ببریم.وی با اشاره به این که دهها مشکل پیشروی ماست، افزود: ولی اگر دست به دست هم دهیم، همه را حل خواهیم کرد. میتوانیم و ملت ما این قدرت را دارد.
به ترامپ دل نبندید
رئیس جمهوری در ادامه همچنین با بیان این که دو سال از برجام گذشته است و در این مدت چندین بار آمریکاییها خواستند این توافق را از بین ببرند، اما موفق نشدند، گفت: به اعتقاد من تا آخر هم کاری را از پیش نخواهند برد.
وی با بیان این که اگر هم کسی با برجام مخالف است به ترامپ دل نبندید که کاری برایتان نمیکند، تصریح کرد: برجام میماند و ما راه را ادامه میدهیم.
روحانی آرامش اقتصادی را هم به عنوان یک حق مهم شهروندی تلقی کرد که ادامه خواهد یافت، گفت: مردم بدانند بنای ما در تورم، مهار تورم و در رشد، رشد مثبت اقتصادی است. بنای دولت در مسأله سکه و ارز و بازار سرمایه، تعادل صحیح است. البته ممکن است مشکلی پیش بیاید که آن را با کمک شما و در کنار هم حل خواهیم کرد. رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم از فضای مجازی، فضای اینترنت و ارتباط مردم با دنیا حراست خواهد کرد، گفت: بعضیها که شبها تا صبح خواب می بینند، بدانند آن خوابها تعبیر نمیشود پس به خوابهای خودتان دل نبندید. فضای ارتباط مردم با جهان، حفظ خواهد شد، ما دنبال فیلتر کردن شبکههای اجتماعی نخواهیم بود. وزیر ارتباطات اینجا به مردم قول میدهد دستش روی دکمه فیلترینگ نرود.
دکتر روحانی در زمینه اشتغال زنان گفت: پارسال ۶۷ درصد اشتغال ما مربوط به زنان بوده است پس ما به عهدمان وفا کرده ایم در حالی که در دوره ای شاهد بودیم آمار اشتغال زنان منفی بود.رئیس جمهوری اظهار داشت: به تمام وزارتخانهها گفتهام، حداقل، دو جوان و حداقل یک خانم در سطح معاون یا مشاور منصوب کنند.وی با بیان این که بعضی مواقع میگوییم شرکتهای دولتی را خصوصی کردیم ادامه داد: اما واقعا چه کردیم؟ آن شرکت دولتی را میدهیم به بازنشستههای خودمان، این شد خصوصی! در تمامی کارهایی که به بخشهای مردمی واگذار میشود، باید حداقل ۵۰ درصد جوانها به کار گمارده شوند. دکتر روحانی ایجاد اشتغال را وظیفه دولت و از مولفههای حقوق شهروندی دانست و گفت: اگر حاملهای انرژی در بودجه ۹۷ گران شد پول آن صرفا برای اشتغال جوانان خواهد بود.در بودجه سال ۹۷، هیچ چیزی را گران نخواهیم کرد، مگر این که بگوییم این پول کجا صرف خواهد شد و اگر شما قبول داشتید آن کار را خواهیم کرد .رئیس جمهوری اعلام کرد قیمت بنزین و گازوییل از نصف قیمت جهانی بالاتر نخواهد بود.
۳۰۰هزار میلیارد تومان برای اشتغال
روحانی با بیان این که برای دولت دوازدهم، یک رقم بالایی را برای اشتغال مدنظر قرار دادیم، افزود: در طول ۴ سال آینده، رقمی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه و از بانکها و بخشی هم از دولت برای اشتغال در نظر گرفته شده است.
رئیس جمهوری با اشاره به این که محیط زیست هم حقوق شهروندی مردم است، اضافه کرد: در روزی داریم در تهران صحبت میکنیم که متأسفانه مدارس ما به دلیل آلودگی هوا تعطیل است. اینجا به وزیر صنعت ، وزیر نیرو ، وزیر نفت و مسئول محیط زیست میگویم، این مسئولیت سنگین ماست. صنعت ما باید درست شود. خودرو و نیروگاه و بنزین و گازوییل و وسایل گرمکننده منازل باید درست شود. همه باید دست به دست هم دهیم. در یک روزهایی هم خودرو شخصی استفاده نکنیم. راهی دیگری نداریم .
دکتر روحانی با بیان این که شما نگویید پس این دولت درموردهوای آلوده چه میکند؟ افزود: بگویید دنیا چه میکند؟ از ما بدتر دهلی است. از تهران بدتر هوای پکن و مکزیکوسیتی است. برخی شهرهای اروپایی مثل تهران است و آلودگی هوا به یک معضل جهانی تبدیل شده است که البته برای حل مشکل باید تلاش کنیم.
توجه به استاندارد شدن همه مشاغل
رئیس جمهوری تاکید کرد که مساله استاندارد شدن همه مشاغل را در دولت دوازدهم دنبال می کنیم و گفت: وزارتخانههای کار، صنعت، بهداشت و درمان، مؤسسه استاندارد و بقیه ارگانها توجه داشته باشند که هر کاری در این کشور باید استاندارد باشد. نمیشود کسی مجوز داشته باشد و به فرض پنجره غیراستاندارد بسازد.
وی با بیان این که تا سیمکشی استاندارد نشود، صدها پلاسکو خواهیم داشت و تا زمانی که کارگر و مدیر استاندارد نباشد، در پتروشیمی و پالایشگاه آتشسوزی وجود خواهد داشت، گفت:باید در آموزش فنی و حرفه ای در دبستان و دبیرستان و دانشگاه، آموزشهای ارائه شده استاندارد باشد.
رئیس جمهوری با تاکید بر این که حقوق شهروندی با نوشتن ، ابلاغ و پایش درست نمیشود، اظهار داشت: حقوق شهروندی باید به گفتمان و فرهنگ تبدیل شود. همه باید اجرای این حقوق را دنبال کنند، اگر در اداره حقوق شهروندی اجرا نمیشود همه اعتراض کنند و با فضای مجازی و موبایلها به میدان بیایند.
وی با بیان این که نمیشود همه بخواهند مداخله کنند، تاکید کرد: معیار ما قانون اساسی است. باید بر مبنای قانون اساسی عمل کنیم و اصل ۱۱۳ این قانون اساسی هم می گوید رئیس جمهوری مسئول اجرای قانون اساسی است.دکتر روحانی گفت: باید حقوق شهروندی را به عنوان یک مسئولیت مهم و سنگین دولت مدنظر قرار بدهیم و همه وزرا، معاونان، استانداران، دستگاهها و نهادهای عمومی به این نکته مهم توجه داشته باشند و هر شش ماه یک بار گزارش دقیق به رئیس جمهوری ارائه دهند و من رئیس جمهور موظفم سالی یک بار گزارش به ملت دهم. سال آینده به شما خواهم گفت که در این یک سال چه کردهایم و چه مشکلاتی پیش روی ماست و شما کجاها باید ما را یاری کنید تا مشکلات را حل کنیم.در این اجلاس دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی، معاون حقوقی رئیس جمهوری و وزیرانکار،
فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش و کشور و رئیس سازمان اداری و استخدامی عملکرد خود را درباره حقوق شهروندی ارائه کردند.شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: تدوین برنامههای منشور حقوق شهروندی در سه برنامه بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت تا پایان عمر دولت دوازدهم در دستور کار قرار گرفته است که این برنامهها شامل تدوین و پایش در همه دستگاههاست.
وی ادامه داد: تدوین و ظرفیتسازی برای اجرای حقوق شهروندی، تدوین دستورالعمل نحوه تعامل دولت با جامعه مدنی، تدوین کتب حقوق شهروندی به زبان ساده در سطح مختلف و تربیت مربیان برای آموزش حقوق شهروندی در مراکز آموزشی از جمله برنامههای آتی ما خواهد بود.
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیسجمهوری هماز تهیه لوایح چهارگانه برای حفظ حقوق شهروندی در معاونت حقوقی خبر داد و گفت: یکی از این لوایح، تهیه پیشنویس قانون نهاد ملی حقوق بشر و حقوق شهروندی است، این لایحه در دستور کار قرار گرفته است. لایحه دیگری که با حوادثی مانند پلاسکو بیارتباط نیست لایحه مسئولیت مدنی موسسات است. لایحه سوم پیشنویس شفافیت اقتصادی است که در آن تلاش شده امنیت گزارشدهندگان مفاسد اقتصادی حفظ شود و پاداشی هم برای آنها در نظر گرفته شود. همچنین لایحه چهارم لایحهای در باره تعارض منافع بخش خصوصی و دولت در زمانی است که دولت نیازمند همکاری با بخش خصوصی است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: بر اساس اجرای منشور حقوق شهروندی باید زبان گفتگویمان با مردم را از نیازمحوری به حقمحوری تغییر دهیم و هر شهروند باید بتواند حقوق خود را کسب کند.
علی ربیعی اظهار داشت: مقابله با قراردادهای سفید امضا و نگرانی از قراردادهای کار، تلاش برای تساوی حقوق و ایجاد حقوق شهروندی از بنیادیترین اموری است که در این دوره دنبال خواهیم کرد.
وزیر کار با بیان این که حقوق بهرهمندی از زندگی سالم را از طریق غربالگری دنبال میکنیم تا کودکان معلول کاهش یابند، گفت: این کار ۸۰ تا ۹۰ درصد در مناطق محروم صورت گرفته است. از سوی دیگر با ارائه وعدههای گرم غذایی در مهد کودکها به هزار روز نخست زندگی کودکان توجه کردیم تا در آینده زندگی بهتری داشته باشند.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ، تسهیل در تحقق حقوق شهروندی را از یک سو به آگاهی شهروندان و از سوی دیگر به بسترسازی دولت وابسته دانست و گفت: این رابطه دو سویه نقطه عطف حقوق شهروندی است.
سیدعباس صالحی در ارتباط با جایگاه حقوق شهروندی، اظهار داشت: در این وزارتخانه اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را در سامانهای پیگیری کردهایم و تاکنون بیش از ۱۰۰ دستگاه دولتی و غیردولتی در این سامانه به پاسخگویی پرداختهاند که این روند میتواند برای آینده نقطه عطفی باشد.
صالحی با بیان اینکه با الکترونیکی کردن سامانهها مراجعات مردمی را برای صرفه جویی وقت و هزینه آنها کاهش دادهایم، اظهار داشت: توجه به نشریات، مطبوعات و جشنوارههای فرهنگی را در دستور کار قرار دادهایم. همچنین تنفیذ مجموعههای فرهنگی به نهادهای فرهنگی از جمله دیگر اقدامات ما بوده است.
وی ادامه داد: تصویب لایحه حقوق مالکیت ادبی و هنری در دولت و پیگیری آن در مجلس و همچنین تصویب چند لایحه درچارچوب حقوق روزنامهنگاری و مطبوعات از جمله دیگر مواردی بود کهپیگیری کردهایم.
رونمایی از نرمافزار موبایلمحور دولت همراه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از رونمایی از نرمافزار موبایلمحور دولت همراه در آینده خبر داد و گفت: یکی دیگر از طرحهایی که برای کاهش آفات فضای مجازی در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد، طرح اینترنت کودکان است.
محمدجواد آذری جهرمی با بیان این که ارتباطات و فناوری اطلاعات ابزار موثر و اجتنابناپذیری برای نیل به اهداف مندرج در منشور حقوق شهروندی است، گفت: از جمله این موارد گردش آزاد اطلاعات، شفافسازی نظام اداری و برخورداری از عدالت اجتماعی است.
همچنین علاوه بر این موارد صیانت از حریم خانواده در فضای مجازی، حفظ حریم خصوصی کارمندان، اعتماد عمومی، شایسته سالاری و پرهیز از تبعیض جنسیتی در به کارگیری مدیران همواره سرلوحه وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس منشور حقوق شهروندی بوده است.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش هم با اشاره به اقداماتی که در مسیر تحقق منشور حقوق شهروندی در وزارتخانه متبوعش صورت گرفته است، از تهیه دروس مرتبط با حقوق شهروندی در پایههای اول و دوم متوسطه خبر داد.
وی از دیگر اقدامات موثر وزارت آموزش و پرورش در حوزه منشور حقوق شهروندی را تهیه دروس مرتبط با حقوق شهروندی با عناوینی مانند من حق دارم، حقوق شهروندی و …
در پایههای هفتم، هشتم، نهم و دهم متوسطه اول دانست و گفت: جذب ۸۰۰۰ مدرس خانواده در سطح کشور، آموزش معلمان منتخب در کارگاههای آموزشی، نظارت و ارزیابی حضور مشاور در محاکم قضایی قبل از صدور حکم برای جوانان و نوجوانان، استفاده صحیح از فضای مجازی و آشنایی با منشور حقوق شهروندی برای سطوح متوسطه دور دوم، ارتقاء و گسترش فعالیتهای آموزشی در کانونهای اصلاح و تربیت زندانها از دیگر اقدامات این وزارتخانه بوده است.
کاهش ۴۰ درصدی جرایم
وزیر کشور هم به کاهش ۱۴ درصدی جعل اسناد و مدارک و همچنین کاهش ۴۰ درصدی جرائم اشاره کردوگفت: وزارت کشور در حوزه سیاسی، اجتماعی، امنیتی و انتظامی مسئولیت زیادی را در حوزه منشور حقوق شهروندی داشته است.
رحمانی فضلیبا بیان این که در مسیر برنامههای این وزارتخانه ۵۵ مورد تاسیس و صدور پروانه احزاب و ۱۳۰ مورد کنگره سراسری اجرایی وجود داشته است، گفت: همچنین برای تجمعات فقط برای نمونه به مناسبت ۱۶ آذر، هزار مورد جلسات دانشجویی تشکیل شد که در قالب مناظره و پرسش و پاسخ بدون کنسل شدن برنامه انجام گرفت. برای سمنها لایحه نوشتیم، پیش از این دولت سمنها بیش از چهار سال در نوبت صدور مجوز بودند، همچنین به نسبت گذشته تعداد این سمنها به سه برابر رسیده است و اکنون بیش از ۴۰۰۰ سمن در حوزه آموزش فعال هستند. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور هم با بیان اینکه تا پایان دولت دوازدهم تمامی خدمات الکترونیکی میشود، گفت: به موجب الکترونیکی شدن خدمات، ارتباط مردم با کارکنان قطع میشود که این اقدام منجر به کاهش فساد و افزایش سلامت اداری خواهد شد. جمشید انصاری اظهار داشت: مصادیق دقیق حقوق شهروندی در نظام اداری تبیین شده است. دامنه شمول آن صرفا محدود به قوه مجریه نیست، بلکه شامل تمامی دستگاههای اجرایی که از بودجه کشور استفاده میکنند، میشود. این تصویبنامه ضمانت اجرایی مشخص دارد و بر اساس اختیارات هیات عالی نظارت، کسانی که در رعایت آن کوتاهی کنند بر اساس آن برایشان مجازاتهایی مشخص در نظر گرفته شده است. در پایان مراسم،رئیس جمهوری از کتاب” جستارهایی درباره حقوق شهروندی” رونمایی کرد.
در اولین اجلاس ملی رفع موانع تحقق شهروندی
دکتر روحانی: برای مبارزه با فساد همه باید در اتاق شیشهای باشیم