با ورود به سنین میانسالی یکی از اولین اعضای بدن که دچار مشکل میشوند پاها هستند.حتما سالمندان و حتی میانسالان زیادی را اطرافتان دیدهاید که دچار درد پا هستند.
از دهه ۵۰ سالگی به بعد، ابتلا به بیماریها و مشکلات پا میتواند فعالیتهای ما را مختل کند و حتی بعضی از افراد را زمینگیر کند؛ پینه پا، فاسئیت پلانتار(Plantar fasciitis)، انگشت چکشی، عفونتهای پا و نوروپاتی ناشی از بیماری دیابت. اما میتوانیم تا حدودی از بروز این مشکل جلوگیری کنیم و همچنان پاهای سالمی داشته باشیم.
اگر سنتان از ۵۰ سالگی گذشته است و اضافه وزن دارید باید وزنتان را کم کنید. این کار، بار اضافی را از روی پاها و زانوها برمیدارد.
خرید کفشهای استاندارد و مرغوب هم در سلامت پاهایتان مؤثر است. هرچه محافظت بیشتری از پاها انجام بگیرد و هرچه پاها راحتتر باشند، برای آنها بهتر است.
یادتان باشد با افزایش سن پاها درازتر و پهنتر میشوند پس کفشتان را با دقت بیشتری انتخاب کنید و اصرار به گرفتن کفش با شماره کفشهای قدیمیتان
نداشته باشید.
چون پوشیدن کفشهای نامناسب مهمترین عامل پادرد است. آمارها نشان میدهند که بخش قابل توجهی از زنان همراه با افزایش سن، مشکلاتی مانند ضعیف شدن قابلیت ارتجاعی در تاندون و رباطهای پاها را تجربه میکنند.
به همین دلیل، دکتر نانسی کاپلان (پادیاتریست) میگوید که همه افراد بعد از ۵۰ سالگی (خصوصاً زنان) باید نوع کفشهای خودشان را عوض کنند.
باید برنامه ورزش روزانه و منظمی داشته باشید چون فعالیتهای ورزشی کمفشار و متناسب سلامت پا را هم تضمین میکنند. تمیز نگه داشتن پاها و حفظ خشکی آنها واقعا برای حفظ سلامتیشان مهم است.
code