تاسیس شرکت‌های حمل و نقل ریلی در سیستان و بلوچستان توجیه اقتصادی دارد
زاهدان ـ خبرنگار اطلاعات: تأسیس شرکت‌های حمل و نقل ریلی در سیستان و بلوچستان توجیه اقتصادی دارد و سبب برگشت سرمایه می‌شود.
مدیر کل راه آهن شرق در نشست خبری با گرامیداشت هفته حمل و نقل گفت: میزان صادرات کالا از طریق خط ریلی زاهدان ـ کویته در ۱۰۰ روزه اخیر ۱۰هزار و ۵ تن بوده که در مقایسه با ۳۶۰۶ تن مدت مشابه پارسال افزایش قابل توجهی نشان می‌دهد.
مجید ارجونی افزود: در این مدت میزان ترانزیت کالا از زاهدان به کویته پاکستان ۱۳۵۷ تن بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش مطلق داشته است.
به گفته وی سیمان، قیر، گوگرد، گل سرخ و فوتس اویل عمده کالاهای صادراتی این خط ریلی به پاکستان است.
مدیر کل راه آهن جنوب‌شرق اعلام کرد: میزان تخلیه بارهای داخلی در این مدت ۶۴هزار و ۳۶۴تن بوده که نسبت به ۱۷هزار و ۳۲تن پارسال رشد ۲۷۸درصدی را نشان می‌دهد.
ارجونی گفت: در این مدت ۵۱هزار و ۲۳۰مسافر نیز از طریق خطوط ریلی راه آهن جنوب شرق جابه‌جا شدند که نسبت به ۴۱هزار و ۱۳۹ مسافر پارسال رشد ۳۵درصدی داشته است.
وی افزود: ۱۳۰۶ دستگاه خودرو در این مدت از طریق ناوگان حمل و نقل ریلی راه آهن جنوب شرق به مقصد تهران و اصفهان جابه‌جا شد که نسبت به جابه‌جایی ۱۰۵۰دستگاه خودرو مدت مشابه پارسال رشد ۲۴درصدی را نشان می‌دهد.
او افزود: همچنین در این مدت ۵۴ واگن توشه مسافر در خط ریلی زاهدان ـ تهران اعزام شده که نسبت به ۳۳ واگن پارسال ۶۴درصد رشد داشته است.
ارجونی با اشاره به تأکید رئیس جمهوری مبنی بر تمام پروژه‌ راه آهن زاهدان ـ چابهار تا پایان دولت دوازدهم گفت: زیرساخت‌های اداره کل راه آهن جنوب شرق به منظور تسهیل امور مسافری و حمل بار در حال تکمیل است.
وی افزود: پروژه‌هایی مانند آشیانه کایر و با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، نصب خط آشیانه کایرو با پیشرفت ۷۰درصدی با اعتبار ۱۰میلیارد ریال، اجرای تقاطع همسطح و غیرهمسطح زیباشهر و مهرشهر با اعتبار ۶۰میلیارد ریال با مشارکت دیگر دستگاه‌های دست اندرکار، تثبیت ماسه‌های روان، طرح توسعه و محوطه‌سازی ایستگاه
راه آهن زاهدان و طح تفکیک ایستگاه مسافری از جمله طرح‌های در دست اجرای این اداره کل است.
ارجونی با اشاره به تعویض خط ریلی زاهدان ـ میرجاوه یادآور شد: تعویض این خط ریلی به علت غیراستاندارد و عریض بودن در مقایسه با دیگر خطوط ریلی داخلی نیازمند۲۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.
به گفته وی در خط ریلی زاهدان ـ میرجاوه به دلیل عریض بودن آن، امکان ورود قطارهای ایرانی وجود ندارد لذا باید تعویض و یا اصلاح شود.
او افزود: اداره کل راه آهن جنوب شرق کشور برای تسریع در حمل کالا به پاکستان از طریق ناوگان حمل و نقل ریلی، اجرای ۲ طرح را در شهرستان میرجاوه مدنظر دارد.
وی گفت: طرح نخست، ساخت خط نرمال در کنار خط فعلی زاهدان ـ میرجاوه است که اجرای آن به ۲۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و اختصاص این اعتبار در حال پیگیری است.
مدیر کل راه آهن جنوب شرق در پایان از اختصاص ۳۰ میلیارد ریال برای تثبیت ماسه‌های روان در محدوده ریلی شوره‌گز در مسیر زاهدان ـ کرمان خبر داد.

نسخه مناسب چاپ