نوت پتیا (NotPetya ) ـباج افزار نوت پتیا که به عنوان یک نسخه به روزرسانی شده نرم افزار مالیاتی در اوکراین آغاز به کار کرد، تا کنون هزاران هزار رایانه را در صدها کشور مورد تهاجم قرار داده است. این باج افزار نوعی دیگر از بدافزار پتیا (Petya) است.
واناکرای (WannaCry ) ـ به طور قطع می توان گفت که باج افزار و بدافزار واناکرای از مهلک ترین حملات سایبری در طول تاریخ کشورهای جهان به شمار می رود. باج افزار واناکرای WannaCry با استفاده از حفره های امنیتی که در ویندوز وجود دارد، فایل های کاربران را رمزگذاری کرده و برای جلوگیری از حذف داده ها، ۳۰۰ دلار به صورت بیت کوین طلب می کند.
لاکی (Locky ) ـ بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی مؤسسه Proofpoint، بدافزار لاکی در فهرست خطرناک ترین بدافزارها در حملات سایبری در جایگاه سوم قرار گرفته است. بد افزار لاکی در سال گذشته میلادی ۲۰۱۶ جز پر کاربردترین بدافزارهایی بود که مقصر شماره نخست حملات سایبری در این سال به شمار می رفت. این بدافزار، انواع مختلفی به نام های Diabloو Lukitus دارد.کرایسیس (CrySis ) ـاین بدافزار در کشورهایی نظیر نیوزلند و استرالیا بیشترین آمار حملا سایبری را به نام خود ثبت کرده است و در فهرست مهلک ترین بدافزارها در جهان، در رتبه چهارم جدول جای گرفته است.نِموکُد (Nemucod ) ـ بدافزار نموکد از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون فعالیت خود را در زمینه سرقت اطلاعات در فضای سایبری آغاز کرد. نموکد نخست در قالب یک ایمیل فیشینگ به رایانه های بسیاری از کاربران در جهان حمله کرده و اطلاعات محرمانه ذخیره شده آن ها را به سرقت برد.جاف (Jaff ) ـ
باجافزار جاف که در ماه مه سال جاری میلادی ۲۰۱۷ آغاز بکار کرد، شباهت بسیاری به باج افزار لاکی (Locky) دارد و از طریق ارسال ایمیل های اسپم به رایانه های قربانیان در سراسر جهان حمله کرده و به ازای بازگرداندن اطلاعات آن ها پول الکترونیکی بیت کوین با مبالغ هنگفتی درخواست می کرده است.اسپورا (Spora ) ـ باج افزار اسپورا (Spora) نیز در فهرست خطرناک ترین حملات سایبری در جایگاه هفتم جای گرفته است و از طریق ارسال پیام برای به روزرسانی مرورگر گوگل کروم، به رایانه های کاربران حمله می کرده و اطلاعات و پول های آن ها را به سرقت می برده است.
کربر (Cerber ) ـاین بدافزار از سایر باج افزارها به عنوان یک پلتفرم برای اخاذی پول و سرقت اطلاعات سوءاستفاده میکرده و بدین ترتیب پول بسیاری را به جیب میزده است.کریپتومیکس ( Cryptomix) ـبر اساس گزارشهای منتشر شده، باج افزار کریپتومیکس یکی از باج افزارهای معدودی است که برای اخاذی و انتقال وجه دارای درگاه اینترنتی مخصوص خود نیست و قربانیان در قبال دریافت و احیای اطلاعات و فایل های رایانه خود، برای ارسال پول الکترونیکی یا بیت کوین باید تا زمانی که مجرمان سایبری دستورات انتقال وجه را برایشان با ایمیل بفرستند، صبر کنند.
جیگسا (Jigsaw ) ـ باج افزار جیگسا که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ رصد شد، به صورت یک تصویر آلوده داخل ایمیل های اسپم به کاربران ارسال می شود و در صورتی که قربانیان روی آن کلیک کنند، باج افزار مذکور فعال شده و تمامی فایل ها و اطلاعات ذخیره شده در رایانه را رمزنگاری می کند. پس از آن پیغامی به کاربران ارسال می شود و از آن ها در قبال بازگرداندن و احیای اطلاعات شان، ۱۵۰ دلار درخواست می کند.
code