جابه‌جایی ۱۶ میلیون تن کالا و ۷ میلیون مسافر در آذربایجان‌شرقی
تبریز – خبرنگار اطلاعات: آذر بایجان شرقی در حوزه حمل و نقل جزو پنج استان برتر کشور به شمار می آید.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی در نشست خبری به مناسبت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری یاد آورشد : حمل و نقل ارزش افزوده تولید می‌کند که به تبع آن شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود.منوچهر سلمان‌زاده با اشاره به این که آذربایجان‌شرقی دارای ۲۵۸ شرکت حمل و نقل داخلی، ۵۶ شرکت حمل و نقل بین‌المللی و ۱۱۰ شرکت مسافرتی است، اعلام کرد : پارسال ۱۶ میلیون تن کالا و ۷ میلیون نفر مسافر در استان جابه‌جا شد.
وی رویکرد اصلی سازمان حمل و نقل را ایمنی دانست وگفت‌: فقط ۲درصد آمار تصادفات منجر به فوت مربوط به حوزه حمل و نقل عمومی است. اوافزود: در این سازمان رانندگان پس از گذراندن آموزش‌های لازم و معاینات پزشکی می‌تواند کارت هوشمند گرفته وفعالیت خود را شروع کنند.مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی با اعلام این که تمامی ناوگان‌ها از نظر معاینه فنی کنترل می‌شود و از سیستم آی.تی برخوردارند‌، گفت : تمامی سیستم‌های مرتبط با حمل و نقل اعم از برنامه و سی‌.ام. ای برخط بوده و به صورت سیستمی خودروها را کنترل می‌کنند.
سلمان‌زاده با اشاره به
بهره گیری از سامانه‌های کنترل سرعت سنج جاده‌ای، افزود : در حال حاضر آذربایجان‌شرقی ۳۱
دوربین سرعت سنج دارد ونصب ۲۸ دوربین دیگر در حال نهایی شدن است. همچنین محل نصب ۴۰ دوربین جانمایی شده که وارد چرخه خواهد شد.
وی همچنین از نصب سیستم‌های تردد شمار در ۸۰ محور استان نصب خبر داد وگفت: این سیستم‌ها به روز بوده ودر هر لحظه که بخواهیم آمار تردد جمع‌آوری شده و می توان آنها رادر محور هااز یکدیگر تفکیک کرد. او. تاکید کرد: سازمان حمل و نقل جاده‌ای می‌تواند تمامی ترافیک جاده‌ای را پایش کند واطلاعات را در اختیار پلیس قرار دهد . وی با اشاره به این که دوربین‌ها علاوه بر تردد شمار، توانایی نظارت بر تصویری رانیز دارد ،گفت : از این دوربین‌ ها می‌توان به صورت کاربرد امنیتی هم استفاده کرد و البته هواشناسی و هلال احمر نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذر بایجان شرقی یاد آورشد : با توجه به این که ۵۰ درصد تصادفات منجر به فوت در ۳۰ کیلومتری مسیرهای منتهی به شهرها اتفاق می‌افتد، از این رو باید کنترل روی این مسیرها انجام گیرد.
او در ادامه از فعالیت ۳۱ مجتمع خدمات رفاهی در استان خبر داد و افزود : در این بخش آمادگی برای جذب سرمایه‌گذاران وجود دارد .
سلمان‌زاده همچنین یاد آورشد :
در مبلمان جاده‌ای هرگونه ساخت وساز در طول جاده‌ای ممنوع بوده مگر این که در قالب مجتمع‌های خدمات شهری باشد. به گفته وی ۱۰ نوع مجتمع بعد از حریم‌ها می‌توان ساخت که جایگاه سوخت یکی از آنها است. او با اعلام این که سن ناوگان
آذر بایجان شرقی از متوسط کشوری بالا تر است ، گفت: وظیفه دولت نوسازی نیست ولی بستر برای نوسازی را فراهم می‌آورد به طوری که ۳۰۰ دستگاه نوسازی در استان انجام شده و در بخش باری عمر ناوگان از۲۴ سال به ۱۹ر۷۹ سال رسیده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذر بایجان شرقی با اشاره به این که نرخ سود تسهیلات بانکی به صنایع مختلف ۱۸ درصد است، اعلام کرد: دولت از محل بهینه‌سازی مصرف سوخت و ردیف بودجه سازمان ۹ درصد به صورت بلاعوض برای نوسازی تخصیص داده است.وی مشکل اصلی حمل و نقل جاده‌ای
آذر بایجان شرقی را ماشین‌های فرسوده دانست وگفت : ما با یک سری شرکت‌های واردکننده از جمله ماموت، سایپا و آزهاتیکس، قرارداد بستیم تا تعداد خودروهای بی‌کیفیت را کاهش دهیم‌. سلمان‌زاده با اشاره به وجود۲۳ هزار و ۳۲۳ دستگاه خودرو مجوزدار در حوزه بار، اعلام کرد : تعداد ناوگان بین ۲۵ تا ۴۵ سال ،۸۲۱۰دستگاه و بالای ۵۰ سال ۱۹۴ دستگاه است. او همچنین راهداری آذربایجان‌شرقی را جزو سخت‌ترین راهداری‌های کشور دانست وگفت : گستردگی راه استان ۱۴ هزار کیلومتر است و شاید به نظر برسد که هزینه ساخت یک جاده سنگین‌تر است در حالی که یک بار جاده ساخته می‌شود و مهم نگهداری آن برای سالیان طولانی است که این وظیفه بر عهده ما است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذر بایجان شرقی با اشاره به این که راهداری استان با مشکل تصادفات، بارش و یخبندان و کمبود نیرو روبرو است ، افزود : تعداد ماشین‌آلات راهداری استان ۶۲۰ دستگاه است وتمهیدات لازم برای زمستان اندیشیده شده است.

نسخه مناسب چاپ