دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خانواده شهید خوش لفظ
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: زندگی، خاطرات و کتاب های به جا مانده از شهید علی خوش لفظ نه فقط برای مسئولان بلکه برای همه ملت ایران خط راهنما و چراغ راه است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی پنجشنبه در دیدار با خانواده شهید علی خوش لفظ اظهار کرد: انقلاب اسلامی مدیون شهدایی همچون شهید خوش لفظ است.
وی گفت: شهید خوش لفظ اگر چه در ظاهر بین ما نیست، اما تبدیل به حامی قوی تر برای ایران اسلامی شده است. صالحی افزود: شهید خوش لفظ همیشه در بین مردم ایران زنده است و یاد او موجب انگیزه و اعتماد به نفس می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: این شهید همواره بر عهد و پیمان خود با هم رزمانش وفادار و زینب وار پرچم مظلومیت و معصومیت شهدا را برافراشته بود.
صالحی از شهید خوش لفظ به عنوان مجموعه ای از صفات نیک یاد کرد و گفت: این شهید نه فقط خوش بیان، بلکه خوش قلم، خوش مرام، خوش عقیده و خوش معنا بود.
علی خوش لفظ جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس و اهل همدان بود که پس از تحمل سال ها رنج جانبازی در یکم دی به درجه رفیع شهادت رسید.
«وقتی مهتاب گم شد» عنوان کتاب خاطرات این شهید است که پیشتر مورد عنایت رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفته بود.
هنر دستوری نیست، همدلی می‌خواهد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با مدیران خانه‌های سینما، موسیقی و تئا‌تر تاکید کرد همکاری دولت و اصحاب فرهنگ و هنر برای رسیدن به اهداف دیپلماسی فرهنگی ضروری است.
به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در دیدار با مدیران عامل خانه‌های سینما، موسیقی و تئا‌تر با تاکید بر ضرورت تعامل و همکاری بین دولت و اصحاب فرهنگ و هنر برای رسیدن به اهداف دیپلماسی فرهنگی، گفت: همه مسایل مرتبط با فرهنگ و هنر باید با همکاری یکدیگر رفع شود. مزیت نسبی ایران، فرهنگ، هنر و تمدن آن است و باید از ظرفیت‌های آن در داخل و خارج از کشور بهره بگیریم. البته در این زمینه بین آن‌چه وجود دارد و آن‌چه که شایسته آن هستیم، فاصله وجود دارد.
صالحی در عین حال تصریح کرد: برای عبور از این فاصله نیاز به همکاری دولت و اصحاب فرهنگ و هنر داریم و دغدغه‌های مشترکی در این زمینه وجود دارد. کار فرهنگ و هنر کار دستوری، بخشنامه‌ای و آیین‌نامه‌ای نیست بلکه مسیری است که نیاز به همدلی و همذاتی وجودی خاص دارد. برای پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری کشور نیز نیاز به رویکرد تعامل نهادهای مدنی و صنفی داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به محورهای مسایل فرهنگی و هنری ادامه داد: اقتصاد فرهنگ و هنر یکی از محورهای اصلی در این زمینه است که هم در حوزه زیرساختی و هم در حوزه رفاهی باید مورد توجه قرار گیرد. در هر دو حوزه مشکلاتی وجود دارد که برای رفع آن‌ها باید تدابیری اندیشید.او افزود: تعامل با بخش‌های بیرونی حوزه فرهنگ و هنر در زمینه اعتمادسازی و استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها محور دیگر در حوزه فرهنگ و هنر است که توجه به آن ضروری است.
صالحی ارتقای نهادهای مدنی حوزه صنوف فرهنگ و هنر را محور دیگر برشمرد و گفت: این ارتقا منجر به مقتدر شدن نهادهای مدنی می‌شود و کاهش تصدی‌گری دولت را در پی خواهد داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تبیین شیوه تعامل نهادهای مدنی و دولتی محور چهارم در حوزه فرهنگ و هنر است. ما باید به سرعت گفتگو کنیم و صنوف در این مسیر کمک کنند تا اعتمادسازی‌های پایدار شکل بگیرد. نهادهای دولتی در حال تغییر هستند اما آنچه که اعتماد پایدار ایجاد می‌کند این است که نهادهای مدیریتی کشور به اصحاب فرهنگ و هنر و صنوف مرتبط به این حوزه اعتماد کنند.
عضو کابینه دوازدهم با تاکید بر عنصر اعتمادسازی ادامه داد: حرکت براساس نگاه تعاملی و اعتمادسازی و ظرفیت سازی در فضای فرهنگ و هنر باعث می‌شود تا با نهاد‌ها و وزارتخانه‌های مختلف خط ارتباطی و تعاملی ایجاد کنیم. در حوزه ظرفیت‌های بیرونی هم اصناف سینما، تئا‌تر و موسیقی و معاونان وزارتخانه به دنبال این باشند که در زمینه اعتمادافزایی با چه نهادهایی می‌توان خط ارتباطی ایجاد کرد و آن را سرعت بخشید.
صالحی با تاکید بر ضرورت وجود نقشه راه براساس اولویت‌ها در بخش‌های زیرساختی و فوری ادامه داد: تعامل و اقتصاد فرهنگ و هنر را با این نگاه پیش ببریم. اصناف در این زمینه اگر فراگیری بیشتری داشته باشند کار دولت نیز راحت‌تر می‌شود و با نگاه همگرایانه‌تر می‌توانیم حرکت کنیم.
او در پایان گفت: با رفع نواقص در نقطه‌های تعاملی دریچه‌هایی گشوده می‌شود. نگاه دولت نیز واگذاری امور به اصناف مرتبط است که موجب کاهش تصدی‌گری دولت و افزایش و گستردگی اصناف می‌شود.

نسخه مناسب چاپ