نوبخت: با احداث و نوسازی ۱۰۰ هزار خانه ۶۰ هزار شغل ایجاد می‌کنیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ایجاد اشتغال یک وظیفه است، گفت: پیش بینی می‌کنیم سال آینده حدود ۸۳۰ هزار نفر وارد بازار کار شوند که از این تعداد ۷۰ درصد آنها را تحصیلکرده ها تشکیل می دهند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدباقر نوبخت در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال آینده باید حرفی برای گفتن داشته باشیم و این در حالی است که در لایحه بودجه سال ۹۷ همچنان بحث خروج از رکود را هم دنبال می کنیم، افزود: در لایحه بودجه سال آینده فصل قابل توجهی برای ایجاد فرصت شغلی در حد توان قانون برنامه و نیاز کشور دیده شده است.به طوری که در سال ۹۵ موفق به ایجاد ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار فرصت شغلی شده بودیم اما سال آینده باید کاری کرد تا ۸۳۰ هزار نفر وارد بازار شوند.
وی ادامه داد: برای گشایش درفضای اقتصادی و عمومی کشور و ورود سرمایه گذاران خارجی به داخل در حد توان تلاش کردیم و هنوز هم کوشش خواهیم کرد. ما باید بتوانیم علاوه بر ایجاد یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی جدید، حدود ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته باشیم تا برای جوانان کشور فرصت های شغلی مورد نیاز را فراهم کنیم؛ هدف ما توزیع این رقم میان بیکاران نیست بلکه تلاش دولت در جهت ایجاد شغل مولد است. این رقم قرار است در شش حوزه سرمایه گذاری شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به وجود بافت های فرسوده گفت: این بافت ها در تهران و سایر استان ها شناسایی شده است. در تهران حدود ۱۰۰ هزار واحد از ۲۷۰ محله را در برنامه بازسازی قرار داده ایم. دولت هم پذیرفته است ۶۰ درصد هزینه های این تعداد واحد مسکونی را به صورت تسهیلات با نرخ ۹ درصد در اختیار متقاضیان قرار دهد. همچنین دولت متعهد شده است هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای گشایش معابر و زیرساخت های این واحدهای مسکونی تامین مالی کند. شهرداری هم قول داده تا عوارض و مالیات ها را در سهل ترین شرایط قرار دهد.
وی گفت: ۲۵۰۰ میلیارد تومان از ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده هم برای ایجاد حدود ۲۴۰ هزار فرصت شغلی برای جوانان صرف می شود. در ضمن ایجاد ۶۰ هزار شغل هم با احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی ارزان قیمت برای شهرها و نوسازی ۵۰ هزار واحد روستایی در نظر گرفته ایم.
نامبرده با اظهار اینکه دومین اقدام دولت برای ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی در کشور مربوط به ناوگان حمل و نقل یا نوسازی بخش حمل و نقل درون شهری و برون شهری است، ادامه داد: برای سال آینده در راه کاهش آلودگی هوای تهران تصمیم گرفته شده است که یکهزار دستگاه واگن مترو در اختیار شهرداری قرار گیرد تا ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس فرسوده از دور خارج شود. وی گفت: بخشی از سرمایه گذاری ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی هم برای خریداری ۳۰۰۰ دستگاه تاکسی سواری و ون است که در این خصوص ۲۰ هزار دستگاه وانت فرسوده از رده خارج می شود و ۵۰ هزار دستگاه موتور سیکلت بنزینی هم با موتورهای برقی جایگزین خواهد شد.
نوبخت افزود: همچنین حدود یک میلیون و ۳۷۶ هزار تن از آلاینده های شهری کاهش می یابد و ۴۸۰ میلیون دلار هم با خروج ناوگان فرسوده ای که بنزین زیاد مصرف می کنند، صرفه جویی خواهد شد؛ اگر طرح های ما عملیاتی و اجرایی شود این تغییرات حدود ۲۲ هزار و ۴۰۰ شغل در بخش درون شهری و ۲ هزار و ۷۰۰ شغل هم برای حمل و نقل برون شهری ایجاد خواهد کرد.در عین حال ۱۰ هزار دستگاه کامیون هم جایگزین خواهد شد.
وی افزود: دولت نمی تواند نسبت به کسبه و کارمندان رفتار ناشایستی داشته باشد. اگر قرار باشد نسبت مالیات به Gdpرا افزایش دهیم نباید به عده کمی که مالیات می دهند، فشار بیاوریم بلکه باید کسانی را که فرار مالیاتی دارند، شناسایی کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: ما در حال حرکت به سمتی هستیم که علاوه بر سرمایه گذاری ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در بخش های گوناگون، ۱۲۶ هزار میلیارد تومان هم طرح های عمرانی برای سال آینده در نظر گرفته ایم؛ این درحالی است که کل بودجه طرح های عمرانی ۶۰ هزار میلیارد تومان است.
وی گفت: پارسال ۱۷ هزار میلیارد تومان به بنگاه های کوچک و متوسط از طریق ستاد تسهیل در استان ها وام دادیم . آثار این کار و سرمایه گذاری ۴۲ هزار میلیارد تومانی ما رشد مثبت ۷ درصدی تولید کشور آن هم در دو فصل متوالی است که در این زمینه می توان نتیجه گرفت با رشد بودجه و سرمایه گذاری در سال ۹۷ با رشد بیشتری روبرو خواهیم بود.
نوبخت درباره مسکن مهر گفت: برای اینکه ساخت این مسکن ها ارزان تمام شود یا توان متقاضیان افزایش یابد، پارسال دو کار انجام دادیم. یکی اینکه سقف تسهیلات را افزایش دادیم و دوم اینکه ۱۰۰۰ میلیارد تومان از سهم مردم را دولت تقبل کرد و با جدیتی که همکاران ما در وزارت راه دنبال می کنند می توان گفت که در آینده بسیار نزدیک بحث مسکن مهر را جمع خواهیم کرد.
وی درباره موضوع تنظیم بازار افزود: تا زمانی که وزارت بازرگانی شکل بگیرد، ستاد تنظیم بازار با همکاری نهادهای غیر دولتی با پیگیری آقای شریعتمداری وزیر صنعت و معاون اول رئیس جمهوری به بازار کشور رسیدگی خواهند داشت. رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد حذف برخی از فهرست یارانه بگیران گفت: آن کس که دارا هست نگران ۴۵ هزار تومان یارانه نیست،اما آنهایی که نیازمند یارانه هستند از شایعات بی اساس در مورد قطع یارانه ها می ترسند. همانطور که دولت تا بحال یارانه افراد نیازمند را قطع نکرده است، در صورت شناسایی نیازمندان واقعی حتی به تعداد یارانه بگیران اضافه هم می کنیم. چنانکه بنا به وعده های داده شده یارانه نیازمندان و افراد تحت پوشش را سه چهار برابر کرده ایم.
وی افزود: برای خانوار یک نفره ۱۹۳ هزار تومان، خانوار پنج نفره ۷۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت می شود و برای سال آینده هم در نظر داریم افرادی که نیاز به یارانه ندارند را شناسایی کنیم و سهم شان را به کسانی که درآمدشان با خط مستمری فاصله دارد، بدهیم.
نوبخت درباره حفظ و تقویت قدرت خرید قشر متوسط جامعه گفت: مطابق گذشته به اندازه نرخ تورم تلاش می کنیم حقوق کارکنان شاغل و بازنشسته را اضافه کنیم و درکنار آن با هر گونه افزایش قیمت ها هم مقابله می کنیم تا به کارمندان فشاری وارد نشود.
از سوی دیگر معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری دربرنامه تیتر امشب گفت:
با ابلاغ دستورالعمل اجرایی قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال روستائیان و عشایر پرداخت می شود که ۳۰۰ هزار شغل رامی توان ایجاد کرد
ابوالفضل رضوی با اشاره به اینکه بسته های آموزشی، مشاوره ای، بازاریابی و تسهیلات اداری و بانکی از جمله سازوکارهای این تسهیلات برای ایجاد اشتغال است، افزود: مهم اصول کلی طرح هاست که باید در طرح ها اشتغال پایدار، سود داشته و دارای درآمد مکفی باشد و محصولات هم به مصرف داخل و خارج کشور برسد، اما اینکه در کدام استان باشد، فرق دارد. مثلا در استان کرمانشاه به کشاورزی و در سمنان بیشتر به گردشگری و صنایع فرآوری توجه می شود. همچنین در این طرح ها باید طرح های دانش بنیان که دارای ارزش افزوده است، مورد توجه باشد.
وی گفت: ما با بنیاد مستضعفان و بانک سینا کار کرده و ۱۶۰۰ میلیارد تومان در مدت یکسال به صورت تسهیلات با سود ۸ درصد در اختیار کشاورزان قرار داده ایم و ۳۴۰ میلیارد تومان هم از محل بانک پارسیان در نظر گرفته ایم.
به گفته معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، هزینه سرانه اشتغال روستایی ۴۰ میلیون تومان شده است که در صنایع دستی، گردشگری و پرورش ماهی در قفس و صنایع معدنی و غیره است که اگر سرانه ۱۲ هزار میلیارد تومان را به ۴۰ میلیون تومان بسنجیم توانایی ایجاد ۳۰۰ هزار شغل را داریم.
وی درباره بازار فروش گفت: مرکزی را در استان ها مشخص کرده ایم که واحدها مشکلی نداشته باشند. همچنین بسته ای برای سرمایه گذاری، بسته مشاوره ای و بسته بازاریابی هم در نظر گرفته شده است.البته در این خصوص تسهیلات مالی فقط کفایت نمی کند و در کنار آن باید تسهیلات بانکی هم باشد تا طرح ها موفق شوند، در این طرح به بازاریابی توجه بیشتر و خرید کالای تضمینی هم دیده شده است.
رضوی درباره پرداخت تسهیلات گفت: بانک توسعه تعاون ۵۰۰ میلیارد تومان، پست بانک ۱۰۰۰ میلیارد تومان و صندوق کارآفرینی امید ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار خواهند داشت که با توجه به مراحل انجام شده باید از این هفته طرح ها برای اقدامات عملی شروع کنند.

نسخه مناسب چاپ