غذاهای فیبردار دوست قلب شما
 

اغلب شما از فایده خوراکی‌های فیبر دار برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و یبوست خبر دارید اما بد نیست خبر تازه را در این باره بشنوید. محققان به تازگی اعلام کرده اند افزایش فیبر در رژیم غذایی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کند. با وجود اختلافاتی که درباره مصرف کربوهیدرات‌ها و غلات وجود دارد. این بررسی به اهمیت وجود فیبر در پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق تاکید دارد. در این بررسی که محققان دانشگاه لیدز در انگلستان انجام داده اند اطلاعات تحقیقاتی در آمریکا، استرالیا، اروپا و ژاپن مورد بررسی قرار گرفته و میزان فیبر مصرفی در رژیمهای این مناطق بررسی شده. این محققان فیبر کل و فیبر نامحلول (از جمله در غلات کامل، پوست سیب زمینی) فیبر محلول (موجود در حبوبات، آجیل، جو دوسر، جو)، غلات، میوه و سبزیجات و سایر منابع را اندازه گرفتند. علاوه بر این دو گروه بیماری قلبی در این افراد بررسی شد. یکی گروه بیماری رگهای کرونر قلب بود که منجر به حمله قلبی می‌شود و دیگر گروه بیماری‌های قلبی عروقی که شامل نارسایی قلب و سکته مغزی و قلبی و… است.

آنها متوجه شدند هرچه میزان مصرف فیبر محلول، میوه و سبزیجات بیشتر می‌شود؛ خطر هر دو گروه از بیماری‌های قلبی کم می‌شود. اما بیماریهای قلبی عروقی بیشتر از بیماریهای کرونر قلب با مصرف فیبر محلول کم می‌شوند. در حالی که فیبر موجود در غلات بیشتر بر روی بیماری‌های کرونر قلب تاثیر داشته و خطر آنها را بیشتر از سایر بیماری‌های قلب کم می‌کند. لازم است بدانید غلات سبوس‌دار – مانند جو، بلغور، ارزن، کوینولا، برنج قهوه‌ای، چاودار، جو دوسر، گندم کامل در کنار میوه‌ها و سبزیجات و دانه‌های روغنی و جوانه‌ها از مواد فیبر دار و دوست قلب شما هستند.

به طور کلی می‌توان گفت روزانه ۲۰ تا ۳۸گرم مصرف فیبر توصیه می‌شود. این محققان می‌گویند با اضافه کردن تنها ۷ گرم در روز به غذایتان می‌توانید سلامت قلب خود را تضمین کنید.

code

نسخه مناسب چاپ