شاید کنج گرم خانه را بعد از یک روز پر کار زمستانی به هر چیزی ترجیح دهید اما وقت گذرانی با خانواده در گوشه و کنار شهر چیزی نیست که بتوانید از آن چشم بپوشید. به خصوص برای آخر هفته ها. با این حساب، اگر دنبال گزینهای برای تفریحات ساده و کم هزینهتان میگردید، ما برایتان پیشنهادهایی داریم که خواندنشان خالی از لطف نیست.
سینما
جیب بر خیابان جنوبی
سینماهای کشور این روزها میزبان جیب بر خیابان جنوبی هستند! فیلمی به نویسندگی و کارگردانی سیاوش اسعدی که تهیه کنندگی آن را علی سرتیپی و حسن داد خواه به عهده داشته اند. جیب بر خیابان جنوبی یک فیلم اجتماعی است که قهرمان آن یک زن است و در آن وجوه سیاه و زخم خورده شهر و داستان آدمهایی خرد شده در زیر این چرخه معیوب را که به بیراه میروند روایت میکند. این فیلم اقتباس از کتاب “یک داستان فرانسوی” به نام “دزدان” است. در این فیلم بازیگرانی مثل مصطفی زمانی، نورا هاشمی، بهناز جعفری، امیر جعفری، محمود جعفری، هومن برق نورد، افشین سنگچاپ، لیلا بلوکات، علی رضا جعفری، علی علایی و پیام دهکردی بازی میکنند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «بگذار به ضرب شمشیر یک دلاور از پا درآیم، پولاد در قلب و لبخند بر لب. زمانی چنین گفته بودم، ولی تقدیر چه بازیها که ندارد، میدان جنگ من فاضلاب گند خیابان بود و خصم من یک گاری با باری هیزم. بسیار منطقی است، من همه چیزم را از دست داده ام، حتی مردنم را…»
تئاتر
احساس آبی مرگ
تماشاخانه سنگلج از ۲۱ آذرماه تا ۲۰ دی ماه میزبان نمایش احساس آبی مرگ است که هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به روی صحنه میرود. نمایشی به کارگردانی امین میری که نمایشنامه آن را سجاد افشاریان نوشته و بنفشه اخوان، الهه اذکاری و علی ابدالی به عنوان دستیاران کارگردان همکاری داشته اند. این نمایش که پیش از این در سالن ارسباران اجرا شده و مورد استقبال کم نظیر تماشاگران جای گرفته بود، از چهار مشاور قضایی، روانشناسی و حقوقی و مددکار اجتماعی برای روایت چند پرونده بزهکاری کمک گرفته است. نمایش “احساس آبی مرگ” به دلیل دغدغهمندی هنرمندانی جوان نسبت به جامعه خود شکل گرفته است و اثری پژوهشی و مستند در عرصه معضلات اجتماعی و زندگی نوجوانان کانون اصلاح و تربیت به حساب میآید.احساس آبی مرگ را ساناز پوردشتی، رویا حسینی، بهنام خرم نیک، نیلوفر سلیمانتاش، امید سلیمی، آنالی شکوری، ابراهیم عزیزی، آرش فضلعلی، گلبو فیوضی، مهتاب کرکوندی، مینا کریمی، سمی مسلمی، امین میری، نسرین نکیسا بازی کرده اند و قیمت بلیط آن هم ۱۰ هزارتومان تعیین شده است.
کتاب
مِگِره و جسد بی سر
انتشارات جهان کتاب در «مجموعهی نقاب»، آثار برتر ادبیات معمایی و پلیسی جهان را منتشر میکند. تا کنون ?? عنوان از ماجراهای سربازرس مگره در قالب این مجموعه به قلم ژرژ سیمون و با ترجمه عباس آگاهی به چاپ رسیده است. سی و هفتمین عنوان این مجموعه «مگره و جسد بیسر» است که مدتی قبل از زبان فرانسوی به فارسی برگردانده شد.کشف جسد مردی در میان گل و لای کف آببند رودخانه که محل عبور کشتیهای باری است- سربازرس مگره را به ماجراهایی عجیب و رازآمیز میکشاند. تشخیص هویت مرد بیسر، با دشواری بسیار و از راههایی دور از ذهن میسر میشود و مگره در ادامهی تحقیقات خود سر از کافهای در بارانداز در میآورد. ورود به این مکان آغازگر ماجراهایی است که ریشه در سالهایی دراز پیش از این و روستایی کیلومترها دور از پاریس دارد. قهرمانان داستان شخصیتهایی پیچیدهاند که در پشت ظاهر آرام خود، اسرار بسیاری پنهان کردهاند. مگره و جسد بی سر، ۱۶۰ صفحه دارد و به قیمت ۸هزار تومان به فروش میرسد.
موزه
تاریخ فرهنگ کودکی
یک موزه جالب و متفاوت. اینجا جایی است که میتوانید با خانوادهتان در آن حاضر شوید و از چند دقیقه گشتن میان خاطرات کودکیتان لذت ببرید. موزهای که برای همه گروههای سنی جذاب خواهد بود. در این موزه بخشی از میراث فرهنگی و معنوی کودکان ایران به نمایش درآمده است. کتابهای درسی از دورهی مکتبخانهها تا امروز، اسباببازیهای سنتی و دست ساز، عروسکهایی که مردمساخته اند و لوازمی که پدر بزرگها و مادربزرگهای ما با آنها سرگرم میشدند، همگی در کنار هم به نمایش گذاشته شده است. خیلی از اشیای این موزه را مردم به آن اهدا کرده اند و بخشی دیگر، از میراث کشف شده یا جمع آوری شده سازمان میراث فرهنگی است.این موزه به همت موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران بازگشایی شده و برای دیدن آن باید به میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، باغ نگارستان سری بزنید. بازدید از این نمایشگاه –موزه که به تازگی افتتاح شده برای همه آزاد است و میتوانید هر روز به جز دوشنبهها از ساعت ۹ تا ۱۷سری به آن بزنید.
گشت وگذار
قلعه سب
قلعه سِب یکی از زیباترین و سالم ترین قلعههای ایران است که در شهرستان سراوان و روستای سِب قرار دارد. این قلعه را اگرچه سیب و سیب سوران هم مینامند اما محلیها میگویند سِب به معنی محل چشمه ساران فراوان است. قلعه سب زیباترین و سالمترین قلعهای است که از دوران اسلامی سیستان و بلوچستان ماندهاست. در این قلعه تا سال ۱۳۴۴ طوایف بارکزایی و میرمرادزهی ساکن بودند و سپس متروکه شد. قلعه سِب در دو طبقه ساخته شده بود و دیوار آن بیش از ۳۰ متر ارتفاع و حدود ۷ متر عرض دارد. قسمت شاه نشین با ارتفاع بیشتری، در بالای قلعه قرار گرفته و گفته میشود در حصار آن ۱۴ برج و در ارگ آن ۴ برج وجود داشته و در زمان جنگ از بین رفته است. وجود درز انبساط در ساختمان اصلی قلعه و دسترسی به آب چاه در طبقه فوقانی و وجود لولههای سفالی هدایتکننده آب و مصالح به کار رفته در آن از قبیل خشت و کاهگل و چوب درخت خرما و درهای منبتکاری و شاه نشین از مشخصات ویژه این مجموعه است.
code