امروز در تاریخ
نفوذ کلام دکتر مصدق
در پی مخالف خوانی چند نماینده ازجمله دکتر مظفر بقایی در مجلس، دکتر محمد مصدق رئیس دولت وقت به همانگونه که وعده داده بود که مسائل را مستقیما با مردم درمیان خواهد گذارد ۱۵ دی ماه ۱۳۳۱ در یک پیام رادیویی خطاب به ملت گفت: «در این زمان که چرچیل نخست وزیر انگلستان بار دیگر عازم واشنگتن شده تا نظر آن دسته از آمریکاییانی را که تا دو ــ سه هفته دیگر زمام امور این کشور را به دست می گیرند نسبت به ما تغییر دهد، آیا روا است که تنی چند مجاهدات و فداکاری های ملت و منافع وطن را قربانی اغراض، کوته نظری یا ناآگاهی و نابخردی خود کنند و به دولت منتخب مردم از پشت خنجر بزنند و می دانیم که دست دو ــ سه تن از آنان به خون بی گناهان سی ام تیر آلوده است.».
ملت با شنیدن این پیام به حرکت در آمد و در تهران و شهرهای دیگر تظاهرات انبوه به راه افتاد. کسبه به پشتیبانی دکتر مصدق دست از کار کشیدند و به تلگرافخانه ها هجوم بردند تا تلگرام های پشتیبانی از رهبر خود مخابره کنند.
هزاران طومار حمایت امضاء شد؛ صدها نفر به دادگاه ها دادخواست دادند که نام خانوادگی آنان به «مصدق دوست» تغییر یابد. اصفهان و تبریز به حالت تعطیل درآمدند و از خوزستان سه هزار کفن پوش عازم تهران شدند.
با مشاهده این حمایت، حسین مکی اعلام کرد که دیگر مخالفت نخواهد کرد و …. دکتر مصدق که چنین دید از مجلس تقاضای رای اعتماد کرد و از جمع نمایندگان تنها یک نماینده رای مخالف داد. دکتر مصدق از این فرصت استفاده کرد و شرکت تلفن ایران را که تا آن زمان غیر دولتی بود ملی کرد و در اختیار وزارت پست و تلگراف قرار داد.

انگلیسی ها شهری را که در آمریکا ساخته بودند به آتش کشیدند
پنجم ژانویه سال ۱۷۸۱ در جریان انقلاب استقلال آمریکا، نیروهای انگلستان شهر ریچموند را در ویرجینیا که به انقلاب پیوسته بود به آتش کشیدند.
این شهر قبلا به دست مهاجران انگلیسی ساخته شده و انگلیسی های حاکم بر مهاجر نشین ها آن را از افتخارات خود می دانستند.
www.iranianshistoryonthisday.com

code

نسخه مناسب چاپ