آمریکا: فلسطین و اسرائیل برای تعیین چارچوب نهایی مذاکرات ۳ماه مهلت دارند
سرویس خارجی: روزنامه عبری‌زبان معاریو به نقل از جان کری وزیر خارجه آمریکا نوشت: واشنگتن می‌خواهد تا اواخر ماه مارس یعنی حدود سه ماه دیگر، طرفین فلسطینی و اسرائیلی مذاکرات صلح را به امضای موافقتنامه «چارچوب وضعیت نهایی» متقاعد کند.

پیش از این گفته می‌شد کری قصد دارد با حضور طولانی در فلسطین اشغالی، امضای چنین توافقی را تا پایان ماه جاری میلادی محقق کند. با این وجود وی که اخیرا به منطقه سفر کرده بود و برای پیشبرد مذاکرات سازش سفرهایی از پیش اعلام‌نشده هم به اردن و عربستان داشت، دوشنبه این هفته بعد از چهار روز، در حالی که انتظار می‌رفت چند روز دیگر هم در منطقه بماند، دست خالی به واشنگتن بازگشت. در این حال مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین در روند صلح خاورمیانه با بی نتیجه خواندن سفرهای اخیر جان کری به منطقه اظهار داشت: سخنان شفاهی کری تاکنون راه حلی را برای مسئله فلسطین که ۶۰ سال از عمر آن می‌گذرد، ایجاد نکرده است. صائب عریقات اعلام کرد: طرح عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان که جهت تحقق صلح خاورمیانه در سال ۲۰۰۲ مطرح شد پایه و اساسی خوب و منطقی جهت تحقق صلح به شمار می‌آید. گفتنی است تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم‌صهیونیستی از تابستان امسال بعد از وقفه‌ای سه ساله مذاکرات مستقیم سازش را آغاز کردند. برای این مذاکرات بازه‌ای ۹ ماهه تعریف شده تا نهایتا طرفین بر سر دو کشور مستقل و هم مرز به توافق برسند. با وجود گذشت بیش از پنج ماه از آغاز این مذاکرات، هنوز پیشرفت مشهودی حاصل نشده است. گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله جهاد اسلامی و حماس به کلی با این مذاکرات مخالفت کرده و آن را مشروعیت‌بخشی به اشغالگری صهیونیست‌ها دانسته‌اند.

درچنین شرایطی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با بیان این که تمامی تلاش خود را برای تحقق صلح خاورمیانه به کار می‌بندد تاکید کرد: فلسطین هیچ امتیازی در جریان مذاکرات به طرف اسرائیلی اعطا نمی‌کند. محمود عباس خاطرنشان کرد: اگر به توافق صلح با طرف اسرائیلی برسیم، نتیجه آن شامل جهان عرب و اسلام نیز خواهد شد. این درحالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد موفق شده جان کری را در خصوص شهرک های صهیونیست نشین ساخته شده در کرانه باختری قانع کند. نتانیاهو تاکید کرد که میان آمریکا و اسرائیل در خصوص نیاز تل‌آویو به باقی ماندن شهرک‌های ساخته شده در مناطقی که از لحاظ تاریخی اهمیت دارند از جمله منطقه الخلیل تفاهم وجود دارد. از سویی وزیر خارجه اردن ضمن مخالفت با پیوستن دره اردن به اراضی اشغالی اظهار داشت: امان هرگونه راه‌حلی را که با منافع آن همخوانی نداشته باشد، نمی‌پذیرد.

نسخه مناسب چاپ