رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این که بر اساس گزارش سال ۲۰۰۶ بانک جهانی، ایران سالانه ۸ میلیارد دلار خسارت بابت آلودگی هوا متحمل میشود، گفت: خسارتهای آلودگی هوا به خسارت مادی محدود نمیشود، بلکه بر اساس گزارش وزارت بهداشت به طور میانگین هر ماه ۲۲۷ مرگ منتسب به آلودگی هوا هم در تهران اتفاق میافتد.
به گزارش مهر ، دکتر رحمت ا… حافظی افزود: به این آمار تکاندهنده باید حدود ۲۵۰۰ مورد بستری شدن ناشی از بیماریهای قلبی و ۴۵۰۰ مورد بستری شدن بر اثر مشکلات تنفسی را هم اضافه کرد که به این ترتیب آلودگی هوا به طور میانگین هر ماه ۷ هزار نفر از شهروندان تهرانی را راهی بیمارستان میکند.
وی با اعلام این که نباید بیش از این با جان و سلامت مردم شوخی کنیم و هر چه سریعتر باید برای مشکل آلودگی هوا راه حلی جدی بیا بیم، تأکید کرد: متأسفانه وزارت بهداشت در دولت دهم رفتاری سیاسی داشت و گزارشاتی که میداد همراه با ملاحظات بود، اما اکنون این جرأت وجود دارد که آمار بدهند، چرا که هدف از اعلام این آمارها متهم کردن کسی نیست.
افرادی که قتل شبه عمد انجام می دهند
حافظی با اشاره به این که باید با همفکری مشکلات را حل کرد و نباید از واقعیتها فرار کنیم، اظهار داشت: اگر واقعیتها را بدانیم، آن وقت میتوانیم از مجلس مطالبه کنیم و مثلاً بخواهیم معاینه فنی را از ۵ سال به ۲ سال باز گرداند، یا از نمایندگان سئوال کنیم چرا دو فوریت طرح جامع مقابله با آلودگی هوا را حذف کردند و از آن ها بخواهیم در این زمینه بازنگری کنند.
وی با بیان این که سلامت مردم موضوعی مهم و اغلب غیر قابل بازگشت است، تصریح کرد: عدهای در حاشیه شهر تهران برگههای معاینه فنی خودرو را خرید و فروش میکنند و با توجه به این که آلودگی هوای ناشی از خودروهای آلاینده دارای برگه معاینه جعلی می تواند باعث مرگ و میر مردم شود، کسانی که آگاهانه این کار را میکنند ،در واقع قتل شبه عمد انجام میدهند.
وی با تأکید بر این که بر اساس گزارش سال گذشته سازمان بهداشت جهانی، دود خودروهای دیزلی سرطانزاست و اخیراً هم اعلام شده آلودگی هوا سرطانزا است، اضافه کرد: میان سرطان ریه و دود خودروهای دیزلی ارتباط مستقیم وجود دارد، ضمن این که با استفاده از سوخت تولیدی از پتروشیمی، از سال ۸۹ ذرات معلق چندین و چند برابر افزایش پیدا کرده و شهر تهران که از قبل آلوده بود، آلوده تر شده است و شهرهایی مانند قم و کاشان که قبلاً مشکل آلودگی نداشتند هم اکنون با این مشکل مواجهند.
سوخت بی کیفیت
حافظی با اشاره به این که در زمینه آلودگی هوا مهمترین عاملی که میشناسیم سوخت بی کیفیت است، اظهارنظر کرد: البته از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان این که نیسان وانت در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۲۵ لیتر سوخت مصرف میکند لذا هم تولید خودروهای غیر استاندارد و هم توزیع سوخت غیر استاندارد باید متوقف شود، تصریح کرد: البته موتورسیکلتها هم از عوامل اصلی تشدید آلودگی هوا هستند و آلودگی هر دستگاه موتورسیکلت معادل ۸ دستگاه خودرو با استاندارد یورو ۲ است.