اخبار کوتاه
بروجردی:اجرای توافقنامه ژنو زمینه گسترش فعالیت های اقتصادی را فراهم می کند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای برنامه اقدام مشترک(توافقنامه ژنو) زمینه گسترش فعالیت های اقتصادی را فراهم می کند.

«علاءالدین بروجردی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد اجرای برنامه اقدام مشترک(توافقنامه ژنو)، گفت: با اجرای این برنامه فضا به تدریج تعدیل خواهد شد و فضای بسته گذشته به تدریج سیر نزولی آغاز خواهد کرد.

وی اظهار داشت: ما در چند وقت اخیر شاهد حضور هیات های پارلمانی متعدد در ایران هستیم که این نشانه تعدیل فضاست و کشورهای مختلف خواهان برقراری ارتباط با ایران هستند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در کنار تحریم اقتصادی، تحریم های سیاسی را هم به ما تحمیل کرده بودند و ممنوع شده بود که بسیاری از هیات های پارلمانی به ایران بیایند که این ممنوعیت نیز برداشته شده است.بروجردی اظهار داشت: با این اقدام تحریم‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و زمینه برای کارهای اقتصادی بیشتر خواهد شد.

درآمدافزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به بخش درمان اختصاص می یابد

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: با تصویب کمیسیون و موافقت دولت، مقرر شد مالیات بر ارزش افزوده برای سال ۹۳ ، به میزان دو درصد اضافه شود که منابع حاصل از آن به بخش سلامت و درمان کشور تزریق خواهد شد.

به گزارش خانه ملت، غلامرضا کاتب گفت: در جلسه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس ارتباط میان بودجه و بخش خصوصی و همچنین بحث واگذاری‌های پروژه‌های شرکت های عمرانی به سرمایه گذاران بخش خصوصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در سال گذشته دولت مکلف شده بود از طریق واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی۴۲ هزار میلیارد تومان را به بودجه کشور واریز کند. در حالی که امسال دولت این رقم را کاهش داده و در یک پیشنهاد هفت هزار میلیارد تومان را و در پیشنهاد دوم مبلغ هشت هزار میلیارد تومان را برای واگذاری سهام شرکتهای دولتی به بخش خصوصی به کمیسیون تلفیق ارائه کرد که در این کمیسیون هزارو ۹۰۰ میلیارد تومان به پیشنهاد دولت افزوده شد که سرجمع واگذاری‌های شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی برای سال آینده به ۱۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید.وی تصریح کرد: واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی در سال ۹۳ باید به گونه‌ای انجام شود که این سهام به صورت نقدی و به حساب خزانه دولت واریز شود که این موضوع شفاف تر شدن بودجه و منابع حاصل از آن را در بر خواهد داشت.کاتب به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق مجلس اشاره کرد و گفت: بحث افزایش مالیات بر ارزش افزوده مورد بررسی قرار گرفت که در پایان مصوب شد دولت از ابتدای سال آینده ، دو درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه کند.کاتب ادامه داد: در جلسه کمیسیون تلفیق مصوب شد که از این پس بانک مرکزی مجازاست با نظر مصوبه شورای پول و اعتبار به چاپ و تکثیر ایران چک اقدام کنند.

عیدی مستمری بگیران تامین اجتماعی از بهمن پرداخت می‌شود

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ‌امسال عیدی نزدیک به دومیلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر یک ماه زودتر پرداخت خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدتقی نوربخش افزود: هنوز رقم عیدی مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی تعیین نشده است اما سازمان این آمادگی را دارد که پس از تعیین شدن مبلغ عیدی، پرداخت آن را براساس نوبت‌بندی حروف الفبا از بهمن آغاز کند. وی در بازدید از روزنامه ایران‌سپید حمایت از معلولان و توجه به نیازهای فرهنگی و اجتماعی آنان را از جمله برنامه‌های دولت اعلام کرد

و اظهار داشت: تمامی نابینایان زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی به‌طور رایگان مشترک روزنامه ایران سپید می‌شوند و هزینه اشتراک سالانه این روزنامه از سوی سازمان پرداخت خواهد شد. وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای سازمان تأمین اجتماعی در دولت پیشین گفت: بخشی از مشکلات سازمان به هشت سال گذشته برمی‌گردد که یکی از دلایل آن تحمیل وظایف حمایتی به این سازمان بیمه‌ای بود چنانچه در بودجه ۱۱ هزار میلیارد تومانی سازمان، سهم دولت هزار میلیارد تومان بود که در بودجه امسال سازمان هم این سهم به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید و موجب شد وصولی ما به ۲۳ هزار میلیارد تومان برسد.

برگزاری دهمین کمیسیون مشترک کنسولی، مرزی و گمرکی ایران و ترکمنستان

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک کنسولی، مرزی و گمرکی جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان دیروز به ریاست حسن قشقاوی ، معاون وزیر امور خارجه در امور مجلس، کنسولی و ایرانیان خارج از کشور و وفا حاجی اف، معاون وزیرامورخارجه ترکمنستان و رئیس هیات ترکمنی، برای بررسی روند توسعه و گسترش مناسبات فیمابین در زمینه های کنسولی، مرزی و گمرکی آغاز شد.

قرار است در این نشست دو روزه ضمن بررسی روند اجرای یادداشت تفاهم‌های قبلی و با توجه به سیاست همجواری دو کشور، راه های توسعه مراودات و مسائل مورد علاقه دو طرف مورد بحث قرار گیرد.

تسهیل در رفت و آمد اتباع و بازرگانان دو کشو، ایجاد تسهیلات لازم برای صدور روادید و دسترسی کنسولی سریع تر، آماده سازی زمینه برای امضا، موافقتنامه های انتقال محکومان معاضدت قضایی و استرداد مجرمان، مسائل گمرکی مرزی و سایر اقدامات معیشتی و اقتصادی و موضوعات مورد علاقه دو کشور از دیگر محورهای در دستور کار و بحث و بررسی دو طرف نشست در این دو روز خواهد بود .

شرایط و نحوه انتقال به داخل دانشجویان ایرانی

نحوه و فرآیند رسیدگی به درخواست‌های انتقال به داخل دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های خارج از کشور اعلام شد.

به گزارش ایسنا، سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در باره زمانبندی این فرایند، اعلام کرد: درخواست‌هایی که دربازه زمانی بهمن ماه لغایت پایان خردادماه هر سال ثبت گردد در صورت تکمیل بودن مدارک، برای نیمسال اول سال تحصیلی قابل رسیدگی بوده و درخواست‌های ثبت شده پس از تاریخ فوق صرفا برای نیمسال دوم سال تحصیلی قابل بررسی خواهد بود.براین اساس درخواست‌های ثبت شده( مشروط به عدم نقص پرونده و پرداخت هزینه) توسط سامانه جهت بررسی و اعلام نظر به دانشگاه‌های مورد نظر متقاضی ارسال می‌شود و در صورت موافقت نهایی دانشگاه با انتقال متقاضی، ضروررتی به نامه نگاری با سازمان اموردانشجویان وجود ندارد.دقت در انتخاب رشته محل در دانشگاه مورد نظر متقاضی و اطمینان از وجود مقطع تحصیلی مورد نظر (کاردانی یا ….) ، دو موضوع مورد تاکید سازمان امور دانشجویان است.گفتنی است، اطلاعات مربوط به رشته محل‌ها در سایت سازمان سنجش به نشانی http:ررsanjesh.org ثبت شده است.

داوطلبان همچنین توجه داشته باشند، قبل از اقدام به ثبت نام الزاما باید نسبت به تایید صحت و صدور مدارک خود توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل اقدام کرده و مدارک‌شان توسط دارالترجمه رسمی در داخل کشور ترجمه شده باشد. در عین حال مدارک تحصیلی دوره‌های متوسطه و پیش دانشگاهی که در خارج از ایران اخذ شده نیز باید به تایید وزارت آموزش و پرورش رسیده باشد.

نسخه مناسب چاپ