به گزارش خبرنگار ما، سیدفرید قاسمی، دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها دیروز ضمن اعلام این خبر گفت: «بیستمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها امسال در دو بخش اصلی و چهار بخش ویژه برگزار میشود.»
وی افزود: «دو بخش اصلی شامل مطبوعات و خبرگزاریها» و «مطبوعات محلی و منطقهای» هستند. در بخش اول ۱۱ موضوع یعنی خبر با گزارش، عکس، مصاحبه و میزگرد، سرمقاله، مقاله با رویکرد نقد، تحلیل و تفصیل، تیتر، صفحهآرایی، طنز، ادبینویسی، جدول و سرگرمی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در بخش مطبوعات محلی و منطقهای هم همین ۱۱ موضوع را داریم با این تفاوت که طنز و ادبینویسی و جدول و سرگرمی با مطبوعات سراسری داوری میشوند».
قاسمی در توضیح چهار بخش ویژه جشنواره بیستم مطبوعات نیز گفت: «چهار بخش حماسه سیاسی اقتصادی، شهدای مطبوعات، پیشکسوتان پاکیزهنویسی زبان فارسی از بخشهای ویژه جشنواره امسال هستند.»
وی متذکر شد: «فقط آثار مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی که دارای پروانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند، در این جشنواره مورد بررسی قرار میگیرند و پدیدآورندگان میتوانند حداکثر سه اثر نوشتاری خود را برای ما بفرستند. همچنین آثاری که با نام مستعار به دبیرخانه فرستاده میشوند، پذیرفته نخواهند شد».
دبیر بیستمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها در ادامه گفت: «جشنواره، انتقال تجربه با محک آثار است. هدف جشنواره مطبوعات، نمایش خوبیها است. خوبیهای اثر و خوبیهای مؤثر. در جشنوارههای گذشته، سیاستی در مورد تفکیک جشنواره فصلی و سالانه وجود داشت اما در این جشنواره داوران نظری بر برگزیدگان جشنوارههای فصلی هم خواهند داشت. وی در توضیح بخشهای ویژه گفت: «در بخش پاکیزهنویسی زبان فارسی، روزنامهها به وسیله داوران فرهنگستان زبان و ادب فارسی، منتخب این بخش را معرفی میکنند. در بخش پیشکسوتان مطبوعات هم کمیته پیشکسوتان به دبیری دکتر محمد مهدی فرقانی، پیشکسوت منتخب را معرفی خواهد کرد و در نهایت با در نظر گرفتن ۱۵۰ شهید در طول تاریخ مطبوعات این بخش را به جشنواره اضافه کردیم و داوری این بخش توسط انجمن نویسندگان و روزنامهنگاران دفاع مقدس صورت میگیرد.
مراسم پایانی بیستمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها هفته اول اسفند در تالار وحدت برگزار میشود.