سرویس خارجی : سخنگوی ارتش سودان جنوبی اعلام کرد که نیروهای دولتی این کشور در حال پیشروی در شهر «بور» هستند.شهر بور ، مرکز آخرین ایالتی است که تحت تصرف شورشیان است. این در حالی است که سخنگوی ارتش سودان جنوبی خاطر نشان کرد که این شهر تحت تصرف شورشیان است اما نیروهای ارتش در حال پیشروی به سوی این شهر هستند.این شهر که در ۲۰۰ کیلومتری شمال جوبا قرار دارد و مرکز ایالت جانگلی است، از زمان آغاز درگیری های جدید در سودان جنوبی تاکنون سه مرتبه بین نیروهای دولتی و شورشیان دست به دست شده است.درگیری ها میان نیروهای دولتی و شورشیان وابسته به ریک ماشار معاون سابق رئیس جمهوری این کشور از ماه گذشته میلادی آغاز شد و منجر به کشته شدن بیش از یک هزار تن شده است.
این در حالی است که این درگیر ی ها صدها هزار تن دیگر را نیز از خانه های خود آواره کرده است.نیروهای دولتی سودان جنوبی اخیرا شهر بنتیو را تصرف کردند اما همچنان با شورشیان درگیر بوده اند. از جمله درگیری های اخیر درگیری روز گذشته در ۲۰ کیلومتری جوبا بود.یکی از سخنگویان شورشیان در سودان جنوبی اعلام کرد: سلوا کر رئیس جمهوری سودان جنوبی نیروی عظیمی را برای حمله به مواضع ما در نزدیکی شهر جوبا اعزام کرد.سخنگوی ارتش سودان جنوبی این درگیری ها در نزدیکی جوبا را تایید کرد و گفت که نیروهای دولتی در این درگیری ها نسبت به شورشیان برتری داشتند.یکی از مقامهای دولتی سودان جنوبی نیزگفت، شورشیان به تاسیسات نفتی این کشور حمله وخسارت وارد کردهاند و باید پاسخگوی این مساله باشند.«مایکل ماکویی لوئت»، وزیر اطلاعرسانی سودان جنوبی گفت، دولت پس از آنکه نیروهایش کنترل «بنتیو»، مرکز استان الوحده را از نیروهای وفادار به ریک ماشار، معاون سابق رئیس جمهوری پس گرفتند، در حال حاضر کنترل کامل این استان را به دست دارد. درگیری ها میان نیروهای دولتی و نیروهای وفادار به ریک ماشار از ۱۵ دسامبر گذشته آغاز شد. سلوا کر، رئیس جمهوری سودان جنوبی، ریک ماشار را به راه انداختن کودتا در این کشور متهم کرد.
فرار به سودان
آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که حدود ۱۰ هزار تن از مردم سودان جنوبی به دلیل درگیری های اخیر در این کشور به کشور سودان گریخته اند.فرار این تعداد از مردم سودان جنوبی به سودان درحالی گزارش شده است که نیروهای دولتی همچنان با نیروهای وابسته به ریک ماشار معاون سابق رئیس جمهوری درگیرند.براساس گزارش ها، حدود ۳۲ هزار تن نیز از سودان جنوبی به اوگاندا و حدود ۱۰ هزار تن دیگر به اتیوپی و کنیا فرار کرده اند. براساس گزارش های سازمان ملل ۲۳۱ هزار نفر از مردم سودان جنوبی به دلیل تشدید خشونت ها و درگیری های خونین بین نیروهای دولتی و گروههای شورشی مجبور به ترک منازل خود شده اند که از این تعداد حدود ۶۰ هزار نفر در پایگاه های سازمان ملل سکنی داده شده اند.سازمان ملل اعلام کرد، بیش از ۱۰۰۰ تن در این درگیریها کشته شدهاند.
موضع آمریکا
«دونالد بوث»، نماینده ویژه آمریکا در سودان جنوبی گفت:میانجیگران ، مذاکرات صلح را برای سودان جنوبی در اتیوپی برگزار کرده و در تلاشند تا توافق نامه آتش بس میان شورشیان و دولت را تضمین کنند.وی افزود: میانجیگران با ماشار گفتگو کردند با این هدف که وی را برای امضای توافق نامه صلح به منظور پایان درگیریها متقاعد کنند. ماشار هنوز در رابطه با برخی مسائل نگران است اما فکر میکنم که ما در این رابطه پیشرفت داشتهایم. وی ادامه داد، میانجیگران، دولت سودان جنوبی را برای آزادی ۱۱ تن از رهبران عالی رتبه حزب «جنبش آزادی مردم سودان» که در جوبا زندانی هستند، تحت فشار گذاشته است.ماشار همچنین مساله مداخله نظامی اوگاندا در سودان جنوبی را نیز مطرح کرده است. نماینده ویژه آمریکا گفت: ما همچنان دولت سودان جنوبی را تحت فشار می گذاریم تا به زندانیان اجازه شرکت در مذاکرات صلح آدیس آبابا را بدهد. حضور زندانیان در این مذاکرات لازم و حیاتی است.درهمین حال یکی از مقامات ارشد نیروهای مسلح گامبیا اعلام کرد که این کشور ۲۰۰ نیروی صلحبان را به سودانجنوبی اعزام خواهد کرد.این در حالی است که دولت گامبیا خشونتهای اخیر در سودان جنوبی را محکوم کرده است.پیش از این بیش از یک هزار نیروی امنیتی گامبیا تحت ماموریتهای صلحبانی سازمان ملل در کشورهای آفریقایی و منطقه حضور داشتهاند.