احمد مسجد جامعی با اشاره به جان باختن دو زن کارگر در این حادثه، گفت: این زنان کارگران شریفی بودند که در ایام تعطیل مجبور به حضور در محل کار برای کسب رزق حلال شدند.تعهد اجتماعی ما به عنوان مدیریت شهری این است که برای شهروندان احساس امنیت را فراهم کنیم و راهکار آن هم این است که با حساسیت به این موضوع بپردازیم و چنین وقایعی را پیگیری کنیم.
وی گفت: چند ماه قبل که مدیرعامل سازمان آتش نشانی در جلسه شورا حضور داشت در حضور همه اعضا اعلام کرد که همه تجهیزات ما کامل است و ما هیچ احتیاجی به اعتبارات و تجهیزات جدید نداریم و حتی ما آنقدر به روز هستیم که آلمانها از ما عقب تر هستند و این اظهارات مدیرعامل سازمان آتش نشانی را همه اعضای شورا به یاد دارند.
مسجد جامعی افزود: این اتفاق اگرچه سهوی بوده است و عمدی در آن نیست اما باید پیگیری و مشخص شود که ریشه این اتفاق ها از کجا آب میخورد.
بنا به این گزارش در سی و نهمین جلسه شورای شهر تهران، هیچ کدام از مسئولان مرتبط حضور نداشتند که این موضوع با واکنش برخی از اعضا مواجه شد. دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکری گفت که باید حتما در جلسه آینده شورا مدیر عامل آتش نشانی حضور یابد و در این زمینه پاسخگو باشد.
« محسن سرخو » از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی با اشاره به این حادثه ، مرگ دو نفر از شهروندان را ناشی از قصور آتشنشانی دانست و خواستار استعفای مسئولان مرتبط شد.
وی گفت: شورای شهر دو ماه قبل تذکراتی را به سازمان آتشنشانی شهر تهران درباره تامین تجهیزات داده بود که از آن تاریخ تا به امروز اقدام قابل قبولی انجام نشده است. متاسفانه در این حادثه تجهیزات آتشنشانی به درستی کار نکرد و تشک و نردبان که دو ابزارکار مهم در آتشنشانی محسوب میشوند، خراب بود.
سرخو تاکید کرد: متاسفانه به دلیل سهلانگاری نیروهای آتشنشانی در استفاده از تجهیزات (تشک و نردبان) دو نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند.
از سویی دیگر «معصومه آباد» عضو دیگر شورای شهر گفت: در حوزه عملیات و تجهیزات سازمان آتشنشانی توسعه قابل توجهی را پیدا کردهایم و اگر بخواهیم در زمان حادثه اخیر و آتشسوزی در خیابان جمهوری کل حادثه را بررسی کنیم نمیتوانیم فقط به یک نکته که نردبان دیر رسیده است، توجه کنیم.
نیروهای آتشنشانی دقیقا در زمان معین و پس از اطلاع یکی از شهروندان طی ۳ دقیقه و ۱۰ ثانیه در محل حادثه حاضر شدندو اقدامات اولیه را انجام دادند. نردبانی که برای نجات در سازمان آتشنشانی استفاده میشود کامپیوتری بود و متاسفانه در آن زمان با مشکل روبرو شد که البته این گونه مشکلات طبیعی است و خیلی از مواقع چرخ هواپیما باز نمیشود یا ترمز ماشین عمل نمیکند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران هم در تذکری تاکید کرد که مدیر عامل سازمان آتشنشانی باید در جلسه آینده شورا حضور پیدا کند و پاسخگو این موضوع باشد. وی با بیان این که باید برای بررسی جزئیات این حادثه کمیته کارشناسی تشکیل شود، افزود: متاسفانه در این حادثه نردبان کامپیوتری برای نجات دو شهروند دچار نقص فنی شده است.
گزارش ابتکار از وضع آلودگی هوای تهران
رئیس سازمان محیط زیست دیروز همزمان با سومین روز هفته هوای پاک، در جلسه شورای شهر حضور یافت و گزارشی از وضع آلودگی هوای تهران، مشکلات و برنامههای در دست اجرای سازمان محیط زیست ارائه کرد.
معصومه ابتکار گفت: در جلسهآتی شورای عالی محیط زیست که با حضور رئیس جمهوری برگزار میشود؛ موضوع آلودگی هوای شهر تهران بررسی و طرح جامع آلودگی هوا بازنگری میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقتصاد سبز به عنوان یکی از سیاستهای کلیدی که در عالیترین سطح در کشورها در حال پیگیری است، یادآور شد: نباید محیط زیست را مقابل پیشرفت و توسعه ببینیم و جدا از اقتصاد در نظر گرفته شود.
در ابتدای این گزارش، معاون رئیس جمهوری ضمن تشکر از رئیس شورای شهر تهران به دلیل تعاملی که میان شورا و دولت ایجاد شده است، گفت: ایجاد ارتباط بهتر میان شورا و دولت طبق فرمایشات مقام معظم رهبری موجب پیشرفت در بسیاری از امور میشود به ویژه در مورد مسائل محیط زیست.
وی خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت: تقاضا دارم طرحی که درباره کاهش گازهای گلخانهای که شهرداری تهران به طور داوطلبانه ارائه کرده بود در شورای چهارم دنبال شود.
ابتکار با اشاره به مصرف انرژی در شهر تهران یادآور شد: مصرف انرژی متاسفانه در تهران و کشور الگوی بسیار نامناسبی دارد و همچنین میزان بهرهبرداری از آب، خاک و هوا از سال ۱۳۷۵ در شهر تهران از ظرفیت موجود عبور کرده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به گزارش ارائه شده از سوی موسسه های آمریکایی درباره وضع شاخصهای محیط زیستی در کشورمان اشاره کرد و گفت: در این گزارش اعلام شده بود محیط زیست ایران تهدیدی جدی تر از تحریمهاست. وضع ایران در شاخصهای محیط زیست درمدت هشت سال با ۶۱ پله سقوط به رتبه ۱۱۴ در دنیا رسیده که بیشتر تنزل در مدیریت منابع آب، مصرف انرژی و گرد وغبار بوده است.
وی با بیان این که ۳۰ درصد اقتصاد کشور در شهر تهران متمرکز شده است، افزود: باید درباره تمرکز زدایی جمعیتی اقدامات لازم را انجام دهیم . وضع جغرافیایی تهران نشان میدهد که در این شهر با محدودیت مواجه هستیم و بخشی از آلودگی شهر تهران به دلیل همین محدودیت جغرافیایی این شهر است.
ابتکار یادآور شد: شهر تهران ۱۱ هزار نفر جمعیت در هر کیلومتر مربع دارد، بر این اساس تهران به شانزدهمین شهر پرتراکم جهان تبدیل شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به منطقه ۲۲ شهر تهران به عنوان یک منطقه نوساز گفت: من یکی از مخالفان تشکیل منطقه ۲۲ بودم . قرار بود در این منطقه ۲۰۰ هزارنفر جمعیت داشته باشیم ولی روزی که از شورا میرفتم ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در این منطقه ساکن بود.
وی در ادامه گزارش خود گفت: ۴۰ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرستان تهران به تفکیک نوع صنعت، فاقد سیستم فاضلاب هستند.
ابتکار در ادامه به مقایسه وضع کیفی هوای شهر تهران پرداخت و گفت: تا ۲۴ آذر امسال مجموعا ۱۰۰ روز ناسالم داشتیم که این رقم در سال ۹۱، ۱۶۰ روز بود به عبارت دیگر شرایط در سال گذشته بدتر بوده است. بیشترین مشکل مربوط به ذرات PM 2.5و بنزن است.
در سال گذشته بنزن یکی از آلایندههای جدی شهر تهران بود ولی خوشخبتانه اکنون میزان آن بسیار کم شده است وامیدواریم به زودی به سطح استانداردها برسد که حمل و نقل از نظر ما یکی از مهمترین بحثهای موجود درباره آلودگی هوای شهر تهران است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به معضلات زیست محیطی سازمان میادین میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: وجود بقایای سم، کود و فلزات سنگین در مواد غذایی و استفاده از کیسههای نایلونی و پلاستیکی از مهمترین معضلات زیست محیطی میادین میوه و تره بار است که امیدواریم با پیگیریهای مختلف به ویژه پیگیریهای شورای شهر تهران این معضلات رفع شود.