عبدالرضا آرمانده مدیر واحد موسیقی و شعر صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در حاشیه مراسم تدفین این شاعر پر آوازه کرمانشاهی به خبرنگار ما گفت: اثر منتشر نشده «شعر زندگی» از استاد فتاحی به زودی پخش میشود.
وی افزود: محمد رضا فتاحی علاوه بر اینکه شاعری قدر بود در بخش فرستندههای صداوسیما هم کارمند بود.
مدیر واحد موسیقی و شعر صدا و سیمای مرکز کرمانشاه گفت: او شاعری با قریحه و توانمند در عرصه اشعار اجتماعی بود که بیشتر با دوگویش فارسی کرمانشاهی و کردی کرمانشاهی شعر میگفت و عمده اشعارش برمیگردد به سالهای ۵۰ و ۵۲ که در این سالها اشعار زیبایی را در ادبیات کرمانشاه به یادگار گذاشت.
آرمانده ادامه داد: خوانندگان قدیمی کرمانشاهی اشعار فتاحی را اجرا کردهاند. شعر ایشان مربوط به یک زمان خاص نبود و در تمام عرصهها و زمانها به واسطه احساس قشنگ و نشان دادن مرام، فرهنگ و به تصویر کشیدن آثار باستانی و جاذبههای استان مثل ترانه ماندگار «له بیستون وارانه» ماندگار است.وی افزود: کتاب «گلکم» با شعر کرمانشاهی مورد توجه علاقهمندان و شاعران عرصه موسیقی و هنر قرار گرفت.
آرمانده گفت: مرحوم فتاحی به عنوان عضو فعال صدا و سیما شعر بیش از ۳۰۰ ترانه را برای صدا و سیمای مرکز کرمانشاه سروده است. یکی از اشعاری که در این اواخر سروده با عنوان شعر زندگی هم زمان با درگذشت او با حال و هوای بسیار خاص و ویژه در واحد موسیقی مرکز ساخته شده و با آهنگسازی جباریان و خوانندگی مهرنگ جباریان به زودی پخش خواهد شد.
مرحوم فتاحی از نوادر شعر آیینی است
علیرضا شهرستانی رئیس دفتر نمایندگی ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه نیز در حاشیه مراسم تشییع این شاعر گفت: مرحوم فتاحی از نوادر شعر و ادبیات در عرصه اشعار آیینی بود و در سالهای دفاع مقدس اشعار بسیار زیادی از او به جا مانده است.
وی افزود: وی نزدیک به ۳۰۰ ترانه و شعر برای صدا و سیمای مرکز کرمانشاه سرودهاند که بسیاری از اشعار آثار مرحوم طاهرزاده مثل پاییز، مثل آلونک و کوچه میعاد از سرودههای ایشان است.
شهرستانی گفت: بسیاری از شاعران و هنرمندان اشعار ایشان را چون کتیبه بیستون بر دلشان حک کردهاند.
وی گفت: اگر محمد رضا فتاحی بر حسب ظاهر از جامعه ادبی رخت بر بسته اما مردم کرمانشاه نام، آوازه، صدا و اشعار او را برای همیشه به خاطر خواهند داشت.
شهاب متقیفر رئیس انجمن موسیقی کرمانشاه نیز گفت: جامعه هنری کرمانشاه در سوگ فقدان شاعری نشست که هنرمندانه و متعهدانه زندگی کرد و به جامعه خود عشق ورزید.
وی افزود: بارزترین خصوصیت و ویژگی ایشان عاشقی بود چرا که عشق به فرهنگ و جامعه و مردم کرمانشاه در اشعارش نمود پیدا کرده است.متقیفر گفت: ایشان عاشقانه زیست و با همین درون مایه دارای آثار فاخری در ترانه و شعر است و اشعار بسیاری را همگام با سایر استادان و هنرمندان بنام کرمانشاه به ثبت رساندهاند که از خداوند متعال علو درجات را برای ایشان خواستاریم.